-
Lax på spenatbädd med avokadokräm med ingefära och rödlök
AIP. En superenkel rätt med lax i ugn (köp helst vildfångad eller ta en annan fisk du gillar), som serveras med nyttig spenat och en len avokadokräm med dill, citron, ingefära och finhackad rödlök.
Läs mer -
Kycklingsallad med grönkål, brysselkål, sötpotatis och granatäpple
AIP. En matig varm sallad med stekt brysselkål, grönkål och bitar av kyckling tillsammans med riven och stekt sötpotatis. Strössla rikligt med granatäppelkärnor över salladen före servering.
Läs mer -
Ljummen rödbetssallad med valnötter och rökt fisk
Paleo. Ljummen rödbetssallad med valnötter och rökt fisk. Köp färdigkokta rödbetor och din rökta favoritfisk. Det går bra med makrill, lax eller röding. De söta rödbetorna bryter av bra mot den salta fisken, men vill du kan du även blanda valnötterna med lite honung – eller ringla balsamico över salladen.
Läs mer -
Linsbiffar med koriander och citronmarinerade morötter och zucchini
Paleo. Linsbiffar som tillagas i ugnen. De är fyllda med röda linser, lök, vitlök, rivna morötter och koriander – går bytas mot persilja. Servera med rivna morötter och riven zucchini som fått stå och dra lite i pressad citron.
Läs mer -
Kycklingklubbor med ris på blomkål och schalottenlök
AIP. Kycklingklubbor med glaze på dragon, honung och coconut aminos som serverad med ris på riven blomkål och schalottenlök och lättkokt broccoli.
Läs mer -
Grönsakspaj med täcke av palsternackskräm med citron
AIP. Vegetarisk paj med fyllning av morötter, lök, purjo och vitlök och med ett täcke gjort på palsternackskräm med citron. Smaksätt med dragon och oregano.
Läs mer -
Soppa på jordärtskocka, broccoli och avokado
AIP. Nyttig och smakrik soppa på jordärtskocka, broccoli, ingefära och avokado. En djupare smak får man tack vare coconut aminos och krämigheten av mogen avokado som mixas ner när soppan är klar. Toppa med färsk persilja.
Läs mer -
Morotsgratäng med rotselleri, broccoli och purjolök
AIP. Gratäng med mostäcke på morötter och rotselleri och fyllning med purjolök och broccoli. Purjolöken blir krämig när man steker den länge på låg värme. Massor av persilja ger en god klassisk smak ihop med morötterna
Läs mer -
Kycklingburgare med sparris och rödbetor
AIP. Superenkla kycklingburgare med enkla och nyttiga tillbehör. Både sparris och rödbetor innehåller kostfibrer, mängder av mineraler och vitaminer och de passar också smakmässigt bra ihop. Pressa citron över för en fräsch finish.
Läs mer -
Chilifräst skaldjursblandning med broccoli, paprika och lök
Paleo. Chilifräst skaldjursblandning med broccoli, paprika. lök, vitlök som du kan servera med ett gäng cocktailtomater eller valfri sallad.
Läs mer -
Wraps med kyckling, granatäpple, lök och grönkål
AIP. Wraps med kyckling, stekt lök, grönkål och granatkärnor. En riktigt smakrik kombination där du kan byta kyckling mot lax eller äta wrapen enbart vegetarisk med t ex skivor av avokado. Receptet på wraps hittar du här.
Läs mer -
Grönsaksgryta med fänkål, morötter, palsternacka och sötpotatis
AIP. En mustig och mättande grönsaksgryta med blandade rotsaker, lök, fänkål och massor av persilja. Coconut aminos bidrar till den djupa smaken.
Läs mer -
Vegetariska biffar på zucchini och blomkål med rödbetshummus
AIP. Vegetariska biffar som får en lite nötig smak tack vare grovt jordmandelmjöl. Biffarna är gjorda av zucchini och blomkål och kan ätas som de är eller med en sidosallad och en hummus på rödbetor.
Läs mer -
Grönsaksgratäng med stuvning på svamp och lök med mostäcke
AIP. Grönsaksgratäng med mostäcke. Krämig stuvning med svamp, lök, purjolök och hyvlade morötter i botten och ett mostäcke på blomkål och palsternacka ovanpå. För lite ostsmak och gyllenbrun yta så toppar du med näringsjäst.
Läs mer -
Paprikakyckling med råstekt dill-potatis och svamp
Paleo. Paprikakyckling med råstekt dill-potatis och svamp. Mustig och god kycklingrätt med sås på paprikapulver, lite chili och kokosmjölk.
Läs mer -
Kolja med rödbetor och sparris i knyte
AIP. Enkel fiskrätt där du tillagar allt på en gång i knyte i ugnen. Sparris och rödbetor passar bra tillsammans med kolja. Blandningen med vitlök, gräslök och citron ger rätten extra mycket smak.
Läs mer -
Palsternacka och svamp med ris på blomkål och sötpotatis
AIP. God och mättande vegetarisk rätt med stekt palsternacka och skogschampinjoner med smak av ingefära, vitlök och gurkmeja. Servera med blomkåls-och sötpotatisris. Krydda lite extra med antingen koriander eller persilja.
Läs mer -
Köttbullar med stuvad grönkål
AIP. Köttbullar med kokosstuvad grönkål. Köttbullarna tillagas smidigt i ugnen, vilket gör dem saftiga och håller ihop bra.
Läs mer -
Torskrygg med pepparrotsås, potatis och brysselkål
Paleo. Torskrygg med pepprig pepparrotsås med kapris som serveras med smörslungad potatis och lättkokt brysselkål. Här använde jag ghee istället för vanligt smör. Ghee innehåller inte mjölkprotein, men smakar lika gott.
Läs mer -
Lax och sparris med vitlök i ugnsknyten
AIP. En superenkel och väldigt god rätt som tillagar sig själv i ugnen. Köp gärna vildfångad lax via Miljöfiskbilen. Servera med en sidosallad eller lite extra grönsaker.
Läs mer -
Biff teriyaki
AIP. Biff teriyaki – klassisk japansk rätt som du enkelt kan svänga ihop själv. Här wokade vi skuren ryggbiff med salladslök, blomkålsris och broccoli och vår tappning av teriyakisås.
Läs mer