• Kycklinggryta med mango och bambuskott (AIP)

    AIP. Kyckling och bambuskott i en söt mangosås. Smaker inspirerade av det indiska köket. Servera med en fräsch sallad på gurka, morötter, isbergssallad och citron.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 burkbambuskott i vatten ca 300 g
    1mango, ca 2 dl i bitar
    2,5 dlkokosmjölk
    300 gkycklinglårfilé
    1 nypahavssalt
    2 mskkokos aminos

    Gör så här:

    1. 1)

      Dela kycklingen i bitar och fräs i olivolja tills bitarna är brynta runt om men inte genomstekta.

    2. 2)

      Mixa mango och kokosmjölk i en matberedare eller blender. Häll i en kastrull och koka upp.

    3. 3)

      Tillsätt bambuskott, coconut aminos och salt. Lägg i kycklingbitarna och låt koka ihop på låg värme tills kycklingen är genomlagad. Det tar ca 5-8 minuter.

    4. 4)

      Smaka av med mer salt och servera tillsammans med en sallad på gurka, rivna morötter, isbergssallad och pressad citron.