-
Grönsaksgratäng med stuvning på svamp och lök med mostäcke
AIP. Grönsaksgratäng med mostäcke. Krämig stuvning med svamp, lök, purjolök och hyvlade morötter i botten och ett mostäcke på blomkål och palsternacka ovanpå. För lite ostsmak och gyllenbrun yta så toppar du med näringsjäst.
Läs mer -
Paprikakyckling med råstekt dill-potatis och svamp
Paleo. Paprikakyckling med råstekt dill-potatis och svamp. Mustig och god kycklingrätt med sås på paprikapulver, lite chili och kokosmjölk.
Läs mer -
Kolja med rödbetor och sparris i knyte
AIP. Enkel fiskrätt där du tillagar allt på en gång i knyte i ugnen. Sparris och rödbetor passar bra tillsammans med kolja. Blandningen med vitlök, gräslök och citron ger rätten extra mycket smak.
Läs mer -
Palsternacka och svamp med ris på blomkål och sötpotatis
AIP. God och mättande vegetarisk rätt med stekt palsternacka och skogschampinjoner med smak av ingefära, vitlök och gurkmeja. Servera med blomkåls-och sötpotatisris. Krydda lite extra med antingen koriander eller persilja.
Läs mer -
Köttbullar med stuvad grönkål
AIP. Köttbullar med kokosstuvad grönkål. Köttbullarna tillagas smidigt i ugnen, vilket gör dem saftiga och håller ihop bra.
Läs mer -
Torskrygg med pepparrotsås, potatis och brysselkål
Paleo. Torskrygg med pepprig pepparrotsås med kapris som serveras med smörslungad potatis och lättkokt brysselkål. Här använde jag ghee istället för vanligt smör. Ghee innehåller inte mjölkprotein, men smakar lika gott.
Läs mer -
Lax och sparris med vitlök i ugnsknyten
AIP. En superenkel och väldigt god rätt som tillagar sig själv i ugnen. Köp gärna vildfångad lax via Miljöfiskbilen. Servera med en sidosallad eller lite extra grönsaker.
Läs mer -
Biff teriyaki
AIP. Biff teriyaki – klassisk japansk rätt som du enkelt kan svänga ihop själv. Här wokade vi skuren ryggbiff med salladslök, blomkålsris och broccoli och vår tappning av teriyakisås.
Läs mer -
Chiligryta med kidneybönor, färsk chili och kyckling
Paleo. En het gryta med bönor, krossade tomater, färsk chili, rotsaker plus strimlad kyckling. Gör bara grytan först och låt den koka ihop, sedan strimlar du redan tillagad kyckling och lägger i.
Läs mer -
Fisksoppa med räkor och saffran
AIP. Saffransdoftande fisksoppa med vit fisk, räkor, morötter och palsternacka. Toppa med färsk persilja.
Läs mer -
Risotto på blomkålsris med skogschampinjoner och sparris
AIP. Vegetarisk ”risotto” med sparris, skogschampinjoner och riven blomkål. Toppa med persilja. Istället för vitt vin används en skvätt äppelcidervinäger.
Läs mer -
Marinerad lövbiff med sötpotatis, grönkål och vitkål (AIP)
AIP. Enkel, nyttig och god rätt med lövbiff som marinerats i ingefära, gurkmeja, dragon och olivolja. Vitkål, grönkål och sötpotatis i stavar steks för att sedan kokas en kort stund i vatten och äppelcidervinäger. Måltiden innehåller järn samt vitaminerna B12, C och A.
Läs mer -
Kikärtsbiffar med trattkantareller (eller annan svamp)
Paleo. Smakrika biffar på kikärtor, schalottenlök och trattkantareller. Det går bra att välja någon annan svamp, eller köpa en påse torkade trattkantareller, blötlägga och sedan steka dem. Till biffarna kan du servera en sallad, t ex med hyvlad gurka, blandade bönor och lite extra stekt svamp.
Läs mer -
Lasagne med zucchini, spenat, pinjenötter och tomatsås
Paleo. Vegetarisk mättande lasagne med zucchini, spenat, pinjenötter och en mustig tomatsås med röda linser. I vår variant av bechamelsås används näringsjäst för ostsmak.
Läs mer -
Fiskgratäng med räkor och mostäcke (AIP)
AIP. Smakrik fiskgratäng med kolja och dill i botten och sedan ett mostäcke ovanpå gjort av palsternacka och rotselleri. Morotsstavar kantar gratängen som du serverar med färska räkor i mängd.
Läs mer -
Blomkålscouscous med makrill
AIP. En matig sallad med smak av dill, persilja och med söta dadlar och tranbär som är en god kontrast till den salta makrillen. Blomkål är perfekt att göra falsk couscous på.
Läs mer -
Kycklingbullar med riven zucchini, basilika och blomkålsris (AIP)
AIP. Saftiga kycklingbullar som tillagas i ugnen. De håller ihop perfekt tack vare riven zucchini. Servera dem till ett blomkålsris och krydda med färsk basilika.
Läs mer -
Kycklingburgare med pepparrot (AIP)
AIP. Hamburgare på kycklingfärs som smaksatts med pepparrot och fyllts med spenat. Servera med extra riven pepparrot, stekt rödlök, broccoli och mer spenat.
Läs mer -
Kycklingsoppa på 30 minuter (AIP)
AIP. God och mättande kycklingsoppa som bara tar 30 minuter att tillaga. Här med palsternacka, morötter, grönkål och massor av persilja.
Läs mer -
Kycklinggryta med mango och bambuskott (AIP)
AIP. Kyckling och bambuskott i en söt mangosås. Smaker inspirerade av det indiska köket. Servera med en fräsch sallad på gurka, morötter, isbergssallad och citron.
Läs mer -
Äggmuffins med sparris och korv (paleo)
Paleo. Äggmuffins med korv, paprika och sparris. Mättande och gott till frukost eller mellanmål. Välj en korv utan tillsatser.
Läs mer




