• Smulpaj grundrecept

    Grundreceptet till smulpajen kan man använda till vilka bär som helst eller skivade äpplen. Här valde vi hallon. Ställ kokosoljan i kylen så den blir hård före du gör denna smulpaj så blir den extra knaprig. Detta recept är enligt autoimmun kost, AIP.

    • 45 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    5-7 dl bär eller frukt, tex hallon, blåbär eller skivade äpplen
    1 msk honung
    smuldeg ingredienser
    1 dl riven kokos
    1 tsk kanel
    1 dl kokosmjöl
    6 msk kall kokosolja
    6 dadlar
    1 nypa havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Värm ugnen till 180 grader. Ställ kokosoljan i kylskåpet.

    2. 2)

      Smörj en pajform med lite kokosolja. Häll bär/frukt i formen och blanda med honungen

    3. 3)

      Kärna ur och finhacka dadlarna. Lägg i en skål och tillsätt kokosflingor, kokosmjöl, kanel och salt. Blanda väl.

    4. 4)

      Dela den kalla och hårda kokosoljan i mindre bitar med en kniv och smula runt med fingrarna. Låt det bli grova klumpar.

    5. 5)

      Strö smuldegen över bär/frukt och grädda i ugnen i 35 minuter eller tills fyllningen bubblar upp genom pajtäcket.