• Kycklingsoppa med egen benbuljong (AIP & Paleo)

    Att kycklingsoppa är bra vid förkylningar har du säkert hört. Det stämmer alldeles utmärkt  –  om du kokar soppan med ben, Det är nämligen så du fyller soppan med uppbyggande aminosyror och antioxidanter som är bra för immunförsvaret. Här kan du läsa mer om nyttigheter i kycklingbuljong.

    I den här soppan har jag valt morötter, palsternackor, purjolök och majrovor som alla innehåller mycket kostfibrer och vitaminer.

    • 3 h
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2-3kycklingben eller kycklinglår med benet kvar
    5morötter
    2palsternackor
    3majrovor
    10 cmpurjolök
    2lagerblad
    1 mskpressad citron
    1 dlfinhackad persilja

    Gör så här:

    1. 1)

      Lägg kycklingen i en gryta och häll i 3 liter vatten. Pressa i citronjuicen och koka i 40 minuter. Ta bort kycklingen och rensa köttet från benen. Lägg tillbaka benen i grytan och koka upp igen.

    2. 2)

      Sjud nu enbart benen i 1 timme på låg värme, det ska bara småkoka.

    3. 3)

      Hacka och dela grönsakerna i lika stora delar och skiva purjolöken. Lägg ner i grytan tillsammans med lagerbladen. Låt soppan puttra i 30 minuter tills alla grönsaker är mjuka. Skumma av och lyft ut ben och lagerblad, lägg i kycklingköttet och servera med färsk persilja.