Kycklinggryta med purjolök och morötter (AIP & Paleo)
AIP. Mustig kycklinggryta med krämig purjolök, morot, gul lök och massor av persilja. Genom att försteka allt får man fram smakerna. Sedan får grytan puttra i ugnen i 30 minuter.
- 45 min
- 4 portioner
- Lätt
Ingredienser
500 g kycklingfilé 1 stor purjolök 4 stora morötter 2 gula lökar 2-3 vitlöksklyftor 2,5 dl kokosmjölk 2 msk olivolja att steka i 1 tsk havssalt 1 knippe persilja (3 dl nerklippt) 1 citron, juicen Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 200°.
- 2)
Skala och slanta morötterna. Skiva den vita delen av purjolöken. Hacka lök och vitlök.
- 3)
Steka allt i en stor stekpanna eller i botten av en gryta i olivolja. Salta. Det ska steka ner så att purjolöken blir lite "krämig".
- 4)
Dela kycklingfiléerna på längden så det blir smalare delar. Skölj och låt steka med bland morötter och lök i någon minut. Klipp ner persiljan och pressa över citronjuicen. Rör om.
- 5)
Lägg allting i en ugnsfast gryta (t ex gjutjärnsgryta) och häll i kokosmjölken. Rör och och ställ in i ugnen. Lägg på lock om det finns annars täck med lite aluminiumfolie. Tillaga i ugnen i 30 minter. Servera med lite extra persilja.