Skorpor (AIP)
AIP. Skorpor gjorda på en mix av jordmandel- och kassavamjöl. Gelatinägget gör att de håller ihop. Om du gör dem lite mindre blir de enklare att dela.
Läs merFruktsallad med kokosgrädde (AIP)
AIP. En fräsch fruktsallad som äts i portionsglas med sked. Skär ner frukten i mindre bitar.
Läs merEnergipraliner (Paleo)
PALEO. Energibar i form av praliner. Lite fetare än vanlig energibar och passar därför extra bra i frysen. Bara att ta fram en till fikat eller före träning. Kollagenpulver i dem gör dem extra nyttiga.
Läs merMandeltårta med körsbär (Paleo)
PALEO. Klassisk brittisk mandeltårta med körsbär – Bakewell cake. Här i en paleo-variant. Det går bra att byta ut körsbärssylt mot annan sylt.
Läs merJordgubbshjärtan (AIP)
AIP. Jordgubbshjärtan gjorda i vaniljhjärtanformar och fyllda med fluffig jordgubbsgrädde.
Läs merKollagenplättar i ugn (AIP)
AIP. Kollagenplättar gjorda på jordmandelmjöl. Det är svårt att få till AIP-pannkakor och detta är ett mellanting mellan kakor och plättar som görs i ugnen. Goda med lite ringlad honung över. Perfekt att ha med som fika eller mellanmål och extra nyttiga med kollagenpulver.
Grillad ananas med limehonung (AIP)
AIP. Grillad ananas blir väldigt söt. Därför passar det gott med lime till. Lite extra festligt blir det med limehonung.
Läs merPistageglass (Paleo)
PALEO. Gör din egen pistageglass! Det tar lite tid utan glassmaskin då man får röra om i glassen ett par gånger när man fryser in den. Sötad med honung och gjord på kokosgrädde, pistagemassa och äggulor.
Läs merRabarberpaj (AIP)
AIP. En enkel smulpaj med rabarber. Karamellisera rabarbern innan genom att steka den i kokosolja och honung så blir pajen extra saftig.
Läs merScones med aprikoser (AIP)
AIP. Söta scones med banan och aprikoser. Goda som fika eller ät till frukost.
Läs merBars med hela jordmandlar (AIP)
AIP. Dessa bars funkar bra som extra energi inför träning eller till fikat eller som mellanmål. Äter du vanlig paleo så går det bra att byta ut jordmandlarna mot vanliga mandlar eller hasselnötter.
Äppelkuvert (AIP)
AIP. Söta, goda knyten med äppelbitar stekta i mald ingefära och kanel. Det går bra att dubbla satsen för flera kuvert.
Läs merDrömkakor med jordmandelmjöl (Paleo)
PALEO. Osötade spröda kakor med russin och jordmandelmjöl. Vill du ha lite sötare kakor så lägg till en msk honung när du vispar ägg och kokosolja. (Ej AIP då de innehåller ägg)
Läs merVaniljglass (paleo)
PALEO. Vaniljglass som innehåller äggula för att få en krämig smak. Om du vill göra en AIP-variant utesluter du bara ägget. Gott med jordgubbar eller passionsfrukt till.
Läs merProteinvåfflor (paleo)
PALEO. Proteinfyllda våfflor med ägg och kollagenpulver. En perfekt start på dagen och passar bra som frukost med avokado och en bit stekt bacon till.
Läs merChokladpannacotta (AIP)
AIP/PALEO. Chokladpannacotta! Superduperenkel på bara TRE ingredienser. Släng ihop i ett nafs och avnjut till fikat. Du kan antingen välja kako (paleo) eller carob (AIP) till pannacottan. Vi har valt att inte söta den med någonting för att göra den så nyttig som möjligt. Men naturligtvis kan man ha en tsk honung i om man vill. Avnjut med skivad banan eller bär.
Hasselnöt- och mangokaka (paleo)
PALEO. En saftig efterrättskaka med smak av hasselnötter och söt mango.
Läs merCitronmuffins (paleo)
PALEO. Muffins som du snabbt slänger ihop och ljuvligt goda med en fräsch citronsmak. Köp ett bra cassavamjöl, t ex från Dorimax.se.
Läs merChoklad & Kaffebrownies (paleo)
PALEO. En chokladbrownie med fiberhusk som ger kakan sin spänstiga och lite sega konsistens. Kaffe och kakaosmak tillsammans med banan och mandel. Smakar bäst serverad kall, gärna efter en natt i kylskåpet.
Läs merMjuk carobkaka – med jordgubbar (AIP)
AIP/PALEO. Enkla smakrika mjuka carob-kakor som man gör i muffinsformar. Istället för ägg används en halv avokado. Detta gör kakan mjuk och krämig i mitten. Servera med färska bär som tex jordgubbar eller hallon och eventuellt en klick kokosgrädde eller AIP-glass.
Läs mer