• Kycklinggryta med purjolök och morötter (AIP & Paleo)

    AIP. Mustig kycklinggryta med krämig purjolök, morot, gul lök och massor av persilja. Genom att försteka allt får man fram smakerna. Sedan får grytan puttra i ugnen i 30 minuter.

    • 45 min
    • 4 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    500 gkycklingfilé
    1 storpurjolök
    4 storamorötter
    2gula lökar
    2-3vitlöksklyftor
    2,5 dlkokosmjölk
    2 mskolivolja att steka i
    1 tskhavssalt
    1 knippepersilja (3 dl nerklippt)
    1citron, juicen

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Skala och slanta morötterna. Skiva den vita delen av purjolöken. Hacka lök och vitlök.

    3. 3)

      Steka allt i en stor stekpanna eller i botten av en gryta i olivolja. Salta. Det ska steka ner så att purjolöken blir lite "krämig".

    4. 4)

      Dela kycklingfiléerna på längden så det blir smalare delar. Skölj och låt steka med bland morötter och lök i någon minut. Klipp ner persiljan och pressa över citronjuicen. Rör om.

    5. 5)

      Lägg allting i en ugnsfast gryta (t ex gjutjärnsgryta) och häll i kokosmjölken. Rör och och ställ in i ugnen. Lägg på lock om det finns annars täck med lite aluminiumfolie. Tillaga i ugnen i 30 minter. Servera med lite extra persilja.