Meny

Framgångshistorier

Här kan du läsa recensioner och berättelser från medlemmar som ätit enligt den autoimmuna- och paleolitiska kosten.

Här har vi samlat många av de recensioner och berättelser som kommit in till oss. Tack för att du delar med dig!

Att nå framgång med Autoimmun kost (AIP) är en härlig upplevelse som vi gärna vill sprida. Det är väldigt motiverande att läsa om hur andra lyckats när man själv ska börja med autoimmun kost. Eller så behövs ett uppmuntrande ord på vägen.

 

Har du en egen framgångshistoria du vill dela med dig av så får du gärna mejla in till oss.

"Provade AIP mot astmaliknande symptom. Efter några veckor hade alla symptom försvunnit. Mådde även väldigt bra i kroppen. Svullnader och vätskeansamlingar försvann och vikten minskade."
Anonym
5/5
"Kosten har gjort att min artros i knäna blivit mycket bättre, och jag har även lyckats gå ner i vikt."
Christina
5/5
"Jag har MS och har under ett helt år följt en lågkolhydrats AIP-kost (dock slarvat en del) och tagit en hel del kosttillskott. Både min urininkontinens och IBS har förbättrats avsevärt. Tack för att ni finns!"
Nå framgång med AIP
Charlotta
5/5
"Började äta enligt AIP för att se om det kunde hjälpa min spondylartrit och IBS. Nu har jag inga symtom av IBS längre och mina leder känns märkbart bättre. Medlemsklubben har varit ett ovärderligt stöd till att få tips/idéer och enkla steg för att komma igång."
Anonym
5/5
"Min läckande tarm har blivit så mycket bättre. Kan varmt rekommendera er – superbra upplägg med veckomatsedel, inköpslistor, vägledning och råd. Hade inte klarat detta utan er. Är så tacksam!"
Annika
5/5
"Jag har kämpat med IBS i flera år, varit förstoppad och haft svullen mage samt hemska kramper. AIP och Paleo-kosten har gjort att jag idag mår bättre i magen. Minns faktiskt inte när jag sist mådde så här bra; det är helt otroligt. Jag rekommenderar medlemsklubben; den har hjälpt mig på vägen mot en bättre maghälsa, och det vill vi väl alla ha."
Linda
5/5
"Jag lider av hypotyreos och IBS som påverkat mitt dagliga liv på flera sätt. Men efter att ha följt AIP-kosten har jag lyckats bli symtomfri och dessutom gått ner över 30 kg!"
Anonym
5/5
"Jag har haft lichen i ett och ett halvt år. Började för fyra veckor sedan med AIP och fick en förbättring bara efter några dagar. Nu efter fyra veckor så är det ett litet mirakel att kunna äta igen utan besvär."
Anonym
5/5
"Jag har följt AIP-kosten. Jag lider av Morbus Bechterew sjukdom och IBS med diarreer. Magkatarr har blivit mycket bättre, och inflammationerna har lugnat ned sig. För mig är det viktigaste att utesluta bland annat gluten och tomat. Jag vet nu vad jag ska äta för att må bättre. Om man har kroniska sjukdomar rekommenderar jag starkt att testa AIP-kosten. Dessutom får man ett trevligt bemötande på Swedish Paleo."
Pia
5/5
"Jag har provat AIP mot kronisk urticaria med gott resultat. Jag är nästan helt besvärsfri nu. Jag skulle absolut rekommendera medlemsklubben; den har ett mycket tydligt och enkelt upplägg. 😊"
Anonym
5/5
"Maten har varit en stor hjälp för mig att bli piggare i min ME och ha mindre värk i muskler och leder. Men det bästa är att min mage mår bra nu, från IBS-mage till lugn och stabil. 😊"
Linda
5/5
"Jag har hypotyreos och en utmattning i grunden, och har sökt mig fram på olika sätt att ändra min kost för att kunna må bättre. Jag tyckte att er grupp var den som hjälpte mig mest faktiskt. När man är i utmattning behövs tydlighet, enkelhet och gärna er inköpslista. Det underlättar så otroligt mycket när man är nybörjare inom detta och då behövs verkligen enkla och tydliga råd. Tack för det :) Jag rekommenderar er grupp till många av mina egna kunder och klienter som kommer till mig i mitt arbete."
Renée
5/5
"Min sambo och jag har blivit mycket piggare och mår bättre sedan vi började använda medlemsklubben. Hans IBS-symtom har helt försvunnit och medlemsklubben underlättade matlagningen oerhört mycket tack vare de fantastiska recepten som vi har hittat där."
Madeleine
5/5
"Jag har Crohns sjukdom och har fått stor hjälp av AIP-kosten (som nu på senare tid övergått till anpassad paleo). Min kostförändring har drastiskt minskat mina symtom och efter ungefär ett år av medicinering och kostomställning blev jag helt symtomfri 🥳. Jag kan starkt rekommendera medlemsklubben här på Swedish Paleo som en bra startpunkt för att lära sig om AIP och paleo - hur olika livsmedel påverkar kroppen och framförallt alla receptförslag som gör det enklare att komma igång och sedan fortsätta när inspirationen tryter!"
framgångshistoria swedish paleo
Malin
5/5
"Jag har en reumatism och har ätit mediciner väldigt länge. Min tarm/mage var läckande och mitt näringsupptag dåligt. Efter 12 veckors AIP kost, märkte jag stor skillnad o dessutom blev hår o naglar riktigt bra. Kan rekommendera denna klubb med alla dessa härliga recept, som gav mig inspiration att hålla ut. Verkligen god mat o jag längtade till nästa måltid."
Anonym
5/5
"För mig var AIP-kosten helt ovärderlig och det enda som hjälpte när jag plötsligt blev mycket sjuk hösten 2020 med MS-liknande symptom, oväntade allergiska reaktioner, röda ögon, mastcellsaktiveringssyndrom (MCAS) och dysfunktion i det autonoma nervsystemet (mycket lågt blodtryck, andningsuppehåll, adrenal fatigue etc). Läkarna visste inte vad det var men till slut resignerade de inför att det måste vara post-covid. Tack vare en person i en facebook-grupp med liknande symptom, hörde jag talas om AIP-kosten och hade inget att förlora. Efter tre veckor med strikt AIP samt en hel del kosttillskott (Q10, KSM66, D-vitamin och Quercetin bl.a.) blev jag återställd till 70% och hade energi som en frisk ung människa.

Men när jag vid jul 2020 inte kunde hålla mig och åt mer blandad kost blev jag direkt sämre igen. Just vid högtider har Swedish Paleo varit helt nödvändig, eftersom det annars är så lätt att man ger upp när det ska bjudas till större sällskap och man inte orkar vara "den krångliga". Rekommenderar även Cecilias bok om läkande autoimmun kost där det finns fantastiska recept på bufféklassiker, för den som inte gillar skärmar i köket.

Klubben är även en väldigt bra vän att hålla i handen som nybörjare när det där suget efter stärkelse kommer över en och man tänker att "en kaka gör ingen skillnad..." men ångrar sig efteråt när symptomen blossar upp. Dock växer det suget bort (det är ju mest en psykologisk vana) och för min del har jag upptäckt att jag håller mig symptomfri när jag befinner mig nära Keto-gränsen eller åtminstone borta från alltför mycket stärkelserika livsmedel även om de är AIP-godkända! "
Frida
5/5
"Jag har blivit av med all värk, har mer energi och mina järnvärden har vänt uppåt igen. Jag har fått massor med stöd genom recept, veckomenyer och möjlighet till att ställa frågor som medlem och jag gillar att allt är så tydligt och strukturerat - särskilt infon om hur man mår dag för dag när man börjar med kostupplägget. Det stämde så himla bra! Jag äter nu modern paleo och jag har varit väldigt nöjd med mitt medlemskap i Swedish Paleo."
Sara
5/5
"Jag har hypotyreos. AIP-kosten gjorde att jag vände trenden med långsamt högre dosering av Levaxin. Istället behövde jag till och med minska dosen. Fantastiskt! Jag rekommenderar alla att prova!"
Helena
5/5
"Jag skulle vilja tacka er på Swedish Paleo eftersom att AIP-kosten gjort att jag blivit av med min psoriasis som jag haft i hårbotten och på armar och ben. Jag åt strikt efter denna kost i 10 veckor under våren 2021 och psoriasisen försvann, och nu efter ett år så har det inte kommit tillbaka en enda gång. Min man har haft problem med IBS och hans problem har också försvunnit helt och hållet."
Marie
5/5
"Jag mår idag oerhört mycket bättre från min hashimotos. Jag har mer energi och en bättre livskvalitet. Jag behöver heller inte sova mitt på dagen längre och jag kan äntligen leva ett normalt liv och mår till och med så bra att jag planerat min drömresa med segelbåt runt jorden! Något jag aldrig någonsin kunde ha drömt om för 8 månader sedan."
Rebecka
5/5