Energi-bars (AIP)
PALEO/AIP. Ett mellanmål eller ett snack som passar bra att ha med i väskan. Receptet är autoimmun paleo, men det är bra att komma ihåg att dadlar är sött och inte bör ätas begränsas till någon gång i veckan om man äter strikt AIP.
Läs merCitronkräm lemon curd (Paleo)
PALEO. Citronkräm som passar bra som fyllning av småkakor, t ex macarons. Den passar bra även till våfflor, pannkakor eller på något gott paleobröd.
Läs merGelégodis med persika, äpple och kanel (AIP)
AIP. Gelégodis med smak av äppelpaj. Häll gelén i en pajform eller liknande och skär upp rutor till servering. Eller häll dem i små portionsformar.
Läs merCheesecake på sötpotatis (AIP)
AIP. Den här falska cheesecaken är faktiskt väldigt lik en vanlig cheesecake i både smak och konsistens. Det är svårt att gissa på att fyllningen är gjord på sötpotatis om man inte vet om det innan. Även bottnen smakar likt vanlig digestivekexbotten.
Läs merPannacotta med röda bär (AIP)
AIP. Enkel pannacotta som innehåller mixade bär och lite mindre kokosmjölk. I det här receptet användes frysta bär.
Läs merPaj med jordgubbsfyllning (AIP)
AIP. En enkel pajbotten med fyllning som smakar jordgubbar men som till största delen består av blomkål. Den här pajen går fort att göra, men den tjänar på att stå i frysen i minst en timma.
Läs merHallonsorbet (AIP)
AIP. God avslutning på en middag, eller alternativ till glass. Tänk på att sorbet smälter fort, så gör direkt före servering.
Läs merTårta i tre lager med pannacotta (AIP)
AIP. Tårta som passar bra att frysa in! Botten är gjord på en kokosdeg, mellanskiktet innehåller bär och jordgubbssylt och översta lagret med pannacotta. Hela tårtan är klädd i chokladsås” på carob.
Läs merSyrliga remmar av bär(AIP)
AIP. Gott godis som passar både vuxna och barn. Receptet kan man variera i det oändliga, det här receptet är gjort på hallon och blåbär.
Läs merChokladsås på carob (AIP)
AIP. Denna sås passar bra som ersättning till vanlig chokladsås. Carob är sött i sig själv så därför behövs bara lite honung. Såsen stelnar om du ställer den kallt, men det går bra att värma den så blir den lös igen.
Läs merBananpannkaka i ugn (AIP)
AIP. Superenkelt recept på en god bananpannkaka i ugn. Det måste dock ta lite tid i ugnen på låg värme. Godast att äta varm. Variera med lite olika ingredienser i pannkakan. det blir gott med hackat äpple och kanel.
Läs merBlåbärskräm (AIP)
AIP. Gör en kräm på blåbär och ät med lite kokosmjölk eller som den är. Det går bra att göra på andra bär som hallon eller jordgubbar.
Läs merGranola med kokbananchips (AIP)
AIP. En knaprig granola som man kan göra en stor sats på och spara i tätslutande burk. I det här receptet har vi kokbananchips för extra knaprighet, men det går bra att göra utan chipsen.
Läs merGelégodis hallon och citron (AIP)
AIP. Goda små bitar av gelégodis som man kan variera i smak lite efter vad man har hemma. Citron och hallon ger dem en frisk smak.
Läs merCitronfromage (AIP)
AIP. Syrlig och frisk efterrätt med citron. Går bra att göra i förväg och förvara i kylen.
Läs merSega pepparkakor (AIP)
AIP. Juliga små kakor med riktig pepparkakssmak. De är lite sega i konsistensen men om man låter dem ligga framme ett par dagar blir de hårda och knapriga.
Läs merYoghurt (AIP)
AIP. Tack vare avokadon och bananen blir konsistensen liknande yoghurt. Blanda i vilken frukt eller vilka bär som helst.
Läs merFransk äppelkaka (AIP)
AIP. Ljuvligt god öppen paj – tarte på franska. Antingen gör man små portionspajer eller en större. Den här degen räcker till tre – fyra minipajer. Se till att botten blir ordentligt genomgräddad. Gott med en enkel vaniljsås till gjord på kokosgrädde och äkta vanilj.
Läs merDadelbollar (AIP)
Läs merAIP. Dessa bollar är enkla att göra och väldigt goda. Ha dem på en bricka eller tallrik i frysen och plocka fram strax innan de ska ätas. Variera smaken med olika bär. Lingon är till exempel syrligt och annorlunda.