• Kycklinggryta med purjolök och morötter (AIP)

    AIP. Mustig kycklinggryta med krämig purjolök, morot, gul lök och massor av persilja. Genom att försteka allt får man fram smakerna. Sedan får grytan puttra i ugnen i 30 minuter.

    • 45 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    500 gKycklingfilé
    1 storpurjolök
    4 storamorötter
    2gula lökar
    2-3vitlöksklyftor
    2,5 dlkokosmjölk
    2 mskolivolja att steka i
    1 tskhavssalt
    1 knippepersilja (3 dl nerklippt)
    1citron, juicen

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Skala och slanta morötterna. Skiva den vita delen av purjolöken. Hacka lök och vitlök.

    3. 3)

      Steka allt i en stor stekpanna eller i botten av en gryta i olivolja. Salta. Det ska steka ner så att purjolöken blir lite "krämig".

    4. 4)

      Dela kycklingfiléerna på längden så det blir smalare delar. Skölj och låt steka med bland morötter och lök i någon minut. Klipp ner persiljan och pressa över citronjuicen. Rör om.

    5. 5)

      Lägg allting i en ugnsfast gryta (t ex gjutjärnsgryta) och häll i kokosmjölken. Rör och och ställ in i ugnen. Lägg på lock om det finns annars täck med lite aluminiumfolie. Tillaga i ugnen i 30 minter. Servera med lite extra persilja.