Torsk med klibbigt thairis och salsa (AIP)

    AIP. Stekt torsk med klibbigt thairis på blomkål serverat med en smakrik nektarinsalsa. Väldigt god kombination av smaker.

    Läs mer

    Koreansk galbi – grillat kött (AIP)

    AIP. Koreansk BBQ – Galbi – är stort i USA, men inte lika vanligt här i Sverige. Det är synd för det är himla gott. Här är ett recept som är anpassat efter AIP. Mixat päron i marinaden är kännetecknande för galbi. Servera med valfritt tillbehör. T ex en beamajo (paleo dock) gjord på avokadoolja, ägg, citron, salt och dragon.

    Läs mer

    Kycklingsteak med örtmarinad (AIP)

    AIP. Det finns en ny kycklingprodukt i kyldisken som kallas kycklingsteak. (Kronfågel) Den är gjord på urbenad kycklingklubba och passar väldigt bra att grilla. Här har vi gjort en AIP-marinad på franska örtkryddor och vitlök.

    Läs mer

    Gnocchi på sötpotatis (AIP)

    AIP. Gör egna gnocchi! Lite pill men väl värt mödan. När man steker dem på slutet får man en krispig yta och sedan sådär gnocchi-segt inuti. Salta ordentligt och servera med rosmarin – väldigt god smakkombo.

    Läs mer

    Sallad med varmrökt lax eller makrill (AIP)

    AIP. Somrig sallad med färsk rödlök, rädisor och svarvad zucchini. Servera med rökt makrill eller lax. Två sorters dressing passar bra till salladen.  Ranchdressing och senapsvinägrett. Du hittar recepten under såser och tillbehör.

    Läs mer

    Kycklinggryta (AIP)

    AIP. Massor av grönsaker, massor av smak. Med kycklingfiléer som kokas med och sedan strimlas upp u grytan.

    Läs mer

    Frittata med twist (Paleo)

    PALEO. En frittata med jordmandelmjöl som gör den matigare än en vanlig frittata. Fyll den med det du har hemma i form av grönsaker.

    Läs mer

    Vegetariska grillspett (AIP)

    AIP. Grillade grönsaker som fått en liten rubb med vår egen bbq-sås gjord på rabarber och lök. Detta ger dem en sötsur smak som passar bra till grillat. Att grilla rädisor är ett gott alternativ när man äter AIP och inte äter tomater!

    Läs mer

    Fisk i ugn med rödbetskross (AIP)

    Fiskblock i ugn är icke att förakta. Det finns bra fryst fisk och den tillagar sig självt i ugnen. Här har vi kolja som serveras med en mix på kokta rödbetor (går bra att köpa färdigkokta så slipper man koka dem själv) och färsk zucchini. Sås gör man lätt på spadet från fisken, lite arowrot och persilja.

    Läs mer

    Biffar med lök och zucchini (AIP)

    AIP. Saftiga goda biffar där man får både kött och grönsaker i ett. Dessa fungerar därför även bra som mellanmål eller plockmat vid fest. Löken gör den extra smakrik.

    Läs mer

    Broccoli och kålrotssoppa (AIP)

    AIP. En mättande soppa med milda smaker. Den är kryddad med timjan och persilja, men du kan använda dina favoritkryddor. Genom att mixa hälften av soppan så blir den lite krämigare.

     

    Läs mer

    Lax- och spenatpaj (AIP)

    AIP/PALEO. Paj med lax, purjolök och spenat. Istället för äggstanning används en palsternackskräm med citron. Detta för att den ska passa för dig som äter AIP.

    Läs mer

    Köttfärsspett med tabbouleh (AIP)

    AIP/PALEO. Köttfärsspett på högrevsfärs som serveras med en variant av den libanesiska persiljesalladen Tabbouleh och tortillas på kassavamjöl.

    Läs mer

    Kycklinggryta med grönsaker (AIP)

    AIP/PALEO. En mustig gryta där hemligheten är att man fräser lök och kryddor först och sedan låter man grytan puttra länge för att få en djup smak. Stek och lägg i kyckling sist. Det går bra att äta den vegetarisk också.

    Läs mer

    Texmex-kyckling i avokado med koriandersås (Paleo)

    PALEO. En förrätt på avokado i ugn med mexikansk kyckling och koriandersås. Gillar du inte koriander så kan du ta persilja eller basilika istället. Byt ut paprika och chili mot en msk nomatsås så blir rätten AIP.

    Läs mer

    Lax och röbetssallad med lime (AIP)

    AIP/PALEO. Limemarinerade rödbetor med kallrökt lax. Serveras med kokt spenat och sallad med krispiga rädisor.

    Läs mer

    Kroppkakor (paleo)

    PALEO. Småländska kroppkakor med kokt mjölig potatis och potatismjöl. Knepet för att de inte ska bli sega är att knåda/blanda degen så lite som möjligt. Servera med klarifierat smör – ghee – och lingon.

    Läs mer

    Bibimbap (paleo)

    PALEO. Bibimbap är en koreansk vardagsrätt som kan varieras mycket.  Traditionellt ska det vara kimchi i bibimbap och du hittar ett recept under såser och tillbehör HÄR. Köttfärsröran är kryddad med chili och paprikapulver. Lite tomatpuré i röran ger extra umami som passar bra till kimchi som är lite sötsur.

    Läs mer

    Bibimbap (AIP)

    AIP/PALEO. Bibimbap är en koreansk vardagsrätt som kan varieras mycket. Därför passar den bra som rätt vid t ex AIP. Traditionellt ska det vara kimchi i bibimbap och en AIP-anpassad kimchi (utan chili) hittar du HÄR. Den här rätten innehåller i övrigt morötter julienne, kokta blomkålsbuketter och vitlöksfräst nötkött.

    Läs mer

    Panerad fisk med hyvlad sparrissallad (AIP)

    AIP/PALEO. En enkel och god panering till fisk. Fisk som är god att panera är kummel, torsk, rödspätta eller kolja. Servera med en hyvlad sparrissallad med citrondressing och fänkål. (recept under sallad)

    Läs mer

    Stekt fisk med gurkmeja och jordärtsskockspuré (AIP)

    AIP/PALEO. Stekt vitfisk med gurkmeja som serveras med mos på jordärtsskocka och med ugnsbakad fänkål och toppas med en hög av skalade räkor.

    Läs mer