• Marinerad lövbiff med sötpotatis och vitkål (AIP)

  AIP. Enkel, nyttig och god rätt med lövbiff som marinerat i ingefära, gurkmeja, dragon och olivolja. Vitkål och sötpotatis i stavar steks för att sedan kokas en kort stund i vatten och äppelcidervinäger. Måltiden innehåller järn samt vitaminerna B12, C och A.

  • 25 min
  • 2 personer
  • Lätt

  Ingredienser

  200 glövbiff
  2sötpotatisar
  1/4-delsvitkålshuvud
  1 tsksalt
  1 mskäppelcidervinäger
  1 dlvatten
  marinadingredienser:
  2 mskfinriven ingefära
  2 tskgurkmeja
  4 mskolivolja
  1 mskdragon (torkad)
  1 tskhonung
  1citron, juicen
  1 nypasalt
  1 mskkokos aminos (kan uteslutas)

  Gör så här:

  1. 1)

   Börja med att göra marinaden genom att blanda alla ingredienser i en bunke. Skär lövbiffen i strimlor - skär mot köttfibrerna - och lägg i marinaden. Blanda om med händerna.

  2. 2)

   Medan köttet marinerar gör du klart grönsakerna. Dela vitkålen i lite större bitar ca 2 x 2 cm. Skala sötpotatisen och skär dem i stavar, ganska smala ca 1/2 cm breda.

  3. 3)

   Stek vitkål och sötpotatis i olivolja en stund, salta. Häll över vatten och äppelcidervinäger och lägg ett lock över stekpannan. Låt grönsakerna puttra i 10 minuter tills de är mjuka.

  4. 4)

   Stek den marinerade lövbiffen på hög värme (häll med all marinad) i ca 1 minut per sida. Stek inte längre, då kan köttet bli segt.

  5. 5)

   Blanda ner den stekta lövbiffen med de stekta grönsakerna. Smaka av med mer dragon och salt. Servera med någon kvist timjan eller annan färsk krydda om du vill.