Kyckling med grönkål, sötpotatis och vitkål (AIP & Paleo)
AIP. Strimlad vitkål och sötpotatis som steks ihop med grönkål och kokosmjölk. Lägg i strimlad kyckling och massor av persilja mot slutet. Gott med coconut aminos till den stekta kålen. Du hittar det online och ett bra märke är t ex Renée Voltaire.
- 20 min
- 2 portioner
- Lätt
Ingredienser
100 g grönkål (6-8 stora blad) 100 g vitkål (4 dl strimlad) 100 g sötpotatis (ca 6 dl riven) 200 g kycklingstrimlor från färdiglagad kycklingfilé 2,5 dl kokosmjölk 2 msk citron 1 tsk havssalt 2 vitlöksklyftor 1 dl persilja 2 msk olivolja att steka i 2 msk kokos aminos (valfritt) Gör så här:
- 1)
Strimla vitkålen och klipp ner grönkålen i bitar. Stek i kokosolja till allt blir mjukt. Häll eventuellt över coconut aminos som är ersättning för soja. Det går bra utan också. Lägg åt sidan.
- 2)
Skala och riv sötpotatisen grovt på ett rivjärn. Finhacka vitlöken och stek tillsammans i olivolja i 5 minuter. Tillsätt citronjuice. Lägg tillbaka kålen och häll över kokosmjölken. Låt allt puttra ihop under omrörning.
- 3)
Strimla och lägg i kycklingen och klipp över persilja. Blanda allt och smaka av med mer salt.