-
Muffins med blåbär och banan
AIP. Goda och saftiga muffins med banan och blåbär. Dessa innehåller jordmandelmjöl och tapiokamjöl och är helt utan kokos. Den mörka färgen kommer från blåbärssaften från de tinade blåbären.
Läs mer -
Bounty-bollar med kokos och lime
AIP. Mumsiga bounty-bollar med smak av vanilj eller lime. Perfekt att ha i frysen och plocka fram till fikat eller när du blir sugen på något gott.
Läs mer -
Hasselbacks-äpplen med knaprig fyllning
AIP. Äpplen i ugn skurna som hasselbackspotatis. Fyllningen som trycks ner mellan äppelskivorna består av kokos, jordmandelmjöl, honung, kokosolja, kryddnejlika och malen ingefära. Servera med kall kokosmjölk.
Läs mer -
Pannkakor på kokbanan (AIP)
AIP. Pannkakor med frasiga kanter och lite tjockare mitten. Dessa är utan ägg och behöver stekas ganska länge på medelvärme för att bli genomstekta. Väldigt goda både som frukost med avokado och citron eller till efterrätt med färska bär.
Läs mer -
Chiapudding med hallon, mango och probiotika
Paleo. Detta är en synbiotisk chiapuddning – alltså med både probiotika och kostfiber. Kokosmjölken ger en mild smak till puddingen som serveras med hallon och mango.
-
Glass på hallon och lingon (AIP)
AIP. Glass med hallon och lingon. Glassen är lite syrlig tack vare bären, vill du ha den sötare så tillsätt lite mer honung.
Läs mer -
Kladdkaka med hallonsås
Paleo. En underbart smakrik kladdkaka som du serverar med syrlig hallonsås. I detta recept är det hälften kakao och hälften carobpulver vilket ger kladdkakan en sötare helt ljuvlig kolasmak.
Läs mer -
Glass med mango och passionsfrukt
AIP. Ljuvlig syrlig glass på passionsfrukt och mango. Denna glass gör du genom att arbeta den i olika omgångar. Det tar lite tid men den blir både mjuk och god och det helt klart värt besväret!
Läs mer -
Hallonpaj med smuldeg på sötpotatismjöl
Ljuvligt god smulpaj med hallon. Smuldegen är gjord på sötpotatismjöl och kokosmjöl och behöver därför ingen extra sötning. Sötpotatismjöl finns att köpa online hos Dorimax.se.
Läs mer -
Granola med nötter, frön, dadlar och tranbär
Paleo. Jättegod granola som innehåller knapriga nötter, pumpafrön, banan, honung, dadlar och syrliga tranbär. Härligt att äta till frukost eller som mellanmål med iskall mandelmjölk.
Läs mer -
Gelégodis på jordgubbar, vanilj och banan
AIP. Gelégodis gjorda på jordgubbar och banan. Har du lite fryst frukt eller bär i frysen är detta ett superenkelt och nyttigt recept. Byt ut jordgubbar mot hallon, blåbär eller körsbär om du vill. Smaksätt med äkta vanilj.
Läs mer -
Mandelkakor med riven ingefära och krossade hasselnötter
Paleo. Små goda mandelkakor med riven ingefära och hackade hasselnötter på toppen. Detta blir cirka 5-7 småkakor.
Läs mer -
Amerikanska små pannkakor med kokbanan, ägg och kanel
Supergoda små fluffiga pannkakor med smak av blåbär och kanel. Kokbanan innehåller gott om kostfibrer och kanel bidrar till en god matsmältning. Servera med honung och blåbär.
Läs mer -
Mandelmusslor på jordmandel med hallonkokosgrädde
AIP. Ljuvligt goda ”mandelmusslor” gjorda på jordmandelmjöl och kassavamjöl. Fyll dem med kokosgrädde med mosade hallon. Detta recept ger fyra bakelser.
Läs mer -
Mjuk pepparkaka
AIP. Mjuk pepparkaka med smak av kryddnejlika, kanel och malen ingefära. Kakan håller en vecka i kylen och går utmärkt att frysa in.
Läs mer -
Drömmar AIP
AIP. Detta är spröda kakor som smälter i munnen och som påminner om drömmar. De är väldigt porösa och delikata så gör gärna dem små, låt dem svalna och hantera dem varsamt.
Läs mer -
Mjuk saffranskaka med banan och mandel
Paleo. En saftig, mjuk kaka som du gör på banan, ägg och mandelmjöl. Saffran ger en julig smak och denna kaka är ett gott alternativ till lussebullar. Den håller en vecka i kylen.
Läs mer -
Mjuk kaka med smak av kanel och ingefära
Paleo. Söt mjuk kaka till fikat. Denna kaka går snabbt att svänga ihop och är söt av mandel och banan och med smak av kanel och ingefära.
Läs mer -
Småkakor med smak av vanilj och kaffe
Paleo. Småkakor gjorda på jordmandelmjöl och kokosolja och som smaksatts av kallt kaffe och vanilj. Gör en laddning och frys in. Denna deg ger ca 12 kakor.
Läs mer -
Mjuk citronkaka med ingefära (AIP)
AIP. En citronkaka med smak av banan och ingefära. Perfekt till fikat. Kakan är ganska saftig tack vare mosad banan. Pudra lite kokosmjöl över kakan för en fin finish.
Läs mer -
Kokosyoghurt med blåbär och citron (AIP)
AIP. Förbered din egen koksyoghurt på 5 minuter. Efter ett dygn i rumstemperatur är den klar. Denna variant är smaksatt med citron för lite extra syra och serveras med blåbär.