• Framgångshistorier

  Att nå framgång med Autoimmun kost (AIP) är en härlig upplevelse som vi gärna vill sprida. Det är väldigt motiverande att läsa om hur andra lyckats när man själv ska börja med autoimmun kost. Eller så behövs ett uppmuntrande ord på vägen. Här kan du läsa några av våra berättelser:

   

  Helena, 53 år (Hashimoto, histaminkänslighet, hosta)

  ”AIP har hjälpt mig att få tillbaka mycket energi. Jag har behandlats för Hashimoto i drygt tio år och det har varit en långsam process. När jag väl hade fått ”bra” värden med hjälp av levaxin och liothyronin så fanns fortfarande energilösheten och övervikten kvar. Jag utvecklade också histaminkänslighet och fick en hosta som höll i sig i ett och ett halvt år. Den ville inte ge med sig. Jag började med AIP i april 2018 och körde i cirka 60 dagar. Den första märkbara effekten var att hostan försvann på en dryg vecka! Nu introducerar jag ”gamla” ingredienser successivt och det går bra. Histaminkänsligheten är mindre påtaglig. Den största skillnaden är att jag gått ned cirka 10 kilo sedan i april och jag har i höst börjat träna igen – för att jag är sugen på träning för första gången på drygt tio år!”

  .

  Annika, 46 år (Sjögrens syndrom, IBS)

  ”Jag har ätit enligt strikt AIP i 10 månader. Jag har Sjögrens syndrom, IBS och är mycket känslig för gluten och mjölkprodukter. Värken i kroppen har nästan helt försvunnit och mina inflammationer har minskat radikalt. Jag har mindre hudproblem och magen sköter sig bättre och jag upplever att den är lugnare. Hela systemet har lugnat ner sig och jag har dessutom tappat 15 kg. AIP är den kosthållning jag kommer att fortsätta med.”

  .

  Josefin, 32 år, (ME/CSF, utmattningssyndrom)

  ”Hösten 2016 fick jag diagnos ME/CFS, 30 år gammal. Jag mådde fruktansvärt dåligt och var sängliggandes mestadels under denna tid. Läkaren som gav mig diagnosen sa att jag skulle förbereda mig på att bli sämre, vilket jag ej kunde acceptera. Jag började söka på nätet, främst på sidor från England och USA, och fann att många med min sjukdom blivit bättre av autoimmun kost och jag bestämde mig för att prova.

   

  Efter 3 veckors strikt AIP såg livet helt annorlunda ut. Jag hade fått en massa energi, jag orkade gå långa promenader och till och med träffa en vän, något som tidigare inte var möjligt. Det har nu gått snart 2 år sedan jag hittade AIP, och jag följer fortfarande kosten strikt med undantag för 2 lyckade återintroduktioner.”

  .

  Rebecka, 20 år (Eksem)

  ”Det var hösten efter att jag tagit studenten – jag hade ett 7-16 jobb, tränade flitigt (bodypump-instruktör och gym) och umgicks mycket med min sambo och hund, jag mådde bra och tyckte att min hälsa var stabil. Så började det med en ”torr” fläck ungefär mellan ögonen och en som gömde sig bakom ena ögonbrynet. Jag kontaktade vårdcentralen och fick träffa en distriktsköterska, hon kunde inte säga vad det var och bad om hjälp av ännu en distriktsköterska. Dom kom överens om att det var svinkoppor och jag fick salva mot det. Jag smörjde direkt på och täckte över fläckarna och tanken var att jag skulle sova med det. I ungefär 10 minuter satt det innan jag var tvungen att ta bort det på grund av sveda. Dagen efter ringde jag igen och förklarade att det inte fungerade, det gjorde för ont. Hon jag pratade med rekommenderade mig att gå på apoteket och köpa Microcid, som är en bakteriedödande kräm också mot svinkoppor. Jag smörjde några dagar och det blev bara värre så jag ringde igen och fick nu tid hos en allmänläkare. En suddig bild men det är den enda jag har och då såg jag ut såhär:

   

   

  Läkaren konstaterade att jag hade en svamp i huden och jag fick salva mot det. Jag smörjde och det hjälpte faktiskt, men några dagar senare så blossade det upp samma typ av utslag på smalbenen. Så jag ringde och fick en telefontid med läkaren och han rekommenderade mig att smörja med samma salva där också. Problemet då var att hela tuben med salva gick åt till en omgång smörjning… Han skrev ut mer och jag fortsatte smörja och gjorde det ett tag, det blev varken bättre eller sämre.

   

  Så blev det februari (2017) och vi närmade oss mars månad vilket innebar att jag spenderade mycket tid i fjällen. Vi var uppe en helg med kompisar och mina föräldrar och helt plötsligt blir det extremt mycket värre. Veckan innan har det börja kommer mer utslag på armar och ben men nu börjar dom verkligen klia… På natten kliar jag mig blodig på kroppen och jag kan inte ha kläder på mig för att utslagen vätskar sig så mycket. Dagen efter packar vi ihop och åker hem för att uppsöka akuten. Jag har nu såriga utslag fulla armarna, benen, händerna, fötterna, rumpan, ansiktet och hårbotten. På akuten blir jag remitterad till Sundsvall och en hudspecialist. Här är bilder innan besöket (dom två till vänster på min arm och dom två till höger är mitt ben):

   

   

  Jag åker ner till Sundsvall och får träffa läkaren som konstaterar atopiskt dermatit, en kronisk hudsjukdom. På plats får jag bada ett bakteriedödande bad och efteråt smörja mig med en salva som jag förstod vara en blandning av kortison och antibiotika. Jag får även äta antibiotika (för infekterade sår) och kortison (för att dämpa inflammationen). Eksemen blir bättre och bättre och tillslut tar kurerna av antibiotika och kortison slut. Och då blir det värre igen… Så jag ringer ner till Sundsvall på hud och får då komma ner en gång till, en annan läkare tittar på mig och vill ge mig mer kortison. Denna gång får jag det i form av en spruta i baken. Kommer inte ihåg exakt hur länge den skulle hjälpa, men efter en månad till blir eksemen fortfarande inte bättre. Så jag ringer än en gång, åker ner till Sundsvall och får träffa en ny läkare, även hon vill ge mig kortison. Denna gång fick jag välja, så jag tog tabletter eftersom sprutan gjorde så ont. Ännu en kortisonkur, en månad till… Nu är vi nästan inne på sommaren och eksemen håller sig i schack. Efter sommaren ska jag börja på universitetet och framåt hösten blir det värre igen. Men jag vägrar ringa tillbaka till hud på Sundsvall eftersom det enda dom ger mig är mer kortison. Efter årsskiftet så ser jag ut såhär på händer och underben (2018):

   

   

   

  Det här var nog den tuffaste tiden. Jag är alltid glad, och dom få gånger jag blir nedstämd kan jag knappt ta mig själv på allvar men nu hade jag ingen aning om vad jag ska göra och dessutom veta att det ger ingenting att kontakta läkare längre…

   

  Som tur är har jag en fantastisk mamma som har hjälpt mig att försöka söka information på egen hand. I det här läget beställde vi någonting som heter DermaSilk, ett ställ med tröja, byxa och vantar som jag hade på mig under alla kläder och även då jag sov som hjälpte otroligt mycket. Det är av medicinskt silke och är mycket snällare mot huden än vanliga kläder. Samtidigt bokade vi även en tid hos en homeopat, jag var desperat efter hjälp…

   

  Mamma började hitta mer information om människor som blivit av med sina sjukdomar genom att ställa om kosten. Båda jag och mamma har länge varit intresserad av mat och vad den kan göra för hälsan, men jag trodde aldrig att den skulle kunna hjälpa så pass mycket som den gjort! Jag valde direkt att plocka bort alla mejeriprodukter, allt spannmål, alla baljväxter, allt socker, alla potatisväxter, alla nötter och frön, ägg, alkohol och kaffe, jag åt nu en strikt AIP-paleo.

   

  Under den här tiden följde jag många förespråkare för denna kost, bl.a http://karlhulten.sehttp://www.swedishpaleo.se och http://www.jonasbergqvist.se . Och mina eksem började försvinna, det blev bättre för varje dag. Men det var inte lätt att ställa om kosten, det var ett helt nytt sätt att äta på och jag fick en helt annan inställning till mat. Det var inte längre en njutning på samma sätt som innan, jag fick en sundare syn på mat.

   

  Jag hade kvar min tid hos homeopaten och valde att besöka henne trots att eksemen blivit mycket bättre och var påväg att försvinna helt. Det hon berättade för mig efter besöket blev en bekräftelse på vad jag och min mamma konstaterat: en läckande tarm. Homeopaten såg att jag var överkänslig mot gluten, socker, mjölkprotein, färgämnen och tillsatser. Hon kunde se med hjälp av kroppens meridianer att min tarm var otroligt inflammerad och nedsatt i funktion och att även levern och njurarna jobbade alldeles för hårt. Min lever klarade inte av belastningen, vilket hade resulterat i att det gått ut via huden istället. Det ska även tilläggas att jag fokuserat mycket på att få tillräckligt med sömn under läkningsperioden och undvikit stress.

   

  Idag äter jag fortfarande samma kost och utan problem. Jag äter godare mat än någonsin och jag saknar varken näringsfattigt bröd, pasta eller dylikt. På köpet med denna kost har jag fått det lättare att fokusera i skolan, jag får aldrig några dippar där jag blir trött eller hungrig och får det kämpigt att hänga med på en föreläsning.

   

  Fyra månader av denna kosthållning tog det för min kropp att läka och idag är jag kvitt mina eksem, gladare än någonsin! Såhär ser jag ut nu:

   

   

   

   

  Jag har återintroducerat kaffe och alkohol i små mängder och det har gått bra. Mitt nästa steg är att återintroducera ägg och ghee, men det får bli om ett tag då jag varit kvitt eksemen en längre period.

   

  Ännu en positiv sak med kosten är att jag slipper mitt sockerberoende. Än äter jag frukt och rotsaker då jag lyxar till det, men min plan är att trappa ner för att sedan undvika även dom helt då min hjärna nu går bananas då jag äter sånt. Men det kommer så småningom. Det huvudsakliga är att fokusera på bra råvaror, inga som helst tillsatser eller konstgjorda ämnen och mycket fett. Jag försöker äta mer än 70E% fett (helst 80) varje måltid, och nej då räknar jag inte utan höftar bara.

   

  Heja er som tog er igenom hela inlägget, jag hoppas att det kanske kan inspirera dig eller någon du känner som kanske också har en läckande tarm! Jag har hållit informationen kort kring läckande tarm, kost osv nu för att fokusera på min resa genom detta. Mer specifika inlägg kring dom sakerna kommer så småningom.

   

  Ps. psoriasis, celiaki, struma, reumatism, fibromyalgi, IBS, MS, crohns, mfl. är autoimmuna sjukdomar som är symptom på läckande tarm och som kan förbättras av en AIP-paleo.

   

   

  Såhär glad är jag idag, ha en fortsatt trevlig nationaldag!”

  .

  Alma, 29 år (Borelia)

  ”Jag insjuknade för 4 år sedan efter fästingbett i borrelia meningit (hjärnhinneinflammation). Sjukvården har inte kunnat göra något mer än att ge antibiotikakurer och konstatera symptom förenliga med hjärnskada. Jag har varit svårt sjuk men har långsamt börjat bli lite bättre. Jag har testat massor av olika kosttillskott, örtprogram och mediciner men det enda som jag tydligt upplevt hjälpa mig minska mina symptom är kostförändringar. För två år sedan uteslöt jag mejeri, socker och gluten och upplevde en viss förbättring, framförallt av mina halssymptom. För ett år sedan övergick jag till AIP och efter några månader upplevde jag att AIP hade bättre effekt än de starkaste antiinflammatoriska medicinerna. Idag kan jag gå korta promenader, lösa lite korsord mm. Jag är fortfarande sjukskriven (civilingenjör) men ska förhoppningsvis börja arbetsträna snart. Om det är något jag skulle rekommendera till någon som är sjuk så är det att testa AIP.”

  .

  Annie, 26 år (Endometrios)

  ”Jag påbörjade AIP på grund av endometrios-smärtor, speciellt från en stor cysta som satt på ena äggstocken. De första veckorna kände jag att smärtorna var fortfarande lika jobbiga och höll på att ge upp, men helt plötsligt efter 2 veckor så började de dagliga smärtorna avta, min buk va inte alls lika svullen och jag behövde inte äta värktabletter längre som jag gjort dagligen i mer än ett år. Det häftigaste var att när jag var på kontroll för att se hur cystan såg ut hade den krympt från 10 cm till 6,5 cm!

   

  Snart har jag ätit AIP i 90 dagar och ska sedan börja återintroducera. Hoppas att kroppen mottar den nya kosten, annars får jag återgå till AIP ett tag till.”

  .

  Stefan, 48 år (Bechterews sjukdom)

  ”Jag blev diagnostiserad med Bechterews först vid 41 års ålder. Jag hade då sökt för min onda och stela rygg i nästan 20 år. Jag började äta antiinflammatoriska mediciner, men i slutet av 2016 hade dessa mediciner ingen verkan längre. Jag sökte information och fann då att många har blivit hjälpta av AIP-kost. Sagt och gjort så började jag strikt med denna kost den 1 januari 2017. Jag blev mycket förvånad då jag redan efter cirka en månad kände mig mycket bättre. Då var jag naturligtvis peppad att fortsätta. Detta resulterade i att jag fortsatt mådde bra och jag lyckades även minska 15 kilo i vikt. Allt detta gjorde automatiskt att även träningsdosen ökade rejält. Efter cirka ett år återinförde jag bland annat vissa mjölkprodukter, men jag håller mig fortfarande borta från potatis, pasta, ris, bröd och ägg. Stelheten finns alltid där och kan ställa till problem vid stress, men smärtorna är nästan helt borta och idag tränar jag en hel del styrketräning och rörelseövningar.”

  .

   

   

  Nedan hittar du lite om vad våra medlemmar säger

   

  Petra

  Jag gick med i klubben tisdags och älskar det. Du får veckomenyer med Paleo eller AIP-recept, beroende på vilken du följer. Jag tycker frukostar och mellis är svårast (AIP) och här får jag många bra tips, och har denna vecka lärt mig älska sötpotatis och matbanan

   

  Angelina

  Jag hade ätit paleo innan men aldrig testat AIP. Jag började med strikt AIP för ett par månader sedan. Jag har lidit av svår psoriasis hela mitt liv, IBS och lidit mycket av mina ryggsmärtor pga av två diskbråck. Jag har blivit helt fri från min psoriasis, min IBS och känner knappt av mina ryggbesvär idag. AIP och Paleoklubben är det bästa som hänt mig. Jag har aldrig mått bättre och har dessutom fått en bättre livskvalité. Jag sover bättre, är piggare, gladare och får ut mycket mer av livet nu än innan. Jag rekommenderar Paleoklubben till precis alla jag känner och pratar om det jämnt för att jag tycker att hälsan är det absolut dyrbaraste och viktigaste du har och för att jag önskar inget att annat än att de jag älskar ska må bra och vara friska❤️

   

  Ingela

  Jag har DLE och har varit grymt trött och får nariga fält på huden av sjukdomen. När jag började med AIP så orkade jag bara jobba. Idag har jag fått livet tillbaka, jag orkar så mycket mer 😊 Fälten på huden minskar och blir ljusare men har nog ett tag kvar på AIP innan de lägger sig helt. Magen och jag är även kompisar igen.

   

  Rekomenderar varmt AIP och Paleoklubben då klubben är grymt bra att luta sig mot i början eller då fantasin tryter. Sen all kunskap som finns samlad! 💕

   

  Ancki

  AIP har fått mig må så mycket bättre och minskat mina kognitiva MS symtom. Jag har även fått mer ork vilket är underbart. Dessutom har vikten blivit mer normal.
  Gillar Paleoklubben för att den inspirerar mig och hjälper mig med goda recept.

   

  Ann-Sofie

  Det bästa med Swedish Paleo är de fina veckomenyerna samt inköpslistor som gör det enkelt att klara av vardagen trotts värk och ME hjärna. Jag har blivit ngt piggare och orkar mer, sover bättre. Har inte hållt på så länge och inte helt strikt. Planen är att ta en helt strikt period igen till hösten.

   

  Eva

  Har precis börjat med både paleklubben och aipkost. Men på denna korta tid ( redan efter 6 dagar) har magen fungerat… slipper ta massa magmedicin och tiden på toan har förkortats med 55 min 😬👍. Har ibs, RA och fibromyalegi . Dessutom har jag fått energi 👌🏻😁

   

  Gunilla

  Jag äter AIP och har blivit mycket bättre i mina sjukdomar, bla min mage har blivit en riktig plåtmage. 😃 Saknar faktiskt ingen mat, speciellt inte nu när jag vet att det funkar. Det är värt hur mycket som helst. 

  Jag är med i Paleoklubben också. Finns på Swedishpaleo.se. Där finns hur mycket recept som helst. Och du får råd och tips om kosten. 

   

  Britt-Inger

  Har fibromyalgi och artros sedan flera år. Då sjukvården inte har någon större hjälp att ge har jag sökt andra vägar för att få lindring men det är först när jag hittade Paleoklubben som det känns som att jag är på rätt väg. Det händer saker i kroppen och även om jag fortfarande har smärtor så upplever jag att fibrodimman har lättat och att jag orkar mer. Uppskattar alla recepten men även informationen så att man får en förståelse om vad som händer i kroppen. Rekommenderar Paleoklubben till mina vänner. Ser fram emot ytterligare förbättringar under resans gång.

   

  Annika

  AIP funkar! Man ska inte inbilla sig att det är enkelt att leva på AIP (om man inte stänger in sig socialt 😉 ) men det är det enda trick jag testat för att hela läckande tarm som funkar <3 Då det var svårt för mig att hitta variationsrika och bra recept som fungerar blev Cecilias (och Karls) böcker min life saver! Och i förlängningen Swedish Paleo -med samma Cecilia Nisbet Nilsson 🙂 Nu har jag även hittat ViaVentri så äntligen känns AIP som en överkomlig livsstil utan att fullkomligt rasa i vikt – ett varmt och stort tack för din fantastiska insats för oss sjuklingar, Cecilia – utan dig hade det inte gått för mig alls!

   

  Johanna

  Med hjälp av Paleo-kost gick jag under förra året ner 20kg i vikt, utan att behöva gå varken hungrig eller trött. Helt otroligt. Visst hade jag koll på kalorier, men det gick så mycket lättare än jag hade kunde tänka mig! Och nya hållbara vanor fick jag på köpet. Paleoklubben fyller på med inspiration och nya tips.

   

  Lottie

  Måste bara säga att jag tycker att AIP är bästa dieten jag har testat. Berättar om AIP för alla 😂 så glad att vi gick med både min man och jag.
  Nu lagar vi massa god mat ihop 🥒🍵🥦🥬 Känner mig super inspirerad.

   

  Mats har psoriasis atrit, han märker redan stor skillnad i kroppen.
  Jag har diabetes och från att ha gått med ett blodsocker som ständigt var uppe på över 20 ligger sockret mellan 5 – 10 nu och jag tar en 1/4 av insulin.

   

  Vi är inne på 3 veckan nu och jag är bara i början av att lära mig och provsmaka alla goda recept. Jag som drack typ 10 koppar kaffe om dagen sover gott om nätterna nu.
  Känns faktiskt som detta kommer bli vår livstil….

   

  Angela

  Jag har ätit AIP i ca 3 månader nu. Har ME sedan 2002 och har ganska många symptom. Det jag tror att kosten har hjälpt mig med är att jag har mindre värk och att jag känner mig mindre stel. Kan ta mig upp från sittande (tom från huk-sittande) utan hjälp eller att ta stöd. 😊

   

  Jag upplever också att jag inte är lika känslig för ljus och ljud samt att jag tål grannarnas pälsdjur och inte haft besvär av poolen alls i år! ❤️
  Det är det jag kommer på just nu. 😊 😇

   

  Plus att jag blev av med min övervikt utan kamp. 😊

   

  Jag berättat gärna för alla som vill lyssna både om AIP- och Paleokost och om Swedish Paleo… Och många som ser min förändring blir ju nyfikna! 😇

   

  Jag är inte intresserad av varken mat eller matlagning och hade inte klarat detta utan Cecilias recept. Så inspirerande och spännande att prova nya sätt att laga mat på, nya smaker och kombinationer och att själv också experimentera. Jag kommer att fortsätta med Paleo-kost för all framtid. Tack för att du finns och delar med dig! ❤️ ❤️

   

  Charlotta

  Jag har endometrios , PCOS och ”IBS” ( hör förmodligen ihop med endon) och alla symptom försvann med AIP. Skulle nog behöva köra en sväng av AIP igen och köra delvis AIP resten av livet. 🙂 Jag hade inte klubben som stöd då men det skulle ha hjälpt mig ännu mer att ha andra som stöd.

   

  Ingalill

  Har ett flertal autoimmuna sjukdomar och började med paleo för några år sedan . Först var jag inte så strikt men blev mer och mer noggrann och slutade helt med mejeriprodukter efter ett tag och det var ett bra steg. Sista halvåret har gått över till AIP och min mage är bra och mindre skov av värk och nästa inga astmaproblem. Har t o m perioder då jag känner mig helt frisk för första gången på 18 år. Hoppas att de perioderna blir längre och längre för att till slut bestå. 💕

   

  Maria

  Tog hjälp av paleoklubben för planering av mängden mat och få tillgång till AIP recept.

   

  Har följande symptom:
  SIBO, gluten-,mjölkprotein-, jäst-,ägg-, vit- & råsocker-, får- & getmjölkallergier.

   

  Jag har nu ätit AIP i 4 månader och introducerat och anpassat min kost till min kropp från nyår fram till nu…nu mår min tarm och mage bra utan svullnad, illamående, kramper och daglig smärta. Normal fin avföring ~ 2 ggr/dag.
  Dock kan jag inte äta mat gällande mina allergier än idag.

   

  Jag rekommenderar paleoklubben för den hjälpte mig i familjens vardag. Sparade mig tid på att själv sitta o planera maten och istället fokusera mig på att lära mig nya goda recept som fått min kropp i balans 💕

   

  Emelie

  Jag har ätit AIP under snart 3 år, med återintroduktioner till paleo ett par gånger. Jag har vitiligo, hypotyreos och IBS. Under dessa tre år har jag haft ”otur” med en antibiotikabehandling som slog ut min mage totalt, jag har också varit väldigt stressad. Mina sjukdomar triggas och blir värre av stress. Så det är tydligt och viktigt för mig med alla pusselbitar i AIP, kost, sömn, rörelse, stressnivå m.m. För mig har det inte bara räckt med AIP för att bli bättre. Jag har prövat lågkolhydrat och AIP samt låg fodmap och AIP. Det som nu sista gången hjälpte mig att må bättre (jag håller på och återhämtar mig från utmattningssyndrom, så jag mår inte helt bra än-har symptom från det) är AIP med låg fodmap samt lite medel fodmap. Jag har dessutom fått ta bort cassava, alla kokosorodukter utom kokosolja samt morot eftersom jag reagerade på det. Tack vare denna kost och livsstil har jag fått sådan livskvalité och mår så mycket bättre. Mina hypotyreosvärden har blivit normala, jag har börjat återpigmentera på många vita pigmentfläckar (men jag måste sola dem för att det ska ske, så händer bara på sommaren) samt min IBS är borta!

   

  Igår började jag återintroducera igen, och jag håller tummarna för att det fortsatt går bra!

   

  Jag kommer att fortsätta äta mycket AIP kost, och så får jag helt enkelt se vad jag mår bra av att återintroducera.

   

  För mig har paleoklubben med tillhörande Facebook grupp betytt så mycket. När jag började med AIP kände jag mig väldigt ensam och ganska ”konstig” jämfört med andra människor. Paleoklubben har fått mig att känna samhörighet, att jag inte är ensam och att det är en resa med AIP, det är inte lätt och allt som fungerar på en gång. Men tack vare paleoklubben orkar jag fortsätta att nå så bra hälsa som möjligt. Så för gemenskap, inspirerande recept, spännande fakta och bra återkoppling och stöd är sådant jag varmt rekommenderar paleoklubben!

   

  Lena

  Jag har Hashimotos, haft diagnosen sen -98 och började med AIP för 3 1/2 år sedan. Jag var ganska dålig för 4-5 år sedan, med bl.a. histaminintolerans. Slutade med gluten, som hjälpte en del. Med AIP har jag fått ett nytt liv. Mindre både fysiska og psykiska plågor och mer energi. Det är få matvaror jag har kunnat introducera igen. Jag blir inte dålig med en gång, men efter några veckor. Extra bonus är att min artros har blivit bättre.

   

  Susanne

  Jag rekommenderar också Paleoklubben 😊👍 

   

  Jessica

  Receptbanken är ju klockren, och kommer ju återkommande bra info om olika livsmedel etc så det kan man ju inte missa. Så man måste ju stanna. 😁😘💪 

   

   

   

  Vill du dela med dig av din personliga framgångshistoria? Mejla till [email protected]

  Kategorier:
  Taggar:

  Kommentarer

  avatar