• Fiskgratäng (AIP & Paleo)

    AIP. En krämig fiskgratäng med mostäcke och rikligt med dill eller persilja. (Ta det du gillar mest.)

    • 40 min
    • 3 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    300 g vit fisk - kolja, torsk
    1 dl kokosmjölk
    1 citron, juicen
    1 nypa havssalt
    1 msk hackad dill/persilja
    Mostäcke ingredienser:
    3 palsternackor
    1/2 blomkålshuvud
    1 msk olivolja
    1 msk hackad dill/persilja
    1 tsk havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°

    2. 2)

      Skala och dela palsternacka och koka mjuk tillsammans med delad blomkål. Häll av vattnet och tillsätt olivolja och salt. Mixa till ett mos. Smaka av och blanda i dillen.

    3. 3)

      Lägg fisken i botten av en ugnsfast form. Blanda ihop kokosmjölk, citronjuicen, dill och salt. Häll detta över fisken och låt allt stå och dra lite. Tillaga i 5 minuter i ugnen så att det blir genomvarmt.

    4. 4)

      Toppa med moset och låt tillagas i ca 25 minuter i ugnen. Öka värmen de sista 5 till grill så att moset får fin färg.