Mullbärskakor med dadlar
AIP. Mullbärskakor med dadlar och vanilj. Mjölsorterna är jordmandelmjöl och kokosmjöl. En söt kaka som passar perfekt att frysa in och ta fram till fika vid behov.
Läs merYoghurt på blåbär, lingon, banan och vanilj
AIP. Krämig ’yoghurt’ gjord enbart på banan, lingon och blåbär, Smaksätt med lite vanilj och servera med bär eller rostade kokoschips. Gott till frukost eller mellanmål.
Läs merBananpannkaka med jordmandelmjöl och kassavamjöl
AIP. Bannanpannkaka med jordmandelmjöl och kassavamjöl. Goda både som efterrätt eller till frukost. Servera gärna med extra banan och lite hallon eller blåbär.
Läs merLussekatter
AIP. Lussekatter som du bakar med gelatinägg och tre sorters mjöl; potatismjöl, jordmandelmjöl och kokosmjöl. Sötma från honung och banan! De går utmärkt att frysa in och ta fram och värma lite i ugnen till adventsfikat och över julhelgen.
Läs merGrönkålschips med salt och olivolja
AIP. Grönkålschips är gott som snacks. Här har vi endast smaksatt med salt och olivolja. Har du en airfryer så är det väldigt lätt att dem i en sådan.
Läs merChiapudding på mandelmjölk och blåbär med granatäpple
Paleo. Syrlig och fräsch chiapudding med blåbär och granatäpple. Både granatäpple och blåbär innehåller mängder av antioxidanter som c-vitamin.
Läs merStekt kycklingfärs med bönor, kokosmjölk, chili och tunt skivad sötpotatis
Paleo. Supersnabb och enkel rätt som du genom att steka kycklingfärs, tunt skivad sötpotatis och sedan blanda ner bönor, lite sambal oelek och kokosmjölk samt salt och peppar. Toppa med hackad persilja.
Läs merSyltkakor med hallonkompott
AIP. Syltkakor med en enkel hallonkompott. Du kan använda andra bär som blåbär eller jordgubbar.
Läs merSchackrutor med vanilj- och carobsmak
AIP. Schackrutor med smak av vanilj och carob i olika rutor. Kakorna går utmärkt att frysa in.
Läs merIngefärsshot med kryddnejlika och citron (ingefärs-snaps)
AIP. Ingefärsshot med kryddnejlika och citron som fungerar bra som en ”snaps” till kräftskivan, midsommar eller julbordet. Den är ganska stark och river tag lite! Kryddnejlika är bra för matsmältningen och har antibakteriella egenskaper.
Läs merJordgubbssylt
AIP. Jordgubbssylt som du gör med lite honung istället för socker. Passar bra till pannkakor, plättar eller gröt.
Läs merAmerikansk äppelpaj med hasselnötter
Paleo. Äppelpaj med hasselnötter och en botten med ägg och mandelmjöl. Njut av den som den är eller med en vaniljsås på kokosgrädde.
Läs merBanankaka med dadlar och ingefära
AIP. Banankaka med smak av ingefära och hackade dadlar. Söt kaka där lite syrliga bär passar bra till.
Läs merChiapudding med vanilj och blåbär
Paleo. Krämig chiapudding på kokosmjölk, smaksatt med lite citron och vanilj. Det är gott med blåbär och kanel till.
Läs merBananbröd med banan, ägg, potatismjöl, mandelmjöl och vanilj
Paleo. Ett gott och nyttigare fikabröd som du kan skiva och äta som variant på traditionell sockerkaka.
Läs merBananplättar med blåbär
Paleo. Goda och nyttiga plättar med bara ägg, banan och blåbär som smaksatts med lite kanel. Om du vill kan du göra dem lite mer proteinrika och tillsätta 1 tsk kollagenpulver.
Läs merSmulpaj med blåbär, lingon och pepparkakscrisp
AIP. Sötsyrlig smulpaj med smak av pepparkaka gjord på blåbär och lingon. Servera med en klick kall kokosgrädde.
Läs merGlögg – med torkade mullbär
AIP. En god alkoholfri glögg med bas på blåbär och äpple. Som tillbehör passar det väldigt bra med lite torkade mullbär. Glöggen går bra att förvara i kylen i fyra dagar.
Läs merBananmousse med smuldeg och mango
AIP. AIP-dessert med banan-mousse, smuldeg på kokos samt bitar av mango och banan. Festlig efterrätt som du kan göra i förväg till fika eller kalas
Läs merSaffransplättar
AIP. Goda små plättar med smak av saffran gjorda på kassavamjöl, arrowrotmjöl och kokosmjölk. Sötning kommer från honung.
Läs mer