• Granola

    Detta är ett utmärkt alternativ till müssli. Var bara försiktig så att nötterna och fröerna inte bränns. Blötlägg gärna nötter och pumpafrö över natten innan du gör granolan. Detta för att aktivera dem och reducera fytinsyra. Då får du lättare tillgång till nyttiga mineraler som järn, magnesium och zink. När du blötlägger kan du behöva torka granolan lite längre i ugnen för att den ska bli krispig.

    • 2 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 dlHasselnötter
    2 dlPumpafrön
    2 dlTorkade tranbär eller blåbär
    2 dlValnötter
    3 mskHonung
    ValfrittFler sorters nötter, t ex mandlar och mer torkad frukt, t ex aprikoser

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 100 grader

    2. 2)

      Hacka nötter i mindre bitar

    3. 3)

      Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper och ringla honung över.

    4. 4)

      Låt nötterna gå i ugnen ca 45 minuter. Addera torkad frukt och torkade bär, finhackade, blanda om.

    5. 5)

      Grädda granolan i ytterligare 20 minuter eller tills allt känns torrt och krispigt. Servera med mandelmjölk, kokosmjölk eller paleoyoghurt och färska bär.