SNACKSBIFFAR FYLLDA MED KOKBANANSKIVOR

    PALEO/AIP. Snacks-biffar fyllda med kokbananskivor stekta i förväg. De kan ätas med fingrarna och är goda både varma och kalla. Perfekt till mellanmål eller till frukost.

    Detta är ett MEDLEMSRECEPT i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på. I medlemsklubben finns över 140 fler recept.

    Läs mer

    SKINKSCHNITZEL PÅ BÄDD AV ROSTAD BLOMKÅL OCH SPENAT

    PALEO/AIP. Hitta en fin bit ekologiskt fläskkött. I receptet används lite tunnare skink-schnitzel, men det går bra med kotlett eller en bit karré också. Det är kombinationen med rostad blomkål, spenat och fläskkött som är gott.

    Detta är ett MEDLEMSRECEPT i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på. I medlemsklubben finns över 140 fler recept.

    Läs mer

    ROTFRUKTSGRYTA MED HÖGREV

    PALEO/AIP. Denna gryta är superenkel och väldigt god. Bäst blir den i en slow cooker eller crock pot, men har man inte det går det bra att låta grytan småputtra på spisen i 3-4 h. Fyll på med vatten då och då så den inte bränns i botten.

    Detta är ett MEDLEMSRECEPT i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på. I medlemsklubben finns över 140 fler recept.

    Läs mer

    CITRONKYCKLINGBURGARE

    PALEO/AIP. Kyckling och citron passar bra ihop. Dessa burgare är goda att äta kalla eller varma och lätta att ha med sig som mellanmål eller på utflykt.

    Detta är ett MEDLEMSRECEPT i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på. I medlemsklubben finns över 140 fler recept.

    Läs mer

    KYCKLINGBULLAR MED THAISMAK

    PALEO/AIP. Kycklingfärs kan kryddas ganska rejält och gifter sig bra med koriander och lite citron. För att ge dem lite mer sting tillsätt lite finhackad röd chili (utesluts vid AIP).

    Detta är ett MEDLEMSRECEPT i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på. I medlemsklubben finns över 140 fler recept.

    Läs mer

    KRABBFYLLDA CHAMPINJONER

    PALEO/AIP. Förrätt som känns lite lyxigare och som kan ätas med händerna. Det går bra att byta ut krabbköttet mot rökt makrillkött eller finhackade färska räkor.

    Detta är ett MEDLEMSRECEPT i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på. I medlemsklubben finns över 140 fler recept.

    Läs mer

    PANERADE FISKNUGGETS I AVOKADOBÅT

    PALEO/AIP. Små fiskbitar som paneras i kokosflingor, citron, gurkmeja och salt och sedan steks krispiga. Servera med en halv avokado och finhackad rödlök och en klick guacamole.

    Detta är ett MEDLEMSRECEPT i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på.

    Läs mer

    LAXSPETT MARINERADE I CITRON OCH INGEFÄRA

    PALEO/AIP. Laxspett som marinerat i citron, vitlök och ingefära. Dessa går bra att göra i ugnen, men vill du grilla dem så lägg dem på en liten plåt eller form och grilla indirekt på grillen så fastnar de inte.

    Detta är ett MEDLEMSRECEPT i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på.

    Läs mer

    LAXRULLAR MED BLANCHERAD SÖTPOTATIS

    PALEO/AIP. Laxrullar med blancherad sötpotatis och gurka. Snabba att göra och väldigt goda som festligt tilltugg, starter eller mellanmål. Detta är ett MEDLEMSRECEPT i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på.

    Läs mer

    BLOMKÅLSCOUSCOUS MED MAKRILL

    AIP/PALEO. En matig sallad med smak av dill, persilja och med söta dadlar och tranbär som är en god kontrast till den salta makrillen. Blomkål är perfekt att göra falsk couscous på. Detta är ett MEDLEMSRECEPT.

    Hela receptet finns i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på.

    Läs mer

    VÅFFLOR Á LA FLÄSKPANNKAKA

    AIP/ PALEO. Våfflor á la fläskpannkaka. Om du äter vanlig paleo eller har återintroducerat ägg, använd ett ägg istället för gelatinägg. Det går bra med tärnat rökt fläsk i smeten istället för bacon om man föredrar lite mer klassisk variant.

    Detta är ett MEDLEMSRECEPT. Hela receptet finns i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på.

    Läs mer

    Mangosallad med kräfststjärtar

    AIP/PALEO. Somrig sallad med både salt, sött och syrligt i ett. Mango och avokado ger en mild smak, sälta från kräftstjärtar och sedan syra från dressing på lime och olivilja. Hela receptet finns i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på.

    Läs mer

    Surkål

    Surkål är bra för en inflammerad tarm och man ska helst äta lite surkål varje dag. Här är ett enkelt recept att göra själv hemma. Det går också alldeles utmärkt att köpa surkål i affären. Den ska då vara opastöriserad. Bra märke är Tistelvinds.

    Läs mer

    Blåbärsvåfflor

    Paleovåfflor med blåbär. Det går bra att göra dem utan bär också eller byta ut blåbär mot hallon eller delade jordgubbar.

    Läs mer

    Dadelbollar med tranbär

    Lätt att svänga ihop och dessa går utmärkt att frysa in. Rulla i olika sorters kross, t ex krossade hasselnötter och tranbär, krossade cashews eller kokosflingor.

    Läs mer

    Hönsfrikadeller med stomp på jordärtskocka

    Frikadeller kokta i kycklingbuljong serverade med ett smakrikt stomp på jordärtskocka är gott, AIP och bra för magen. Frikadellerna i receptet är gjorda på ekologisk hönsfärs från Scan organics, men det går bra med vanlig kycklingfärs också.

    Läs mer

    Juliga pepparkakor

    Supergoda juliga små kakor med riktig pepparkakssmak. Receptet är helt enligt autoimmun paleo, men gott för alla som äter vanlig paleo också.

    Läs mer

    Risotto med butternutpumpa

    Fluffig risotto perfekt som tillbehör till kött och fågel. Eller ät som det är som mellanmål.

    Läs mer

    Nuggets med bacon

    Goda små nuggets som passar bra som förrätt eller mellanmål. Det går bra att byta ut bacon mot någon ekologisk skinka t ex.

    Läs mer

    Kimchi

    Kimchi är ett gott alternativ till vår svenska surkål. Kimchi är en traditionell koreansk rätt med snabbfermenterade grönsaker där basen är kinakål. Detta recept är anpassat för autoimmun paleo, men äter du vanlig paleo kan du lägga till chili för lite mer sting.

    Läs mer