Meny

Swedish Paleo - Kickstart med paleo 2024

Kickstarta med Paleokost

Kickstarta din hälsoresa med paleokost! Perfekt för dig som vill främja din hälsa långsiktigt genom naturlig och näringsrik mat. Denna paleokickstart passar också utmärkt för dig som önskar en hälsosam och bestående viktnedgång.

Vill du förbättra din hälsa, gå ner några kilo i vikt eller äta det som är optimalt för ett långt och friskt liv? Då rekommenderar vi den mycket populära paleokosten som följs av miljontals människor världen över.

För att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för dig att följa kostupplägget med paleo så har vi skapat ett kickstartsprogram. I detta program har vi endast inkluderat goda och lättlagade recept tillsammans med tillhörande inköpslistor. I kickstarten får du även tillgång till dagliga tips och råd under tiden som du följer kostupplägget. Programmet passar alla som vill börja med paleo – det spelar alltså ingen roll om du är nybörjare eller har ätit paleo tidigare och vill ha en nystart.

Vi har fokuserat på att göra kickstarten så enkel och smidig som möjligt genom att bara inkludera goda och lättlagade recept med tillhörande inköpslistor. Du får även tillgång till dagliga tips och råd genom programmet. Och programmet passar alla som vill börja med paleo – det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har ätit paleo tidigare och vill ha en nystart.

Kickstartsprogrammet är också rekommenderat för dig som tidigare ätit enligt den läkande AIP-kosten och som nu söker vägledning i hur du ska äta framöver för att upprätthålla din hälsa även i framtiden.

Har du fått höra att det inte går att göra något åt din sjuksomsituation? Att din kroniska inflammation eller autoimmuna sjukdom inte går att påverka? Vi vill sticka ut hakan och säga att detta inte är helt sant. Med hjälp av autoimmun kost kan man faktiskt bli helt symtomfri.

Vad innebär paleokosten?

Inom paleo fokuserar man på att äta hela livsmedel som kött, fisk, fågel, nötter, frukt och grönsaker, medan man undviker processade livsmedel. Dessutom utesluts spannmål med gluten, alla mejeriprodukter samt raffinerat vitt socker. Målet med kosten är att vässa din hälsa och äta sådant som ger dig de bästa förutsättningarna för ett långt och friskt liv.

Vill du läsa mer om paleokost och sätta dig in i ämnet kan du läsa mer HÄR.

Några fördelar med paleokost

AIP, eller autoimmun kost, kan vara komplicerat att följa men här gör vi det enkelt för dig. När du äter AIP utesluter du livsmedel som orsakar inflammation i kroppen. Istället tillför du extra hälsosam kost under hela den tid du äter AIP. På så vis kan kroppen läka från obalans i tarmfloran, läckande tarm och inflammationer. Symtom vid autoimmun sjukdom kan lindras eller helt försvinna.


Vill du läsa mer om autoimmun kost och sätta dig in i ämnet kan du läsa mer på vår hemsida, t ex HÄR.


När du följer utmaningen behöver du bara laga varm mat en gång om dagen. Du lagar två portioner på kvällen och sparar en till morgondagens lunch. Du får även ta del av enkla frukostförslag som du kan variera hur du vill.

Vad blir det för mat?

Recepten i kickstartsprogrammet består av näringsrika livsmedel som du enkelt kan hitta i vanliga matbutiker. Menyn erbjuder en stor variation av rätter, inklusive fisk och skaldjur, vegetariska alternativ, kött och kyckling. Denna kostplan ger dig alla nödvändiga näringsämnen som vitaminer, mineraler, hälsosamma fetter och antioxidanter för en stark och långsiktig hälsa.

 

Vegetarisk lasagne
Biff stroganoff
Torskrygg med pepparrotskräm och broccoliris
Morotsgratäng med potatis

Läs om andras framgång med Paleo

Vilka resultat kan du förvänta dig av paleo? Här är några framgångshistorier från våra medlemmar:

"Jag har kämpat med IBS i flera år, varit förstoppad och haft svullen mage samt hemska kramper. AIP och Paleo-kosten har gjort att jag idag mår bättre i magen. Minns faktiskt inte när jag sist mådde så här bra; det är helt otroligt. Jag rekommenderar medlemsklubben; den har hjälpt mig på vägen mot en bättre maghälsa, och det vill vi väl alla ha."
Linda
5/5
"Hade en mycket svår magblödning vilket ledde till att jag började leta efter hälsosamma kostalternativ. Har nu ätit paleo hos er och har upptäckt att jag mår mycket bra av denna kost."
Eva
5/5
"Innan jag började med AIP så hade jag ständiga smärtor och uppblåsthet från min ulcerös kolit. Jag åt AIP i cirka 3 månader och fortsatte sedan över till en paleokost efter det. Idag har jag inga smärtor i magen längre och jag känner att jag kan gå ut och äta eller vara borta utan att oroa mig. Mina höga värden på sköldkörtel har även försvunnit och blivit bra."
Emilia
5/5

Vanliga frågor

Varför just två veckor?

De två första veckorna ger en bra start, och här får du hjälp att komma över vanliga hinder som man upplever i början.

 

Vi hjälper dig att komma igång med kosten och därefter kan du fortsätta på egen hand med hjälp av våra recept och veckomenyer i vår medlemsklubb.

Måste jag äta exakt från er veckomeny?

Nej det behöver du inte. Det går mycket bra att ändra om i menyn precis som man själv vill. Gillar du en frukost extra mycket går det exempelvis bra att äta den varje morgon.

 

Vill du ha andra rätter att välja bland så kan du välja fritt bland samtliga AIP-recept i receptarkivet.

Kan man ställa frågor till er på Swedish Paleo under utmaningen?

Absolut, det går bra att både ringa vår kundtjänst och/eller mejla oss direkt så svarar vi på alla frågor du har.

Passar AIP alla människor?

Ja, det gör det. Den här kosten är väldigt skonsam och extra läkande för kroppen.

Har du frågor eller funderingar kring paleokickstarten?

Om du har frågor eller funderingar kring paleokickstarten går det bra att mejla till info@swedishpaleo.se.