Meny

Swedish Paleo - Kickstart med AIP 2024

Kickstarta med AIP

Kickstarta din resa mot ett hälsosammare liv redan idag. Läk dig från autoimmun sjukdom, allergi, inflammation och magproblem med god och enkel mat. Gå med i vår fyraveckors-kickstart!

Vill du bli fri från kronisk inflammation, astma, allergi, IBS och symtom vid autoimmuna sjukdomar? Gör då som tusentals andra redan gjort och följ den läkande autoimmuna kosten, även kallad AIP.

Denna kickstart med AIP är perfekt för dig som är redo att komma igång med den autoimmuna kosten. Det gäller både dig som är helt ny inför AIP och för dig som vill ha en nystart.

 

Vi har fokuserat på att göra kickstarten så enkel och smidig som möjligt genom att bara inkludera lättlagad och god mat tillsammans med dagliga tips och råd.

Har du fått höra att det inte går att göra något åt din sjuksomsituation? Att din kroniska inflammation eller autoimmuna sjukdom inte går att påverka? Vi vill sticka ut hakan och säga att detta inte är helt sant. Med hjälp av autoimmun kost kan man faktiskt bli helt symtomfri.

Vad innebär AIP-kosten?

När du äter AIP utesluter du livsmedel som orsakar inflammation i kroppen. Istället tillför du extra näringsrik mat. På så vis kan kroppen läka från obalans i tarmfloran, läckande tarm och inflammationer. Symtom vid autoimmun sjukdom kan lindras eller helt försvinna. Syftet med AIP är också att vässa ditt immunförsvar så du står dig stark inför framtiden.

Metoden med AIP rekommenderas världen över av kostrådgivare, funktionsmedicinska terapeuter, läkare och annan expertis som är insatta i kostens påverkan på hälsan.

Vill du läsa mer om autoimmun kost och sätta dig in i ämnet kan du läsa mer HÄR. Forskning och kliniska studier som backar upp AIP finns HÄR.

 


När du följer kickstarten behöver du bara laga varm mat en gång om dagen. Du lagar två portioner på kvällen och sparar en till morgondagens lunch. Du får även ta del av enkla frukostförslag som du kan variera hur du vill.

Hur fungerar kickstarten?

AIP, eller autoimmun kost, kan vara komplicerat att följa men här gör vi det enkelt för dig. När du äter AIP utesluter du livsmedel som orsakar inflammation i kroppen. Istället tillför du extra hälsosam kost under hela den tid du äter AIP. På så vis kan kroppen läka från obalans i tarmfloran, läckande tarm och inflammationer. Symtom vid autoimmun sjukdom kan lindras eller helt försvinna.


Vill du läsa mer om autoimmun kost och sätta dig in i ämnet kan du läsa mer på vår hemsida, t ex HÄR.


När du följer utmaningen behöver du bara laga varm mat en gång om dagen. Du lagar två portioner på kvällen och sparar en till morgondagens lunch. Du får även ta del av enkla frukostförslag som du kan variera hur du vill.

Vad blir det för mat?

Maten är enkel, näringstät, god och utgår från livsmedel som du hittar i vanliga matbutiker. Vi har lagt manken till i denna kickstart för att göra det så enkelt som möjligt för dig.

 

På menyn finns det en stor variation av olika rätter, det är fisk och skaldjur, vegetariskt, kött och kyckling. Denna kost ger dig allt det du behöver i form av vitaminer, mineraler, bra fetter och antioxidanter.

 

Syftet med AIP är att du ska bygga din hälsa både vad det gäller mage, tarm och ditt så viktiga immunförsvar.

Marinerad lövbiff med ingefära, grönkål, sötpotatis och vitkål
Fiskgratäng ,ed räkor hela rätten
Kålpudding i panna (utan kokos)
Kyckling med grönkål, sötpotatis, vitkål och kokosmjölk (AIP)

Läs om andras framgång med AIP-kosten

Vilka resultat kan du förvänta dig med AIP? Läs mängder av framgångshistorier som andra delat med sig av.
"Efter cirka dryga 30 år mår min kropp och framförallt min mage såå otroligt bra! Jag har lärt mig så mycket om alternativ kost och kommer fortsätta med AIP och Paleokost. Nu har jag ett lyckligt liv! Äntligen! 💗"
Margaretha
5/5
"Efter bara 10 veckor så har AIP-kosten har gjort att jag blivit av med min psoriasis som jag haft i hårbotten och på armar och ben. Min man har haft problem med IBS och hans problem har också försvunnit helt och hållet. Jag är oehört tacksam att jag hittade er hemsida!"
Marie
5/5
"Jag har blivit helt fri från min psoriasis, min IBS och känner knappt av mina ryggbesvär idag. AIP och medlemsklubben är det bästa som hänt mig. Jag har aldrig mått bättre och har dessutom fått en bättre livskvalité."
Angelica
5/5

Vanliga frågor

Varför just två veckor?

De två första veckorna ger en bra start, och här får du hjälp att komma över vanliga hinder som man upplever i början.

 

Vi hjälper dig att komma igång med kosten och därefter kan du fortsätta på egen hand med hjälp av våra recept och veckomenyer i vår medlemsklubb.

Måste jag äta exakt från er veckomeny?

Nej det behöver du inte. Det går mycket bra att ändra om i menyn precis som man själv vill. Gillar du en frukost extra mycket går det exempelvis bra att äta den varje morgon.

 

Vill du ha andra rätter att välja bland så kan du välja fritt bland samtliga AIP-recept i receptarkivet.

Kan man ställa frågor till er på Swedish Paleo under utmaningen?

Absolut, det går bra att både ringa vår kundtjänst och/eller mejla oss direkt så svarar vi på alla frågor du har.

Passar AIP alla människor?

Ja, det gör det. Den här kosten är väldigt skonsam och extra läkande för kroppen.

Har du frågor eller funderingar kring AIP-kickstaren?

Om du har frågor eller funderingar kring AIP-kickstarten går det bra att mejla till info@swedishpaleo.se.