-
Blåbärsmuffins (Paleo)
PALEO. Äggfria muffins där vi bytt ut äggen mot fiberhusk och hett vatten. De här muffinsen blir väldigt saftiga inuti. Det går bra att peta ner frysta blåbär om man inte har färska.
Läs mer -
Minipajer i muffinsform med äpplen (AIP)
AIP/PALEO. Pajdegen passar bra till både efterrättspajer och matpajer. Variera fyllningen med vad du har hemma eller vad du är sugen på. Det är gott med svamp. lök och köttfärs, till exempel. Här blev det äppelpajer.
Läs mer -
Rawbollar med pumpapuré och kollagenpulver (AIP)
AIP/PALEO. Små goda rawbollar med jordmandelmjöl, pumpapuré och kollagenpulver. Kollagen finns även i gelatin och det är aminosyran glycin som är den speciellt läkande ingrediensen. Lägg bollarna i frysen och ta för vana att äta en om dagen.
Läs mer -
”Choklad”pudding på carob (AIP)
AIP/PALEO. En smarrig efterrätt på carob istället för kakao. Låt det koka ihop ordentligt så att puddingen blir tjock innan den hälls upp i portionsglas.
Läs mer -
Äpplen i ugn med kanelvisp (AIP)
AIP/PALEO. Ljumma ugnsbakade äpplen serverade med en egen variant på vaniljsås – kanelvisp. Vispa kokosgrädden fluffig eller servera den ovispad, då blir den mer som en sås.
-
Ananas upside down-kaka (Paleo)
PALEO. En riktig klassiker! Upside down kaka med ananas. Kakan blir bara saftigare om den serveras dagen efter.
Läs mer -
Kakor med äpple och kokbanan (AIP)
AIP. Nyttiga småkakor gjorda på banan, äpple och kokbanan. Goda att äta till fikat, men fungerar även bra som mellanmål.
Läs mer -
Bärglass med banan (AIP)
AIP. Till den här glassen passar lite syrliga bär, som t ex svart vinbär. Det är även gott med mixad fryst bärblandning med jordgubbar, hallon och blåbär. Bananen ger sötning och lite gelatin i glassen gör den krämig.
Läs mer -
Grillade persikohalvor (AIP)
AIP/PALEO. Servera grillade persikor tillsammans med en kula AIP-glass. Glassrecept finns under efterrätter. Ringla eventuellt lite honung över.
Läs mer -
Körsbärspaj (Paleo)
PALEO. En klassisk amerikansk körsbärspaj som modifierats till paleo. För en krämig fyllning kan det behövas en dl extra bär utöver körsbär. Vi har hallon i detta recept men det går bra med blåbär, jordgubbar eller varför inte små tärningar av äpple som kokats mjuka.
Läs mer -
Bakelse med jordgubbar och kokosgrädde (AIP)
AIP. Minibakelser med kaka, jordgubbar och kokosgrädde.
Läs mer -
Bananmuffins med bär (AIP)
AIP. Saftiga muffins fyllda med bär. Här byter vi ut ägget mot ett gelatinägg.
Läs mer -
Körsbärsglass (AIP)
AIP. Körsbärsglass. Med glasspinneformar kan man göra mängder av varianter på goda glassar. Körsbär och vanilj är en god kombination men det går bra att använda andra sorters bär till glassen, t ex hallon, blåbär eller jordgubbar.
Läs mer -
Energi-bars (AIP)
PALEO/AIP. Ett mellanmål eller ett snack som passar bra att ha med i väskan. Receptet är autoimmun paleo, men det är bra att komma ihåg att dadlar är sött och inte bör ätas begränsas till någon gång i veckan om man äter strikt AIP.
Läs mer -
Citronkräm lemon curd (Paleo)
PALEO. Citronkräm som passar bra som fyllning av småkakor, t ex macarons. Den passar bra även till våfflor, pannkakor eller på något gott paleobröd.
Läs mer -
Gelégodis med persika, äpple och kanel (AIP)
AIP. Gelégodis med smak av äppelpaj. Häll gelén i en pajform eller liknande och skär upp rutor till servering. Eller häll dem i små portionsformar.
Läs mer -
Cheesecake på sötpotatis (AIP)
AIP. Den här falska cheesecaken är faktiskt väldigt lik en vanlig cheesecake i både smak och konsistens. Det är svårt att gissa på att fyllningen är gjord på sötpotatis om man inte vet om det innan. Även bottnen smakar likt vanlig digestivekexbotten.
Läs mer -
Pannacotta med röda bär (AIP)
AIP. Enkel pannacotta som innehåller mixade bär och lite mindre kokosmjölk. I det här receptet användes frysta bär.
Läs mer -
Paj med jordgubbsfyllning (AIP)
AIP. En enkel pajbotten med fyllning som smakar jordgubbar men som till största delen består av blomkål. Den här pajen går fort att göra, men den tjänar på att stå i frysen i minst en timma.
Läs mer -
Hallonsorbet (AIP)
AIP. God avslutning på en middag, eller alternativ till glass. Tänk på att sorbet smälter fort, så gör direkt före servering.
Läs mer