• Kyckling med grönkål, sötpotatis och vitkål (AIP)

    AIP. Strimlad vitkål och sötpotatis som steks ihop med grönkål och kokosmjölk. Lägg i strimlad kyckling och massor av persilja mot slutet. Gott med coconut aminos till den stekta kålen. Du hittar det online och ett bra märke är t ex Renée Voltaire.

    • 20 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    100 ggrönkål (6-8 stora blad)
    100 gvitkål (4 dl strimlad)
    100 gsötpotatis (ca 6 dl riven)
    200 gkycklingstrimlor från färdiglagad kycklingfilé
    2,5 dlkokosmjölk
    2 mskcitron
    1 tskhavssalt
    2vitlöksklyftor
    1 dlpersilja
    2 mskolivolja att steka i
    2 mskcoconut aminos (valfritt)

    Gör så här:

    1. 1)

      Strimla vitkålen och klipp ner grönkålen i bitar. Stek i kokosolja till allt blir mjukt. Häll eventuellt över coconut aminos som är ersättning för soja. Det går bra utan också. Lägg åt sidan.

    2. 2)

      Skala och riv sötpotatisen grovt på ett rivjärn. Finhacka vitlöken och stek tillsammans i olivolja i 5 minuter. Tillsätt citronjuice. Lägg tillbaka kålen och häll över kokosmjölken. Låt allt puttra ihop under omrörning.

    3. 3)

      Strimla och lägg i kycklingen och klipp över persilja. Blanda allt och smaka av med mer salt.