Meny

Framgångshistorier

Här kan du läsa recensioner och berättelser från medlemmar som ätit enligt den autoimmuna- och paleolitiska kosten.

Här har vi samlat många av de recensioner och berättelser som kommit in till oss. Tack för att du delar med dig!

Att nå framgång med Autoimmun kost (AIP) är en härlig upplevelse som vi gärna vill sprida. Det är väldigt motiverande att läsa om hur andra lyckats när man själv ska börja med autoimmun kost. Eller så behövs ett uppmuntrande ord på vägen.

 

Har du en egen framgångshistoria du vill dela med dig av så får du gärna mejla in till oss.

"Min sambo och jag har blivit mycket piggare och mår bättre sedan vi började använda medlemsklubben. Hans IBS-symtom har helt försvunnit och medlemsklubben underlättade matlagningen oerhört mycket tack vare de fantastiska recepten som vi har hittat där."
Madeleine
5/5
"Jag har Crohns sjukdom och har fått stor hjälp av AIP-kosten (som nu på senare tid övergått till anpassad paleo). Min kostförändring har drastiskt minskat mina symtom och efter ungefär ett år av medicinering och kostomställning blev jag helt symtomfri 🥳. Jag kan starkt rekommendera medlemsklubben här på Swedish Paleo som en bra startpunkt för att lära sig om AIP och paleo - hur olika livsmedel påverkar kroppen och framförallt alla receptförslag som gör det enklare att komma igång och sedan fortsätta när inspirationen tryter!"
framgångshistoria swedish paleo
Malin
5/5
"Jag har en reumatism och har ätit mediciner väldigt länge. Min tarm/mage var läckande och mitt näringsupptag dåligt. Efter 12 veckors AIP kost, märkte jag stor skillnad o dessutom blev hår o naglar riktigt bra. Kan rekommendera denna klubb med alla dessa härliga recept, som gav mig inspiration att hålla ut. Verkligen god mat o jag längtade till nästa måltid."
Anonym
5/5
"För mig var AIP-kosten helt ovärderlig och det enda som hjälpte när jag plötsligt blev mycket sjuk hösten 2020 med MS-liknande symptom, oväntade allergiska reaktioner, röda ögon, mastcellsaktiveringssyndrom (MCAS) och dysfunktion i det autonoma nervsystemet (mycket lågt blodtryck, andningsuppehåll, adrenal fatigue etc). Läkarna visste inte vad det var men till slut resignerade de inför att det måste vara post-covid. Tack vare en person i en facebook-grupp med liknande symptom, hörde jag talas om AIP-kosten och hade inget att förlora. Efter tre veckor med strikt AIP samt en hel del kosttillskott (Q10, KSM66, D-vitamin och Quercetin bl.a.) blev jag återställd till 70% och hade energi som en frisk ung människa.

Men när jag vid jul 2020 inte kunde hålla mig och åt mer blandad kost blev jag direkt sämre igen. Just vid högtider har Swedish Paleo varit helt nödvändig, eftersom det annars är så lätt att man ger upp när det ska bjudas till större sällskap och man inte orkar vara "den krångliga". Rekommenderar även Cecilias bok om läkande autoimmun kost där det finns fantastiska recept på bufféklassiker, för den som inte gillar skärmar i köket.

Klubben är även en väldigt bra vän att hålla i handen som nybörjare när det där suget efter stärkelse kommer över en och man tänker att "en kaka gör ingen skillnad..." men ångrar sig efteråt när symptomen blossar upp. Dock växer det suget bort (det är ju mest en psykologisk vana) och för min del har jag upptäckt att jag håller mig symptomfri när jag befinner mig nära Keto-gränsen eller åtminstone borta från alltför mycket stärkelserika livsmedel även om de är AIP-godkända! "
Frida
5/5
"Jag har blivit av med all värk, har mer energi och mina järnvärden har vänt uppåt igen. Jag har fått massor med stöd genom recept, veckomenyer och möjlighet till att ställa frågor som medlem och jag gillar att allt är så tydligt och strukturerat - särskilt infon om hur man mår dag för dag när man börjar med kostupplägget. Det stämde så himla bra! Jag äter nu modern paleo och jag har varit väldigt nöjd med mitt medlemskap i Swedish Paleo."
Sara
5/5
"Jag har hypotyreos. AIP-kosten gjorde att jag vände trenden med långsamt högre dosering av Levaxin. Istället behövde jag till och med minska dosen. Fantastiskt! Jag rekommenderar alla att prova!"
Helena
5/5
"Jag skulle vilja tacka er på Swedish Paleo eftersom att AIP-kosten gjort att jag blivit av med min psoriasis som jag haft i hårbotten och på armar och ben. Jag åt strikt efter denna kost i 10 veckor under våren 2021 och psoriasisen försvann, och nu efter ett år så har det inte kommit tillbaka en enda gång. Min man har haft problem med IBS och hans problem har också försvunnit helt och hållet."
Marie
5/5
"Jag mår idag oerhört mycket bättre från min hashimotos. Jag har mer energi och en bättre livskvalitet. Jag behöver heller inte sova mitt på dagen längre och jag kan äntligen leva ett normalt liv och mår till och med så bra att jag planerat min drömresa med segelbåt runt jorden! Något jag aldrig någonsin kunde ha drömt om för 8 månader sedan."
Rebecka
5/5
"Jag blev intresserad av att testa medlemskapet efter jag läst alla era böcker som jag uppskattar. Jag gillar att det finns färdiga veckomenyer och startprogram när man vill börja med AIP. Även toppen med nya recept varje vecka!"
Kerstin
5/5
"Innan jag började med AIP så hade jag ständiga smärtor och uppblåsthet från min ulcerös kolit. Jag åt AIP i cirka 3 månader och fortsatte sedan över till en paleokost efter det. Idag har jag inga smärtor i magen längre och jag känner att jag kan gå ut och äta eller vara borta utan att oroa mig. Mina höga värden på sköldkörtel har även försvunnit och blivit bra."
Nå framgång med AIP
Emilia
5/5
"Jag har verkligen haft stor nytta av era recept och information. Började med AIP för cirka 1 år sedan och är idag helt besvärfri i mina leder från RA. Har börjat återintroducera mycket försiktigt, och kommer hålla kvar vid AIP i fortsättningen eftersom att jag mår jättebra nu."
Nå framgång med AIP
Barbro
5/5
"Alla era recept har varit till ovärderlig hjälp! Det är svårt att lägga om sin kost själv, och att ha tillgång till era recept har varit till stor hjälp! Det finns också mycket bra med information som är lätt att hitta."
Helena
5/5
"Efter ungefär 4 månader så försvann mina utslag från psorasis nästan helt, och känningar av inflammation i kroppen försvann tidigare än så. Jag känner att kosten är min trygga grund tillsammans med att försöka eliminera stress ut ur vardagen. Äter fortfarande till stor del AIP idag och trivs bra med det."
Magdalena
5/5
"Jag fick mitt liv tillbaka tack vare AIP och paleo! Efter att jag varit sjuk i många år så började jag till slut att äta AIP och lite efter 6 månader märkte jag att orken blev bättre och bättre och att min kropp började fungera mer normalt igen. Jag har lyckats återintroducera en del råvaror i min kost och äter idag en personanpassad paleokost som fungerar bra för mig."
Åsa
5/5
"Jag har blivit av med klåda och magsmärtor, troligen på grund av läckande tarm. Jag fortsätter att äta enligt Paleo eftersom jag mår så mycket bättre med denna kost!"
Gunilla
5/5
"Jag rekommenderar verkligen den här kosten! Jag har MS och har idag betydligt mer energi än vad jag haft tidigare. Även magen känns mycket bättre!"
Linda
5/5
"Jag har haft problem med magen och fick tips om att testa AIP-kost, och mår idag mycket bättre. Ni har också många vegetariska recept vilket jag gillar då jag är vegetarian."
Sandra
5/5
"Jag märkte av mina första resultat med AIP efter cirka 3 månader. Mår mycket bättre från min IBS. Eftersom att jag fortfarande är känslig för mejeriprodukter och spannmålsprodukter så har en övergång till paleo varit bra - och det är vad jag äter idag."
Anonym
5/5
"Har sänkt mitt TPO från 1300 till 385 och mår mycket bättre, har mera ork och mindre ledvärk. Märkte skillnad efter cirka 1 månad med AIP och fortsatte i 3 månader till innan jag började återintroducera tillbaka råvaror i min kost."
Helene
5/5
"Mådde uruselt innan jag började med AIP-kosten. Efter 1 månad så märkte jag resultat och efter 6 månader mådde jag äntligen bra igen! Är så tacksam för den hjälp jag fått genom recept och veckomenyer."
Rebecca
5/5