Jordmandelmusslor (AIP)
AIP/PALEO. Goda småkakor med kokosgrädde (tips är att köpa Garants tetra som är färdigvispad i paketet). Om du äter vanlig paleo går det bra att använda vanligt mandelmjöl.
Läs merSemlor (AIP)
AIP/PALEO. Goda små minisemlor gjorda på kokosmjöl och jordmandelmjöl. Det hittar du HÄR. Med jordmandel kan man efterlikna mandelmassa väldigt bra. Garants kokosgrädde är redan färdigvispad i förpackningen, bara att trycka ut.
Läs merMorotskaka med frosting (AIP)
AIP./PALEO. Morotskaka med frosting. Receptet innehåller kokossmör, något man kan göra själv om man inte hittar det. Riv morötterna fint eller grovt beroende på vilken konsistens du vill ha. De blir lite saftigare med finrivna morötter.
Läs merFruktkaka med lingon (Paleo)
PALEO. En ljuvligt god fruktkaka som både är söt och lite syrlig i ett. Lingon lyfter fräschören och äpplen samt russin gör den lite matig.
Läs merLussekatter (Paleo)
PALEO. Saftiga lussekatter med smak av saffran. Det går bra att krydda med kardemumma också, en favorit hemma hos mig.
Läs merBrownies på hasselnötsmjöl (Paleo)
PALEO. Gör några goda brownies med stark kakaosmak till fikat. Jag har valt hasselnötsmjöl till mina men det går lika bra med mandelmjöl.
Läs merKnapriga pepparkakor (AIP)
AIP/PALEO. De här pepparkakorna är knapriga som vanliga pepparkakor och kan även kavlas precis som vanliga.
Läs merBlåbärsmuffins (Paleo)
PALEO. Äggfria muffins där vi bytt ut äggen mot fiberhusk och hett vatten. De här muffinsen blir väldigt saftiga inuti. Det går bra att peta ner frysta blåbär om man inte har färska.
Läs merMinipajer i muffinsform med äpplen (AIP)
AIP/PALEO. Pajdegen passar bra till både efterrättspajer och matpajer. Variera fyllningen med vad du har hemma eller vad du är sugen på. Det är gott med svamp. lök och köttfärs, till exempel. Här blev det äppelpajer.
Läs merRawbollar med pumpapuré och kollagenpulver (AIP)
AIP/PALEO. Små goda rawbollar med jordmandelmjöl, pumpapuré och kollagenpulver. Kollagen finns även i gelatin och det är aminosyran glycin som är den speciellt läkande ingrediensen. Lägg bollarna i frysen och ta för vana att äta en om dagen.
Läs mer”Choklad”pudding på carob (AIP)
AIP/PALEO. En smarrig efterrätt på carob istället för kakao. Låt det koka ihop ordentligt så att puddingen blir tjock innan den hälls upp i portionsglas.
Läs merÄpplen i ugn med kanelvisp (AIP)
AIP/PALEO. Ljumma ugnsbakade äpplen serverade med en egen variant på vaniljsås – kanelvisp. Vispa kokosgrädden fluffig eller servera den ovispad, då blir den mer som en sås.
Läs merAnanas upside down-kaka (Paleo)
PALEO. En riktig klassiker! Upside down kaka med ananas. Kakan blir bara saftigare om den serveras dagen efter.
Läs merKakor med äpple och kokbanan (AIP)
AIP. Nyttiga småkakor gjorda på banan, äpple och kokbanan. Goda att äta till fikat, men fungerar även bra som mellanmål.
Läs merBärglass med banan (AIP)
AIP. Till den här glassen passar lite syrliga bär, som t ex svart vinbär. Det är även gott med mixad fryst bärblandning med jordgubbar, hallon och blåbär. Bananen ger sötning och lite gelatin i glassen gör den krämig.
Läs merGrillade persikohalvor (AIP)
AIP/PALEO. Servera grillade persikor tillsammans med en kula AIP-glass. Glassrecept finns under efterrätter. Ringla eventuellt lite honung över.
Läs merKörsbärspaj (Paleo)
PALEO. En klassisk amerikansk körsbärspaj som modifierats till paleo. För en krämig fyllning kan det behövas en dl extra bär utöver körsbär. Vi har hallon i detta recept men det går bra med blåbär, jordgubbar eller varför inte små tärningar av äpple som kokats mjuka.
Läs merBakelse med jordgubbar och kokosgrädde (AIP)
AIP. Minibakelser med kaka, jordgubbar och kokosgrädde.
Läs merBananmuffins med bär (AIP)
AIP. Saftiga muffins fyllda med bär. Här byter vi ut ägget mot ett gelatinägg.
Läs merKörsbärsglass (AIP)
AIP. Körsbärsglass. Med glasspinneformar kan man göra mängder av varianter på goda glassar. Körsbär och vanilj är en god kombination men det går bra att använda andra sorters bär till glassen, t ex hallon, blåbär eller jordgubbar.
Läs mer