Energi-bars (AIP)

    PALEO/AIP. Ett mellanmål eller ett snack som passar bra att ha med i väskan. Receptet är autoimmun paleo, men det är bra att komma ihåg att dadlar är sött och inte bör ätas begränsas till någon gång i veckan om man äter strikt AIP.

    Läs mer

    Citronkräm lemon curd (Paleo)

    PALEO. Citronkräm som passar bra som fyllning av småkakor, t ex macarons. Den passar bra även till våfflor, pannkakor eller på något gott paleobröd.

    Läs mer

    Gelégodis med persika, äpple och kanel (AIP)

    AIP. Gelégodis med smak av äppelpaj. Häll gelén i en pajform eller liknande och skär upp rutor till servering. Eller häll dem i små portionsformar.

    Läs mer

    Cheesecake på sötpotatis (AIP)

    AIP. Den här falska cheesecaken är faktiskt väldigt lik en vanlig cheesecake i både smak och konsistens. Det är svårt att gissa på att fyllningen är gjord på sötpotatis om man inte vet om det innan. Även bottnen smakar likt vanlig digestivekexbotten.

    Läs mer

    Pannacotta med röda bär (AIP)

    AIP. Enkel pannacotta som innehåller mixade bär och lite mindre kokosmjölk. I det här receptet användes frysta bär.

    Läs mer

    Paj med jordgubbsfyllning (AIP)

    AIP. En enkel pajbotten med fyllning som smakar jordgubbar men som till största delen består av blomkål. Den här pajen går fort att göra, men den tjänar på att stå i frysen i minst en timma.

    Läs mer

    Hallonsorbet (AIP)

    AIP. God avslutning på en middag, eller alternativ till glass. Tänk på att sorbet smälter fort, så gör direkt före servering.

    Läs mer

    Sylt AIP

    AIP. God klassisk sylt som passar bra till pannkakor, våfflor eller i syltkakor eller mellan tårtlager. Detta recept innehåller hallon och blåbär – drottningssylt – men det går bra att göra sylt på jordgubbar, hjortron, krusbär, körsbär eller det du gillar.

    Läs mer

    Tårta i tre lager med pannacotta (AIP)

    AIP. Tårta som passar bra att frysa in! Botten är gjord på en kokosdeg, mellanskiktet innehåller bär och jordgubbssylt och översta lagret med pannacotta. Hela tårtan är klädd i chokladsås” på carob.

    Läs mer

    Äppelfritters (AIP)

    AIP. En snabbvariant av äppelkaka! Servera ljummen med lite kokosgrädde.

    Läs mer

    Syrliga remmar av bär(AIP)

    AIP. Gott godis som passar både vuxna och barn. Receptet kan man variera i det oändliga, det här receptet är gjort på hallon och blåbär.

    Läs mer

    Chokladsås på carob (AIP)

    AIP. Denna sås passar bra som ersättning till vanlig chokladsås. Carob är sött i sig själv så därför behövs bara lite honung. Såsen stelnar om du ställer den kallt, men det går bra att värma den så blir den lös igen.

    Läs mer

    Bananpannkaka i ugn (AIP)

    AIP. Superenkelt recept på en god bananpannkaka i ugn. Det måste dock ta lite tid i ugnen på låg värme. Godast att äta varm. Variera med lite olika ingredienser i pannkakan. det blir gott med hackat äpple och kanel.

    Läs mer

    Blåbärskräm (AIP)

    AIP. Gör en kräm på blåbär och ät med lite kokosmjölk eller som den är. Det går bra att göra på andra bär som hallon eller jordgubbar.

    Läs mer

    Granola med kokbananchips (AIP)

    AIP. En knaprig granola som man kan göra en stor sats på och spara i tätslutande burk. I det här receptet har vi kokbananchips för extra knaprighet, men det går bra att göra utan chipsen.

    Läs mer

    Gelégodis hallon och citron (AIP)

    AIP. Goda små bitar av gelégodis som man kan variera i smak lite efter vad man har hemma. Citron och hallon ger dem en frisk smak.

    Läs mer

    Citronfromage (AIP)

    AIP. Syrlig och frisk efterrätt med citron. Går bra att göra i förväg och förvara i kylen.

    Läs mer

    Sega pepparkakor (AIP)

    AIP. Juliga små kakor med riktig pepparkakssmak. De är lite sega i konsistensen men om man låter dem ligga framme ett par dagar blir de hårda och knapriga.

    Läs mer

    Yoghurt (AIP)

    AIP. Tack vare avokadon och bananen blir konsistensen liknande yoghurt. Blanda i vilken frukt eller vilka bär som helst.

    Läs mer

    Fransk äppelkaka (AIP)

    AIP. Ljuvligt god öppen paj – tarte på franska. Antingen gör man små portionspajer eller en större. Den här degen räcker till tre – fyra minipajer. Se till att botten blir ordentligt genomgräddad. Gott med en enkel vaniljsås till gjord på kokosgrädde och äkta vanilj.

    Läs mer

    Dadelbollar (AIP)

    AIP. Dessa bollar är enkla att göra och väldigt goda. Ha dem på en bricka eller tallrik i frysen och plocka fram strax innan de ska ätas. Variera smaken med olika bär. Lingon är till exempel syrligt och annorlunda.

    Läs mer