-
Stekt köttfärs med riven rödkål, vitlök och ingefära
AIP. Finriven rödkål passar utmärkt med stekt köttfärs, vitlök och lök. Servera med persilja och bladsallad på rötbetsskott och babyspenat.
Läs mer -
Sallad med marinerat nötkött, tärnad sötpotatis och sparris
AIP. Ljummen sallad med strimlad biff som marinerat i ingefära, lime, balsamico och olivolja. Servera med tärnad lök och sötpotatis samt sparris.
Läs mer -
Sallad med varmrökt lax, mango, citrusdressing och strimlad gurka
AIP. Supergod sallad med varmrökt lax, söt mango, syrlig citrondressing och strimlad gurka.
Läs mer -
Soppa på sötpotatis, purjolök och vitlök med sparris och handskalade räkor
AIP. Slät soppa på sötpotatis, vitlök och purjolök som serveras med sparris och handskalade räkor. Toppa med gräslök.
Läs mer -
Bönröra med stekt hjärtsallad
Paleo. Snabbt, gott och väldigt enkelt. Med sambal oelek får du den rätta hettan på denna bönröra med stekt hjärtsallad.
Läs mer -
Tonfiskbiffar med purjolök och riven morot
Paleo. Tonfisk på burk är smidigt att använda om du vill göra biffar. För att få dem spänstiga och hålla ihop bra blandar du tonfisken med ägg och fiberhusk. Den ljuvliga avokadomajonnäsen är gjord på avokado och lite smakneutral kokosolja. Dijonsenap och chili ger det rätta stinget. Avokado innehåller bra fett och massor av kostfiber, och tonfisk är rikt på protein.
Läs mer -
Panerad torsk med limedressing, stekt fänkål och kokt blomkål
AIP. Ljuvlig torsk som paneras i arrowrot och fransk örtkrydda. Servera med stekt fänkål, kokt blomkål och en dressing som hälls över fisken. Denna dressing är gjord på lime, olivolja och ramslök, men det går bra att använda persilja eller koriander.
Läs mer -
Lövbiff med spenat, röda linser, chili och rostade cashews
God enkel rätt med marinerad lövbiff som fått ligga i en marinad av coconut aminos, olivolja och chili. Du steker lövbiffen tillsammans med röda linser och spenat. Toppa med rostade cashewnötter.
Läs mer -
Lax i knyte med dragon, lök och broccoli
AIP. Lax i ugnspaket med dragon, stekt lök och broccoli. Stek lök och skivor av broccolistammen en aning innan du lägger ner det i paketet med lax. Krydda rikligt med dragon.
Läs mer -
Stekt tonfiskfilé med blomkålsris och persiljepesto
AIP. Stek färsk tonfiskfilé och servera med blomkålsris och en smakrik pesto på persilja och vitlök. Köp MCS-märkt tonfisk (fiskad enligt regler för skyddat fiske).
Läs mer -
Lax på spenatbädd med avokadokräm med ingefära och rödlök
AIP. En superenkel rätt med lax i ugn (köp helst vildfångad eller ta en annan fisk du gillar), som serveras med nyttig spenat och en len avokadokräm med dill, citron, ingefära och finhackad rödlök.
Läs mer -
Kycklingsallad med grönkål, brysselkål, sötpotatis och granatäpple
AIP. En matig varm sallad med stekt brysselkål, grönkål och bitar av kyckling tillsammans med riven och stekt sötpotatis. Strössla rikligt med granatäppelkärnor över salladen före servering.
Läs mer -
Ljummen rödbetssallad med valnötter och rökt fisk
Paleo. Ljummen rödbetssallad med valnötter och rökt fisk. Köp färdigkokta rödbetor och din rökta favoritfisk. Det går bra med makrill, lax eller röding. De söta rödbetorna bryter av bra mot den salta fisken, men vill du kan du även blanda valnötterna med lite honung – eller ringla balsamico över salladen.
Läs mer -
Linsbiffar med koriander och citronmarinerade morötter och zucchini
Paleo. Linsbiffar som tillagas i ugnen. De är fyllda med röda linser, lök, vitlök, rivna morötter och koriander – går bytas mot persilja. Servera med rivna morötter och riven zucchini som fått stå och dra lite i pressad citron.
Läs mer -
Kycklingklubbor med ris på blomkål och schalottenlök
AIP. Kycklingklubbor med glaze på dragon, honung och coconut aminos som serverad med ris på riven blomkål och schalottenlök och lättkokt broccoli.
Läs mer -
Grönsakspaj med täcke av palsternackskräm med citron
AIP. Vegetarisk paj med fyllning av morötter, lök, purjo och vitlök och med ett täcke gjort på palsternackskräm med citron. Smaksätt med dragon och oregano.
Läs mer -
Soppa på jordärtskocka, broccoli och avokado
AIP. Nyttig och smakrik soppa på jordärtskocka, broccoli, ingefära och avokado. En djupare smak får man tack vare coconut aminos och krämigheten av mogen avokado som mixas ner när soppan är klar. Toppa med färsk persilja.
Läs mer -
Morotsgratäng med rotselleri, broccoli och purjolök
AIP. Gratäng med mostäcke på morötter och rotselleri och fyllning med purjolök och broccoli. Purjolöken blir krämig när man steker den länge på låg värme. Massor av persilja ger en god klassisk smak ihop med morötterna
Läs mer -
Kycklingburgare med sparris och rödbetor
AIP. Superenkla kycklingburgare med enkla och nyttiga tillbehör. Både sparris och rödbetor innehåller kostfibrer, mängder av mineraler och vitaminer och de passar också smakmässigt bra ihop. Pressa citron över för en fräsch finish.
Läs mer -
Chilifräst skaldjursblandning med broccoli, paprika och lök
Paleo. Chilifräst skaldjursblandning med broccoli, paprika. lök, vitlök som du kan servera med ett gäng cocktailtomater eller valfri sallad.
Läs mer -
Wraps med kyckling, granatäpple, lök och grönkål
AIP. Wraps med kyckling, stekt lök, grönkål och granatkärnor. En riktigt smakrik kombination där du kan byta kyckling mot lax eller äta wrapen enbart vegetarisk med t ex skivor av avokado. Receptet på wraps hittar du här.
Läs mer




