-
Kyckling cashew med ingefära och chili
Paleo. Börja med att rosta nötterna och fortsätt sedan med att steka grönsakerna och sist kycklingen. Detta är en enkel wok med mycket smak.
Läs mer -
Kyckling med grönkål, sötpotatis och zucchini (AIP)
AIP. Stek massor av grönkål och persilja ihop med strimlad sötpotatis och bitar av zucchini. Krydda med gurkmeja och stek ner strimlor av kycklingfilé.
Läs mer -
Kall italiensk soppa (gazpacho) på avokado, spenat, kokosgrädde och gurka
AIP. Kall soppa är underbart på sommaren. Det är enligt en gammal italiensk tradition att svalka sig med kall soppa – eller gazpacho – när det är varmt ute. Här är en soppa som är anpassad efter AIP.
Läs mer -
Kycklinggryta med sötpotatis, rotselleri, persika, spenat och saffran
AIP. En mustig och god kycklinggryta som du gör på 30 minuter. Hackad lök och vitlök fräses ihop med saffran och gurkmeja innan röran kokas ihop med rotsakerna. Kyckling, persika och spenat läggs ner mot slutet.
Läs mer -
Nötfärsbiffar med sötpotatis – frukost, grundrecept
AIP. Biffar av nötfärs som är fyllda av finriven sötpotatis, vilket gör dem saftiga och goda. Kryddade med basilika och vitlök. Perfekt att äta till frukost eller mellanmål. Gör en stor laddning och frys in.
Läs mer -
Kycklingbiffar frukost, grundrecept
AIP. Små mumsiga kycklingbiffar med zucchini och morot som är kryddade med oregano och timjan. Perfekt att äta till frukost, passar bra både varma och kalla.
Läs mer -
Kycklingspett med mango, zucchini och svamp
AIP. Saftiga och smakrika grillspett med kyckling, zucchini, mango och champinjoner som penslas med en sötsur glaze. Ät tillsammans med stekt strimlad sötpotatis, fänkål och svamp.
Läs mer -
Köttfärsbiffar med vitlök, lök, basilika, oregano och kycklinglever
AIP. Biffar med smak av basilika, oregano, vitlök, lökpulver och lök. Tack vare de många kryddorna så slår inte leversmaken igenom. Lever är väldigt nyttigt och gillar du inte lever ska du definitivt prova dessa biffar. Servera med stekt vitkål, spenat och pressad citron.
Läs mer -
Sallad med stekt lax, broccoli, kapris och granatäpple
AIP. Sallad med stekt färsk lax, ångkokt broccoli och citronvinägrett. Toppa med massor av salt kapris och söta granatäppelkärnor.
Läs mer -
Hamburgare med stekt zucchini och ratatouille
Paleo. Saftiga hamburgare med smakrik ratatouille är perfekt både till vardags och fest. Servera med stekt zucchini, paprika och gärna en bit saltgurka som tillbehör.
Läs mer -
Kyckling med balsamico och citron som serveras med strimlad sötpotatis och zucchini
AIP. Kyckling som steks ihop med vitlök, citron och balsamico. Servera med strimlad sötpotatis och zucchini.
AIP. Ljuvligt god kyckling som steks i olivolja, balsamico och citron. Servera med strimlad zucchini och sötpotatis med vitlök.
Läs mer -
Stekt köttfärs med riven rödkål, vitlök och ingefära
AIP. Finriven rödkål passar utmärkt med stekt köttfärs, vitlök och lök. Servera med persilja och bladsallad på rötbetsskott och babyspenat.
Läs mer -
Sallad med marinerat nötkött, tärnad sötpotatis och sparris
AIP. Ljummen sallad med strimlad biff som marinerat i ingefära, lime, balsamico och olivolja. Servera med tärnad lök och sötpotatis samt sparris.
Läs mer -
Sallad med varmrökt lax, mango, citrusdressing och strimlad gurka
AIP. Supergod sallad med varmrökt lax, söt mango, syrlig citrondressing och strimlad gurka.
Läs mer -
Soppa på sötpotatis, purjolök och vitlök med sparris och handskalade räkor
AIP. Slät soppa på sötpotatis, vitlök och purjolök som serveras med sparris och handskalade räkor. Toppa med gräslök.
Läs mer -
Bönröra med stekt hjärtsallad
Paleo. Snabbt, gott och väldigt enkelt. Med sambal oelek får du den rätta hettan på denna bönröra med stekt hjärtsallad.
Läs mer -
Tonfiskbiffar med purjolök och riven morot
Paleo. Tonfisk på burk är smidigt att använda om du vill göra biffar. För att få dem spänstiga och hålla ihop bra blandar du tonfisken med ägg och fiberhusk. Den ljuvliga avokadomajonnäsen är gjord på avokado och lite smakneutral kokosolja. Dijonsenap och chili ger det rätta stinget. Avokado innehåller bra fett och massor av kostfiber, och tonfisk är rikt på protein.
Läs mer -
Panerad torsk med limedressing, stekt fänkål och kokt blomkål
AIP. Ljuvlig torsk som paneras i arrowrot och fransk örtkrydda. Servera med stekt fänkål, kokt blomkål och en dressing som hälls över fisken. Denna dressing är gjord på lime, olivolja och ramslök, men det går bra att använda persilja eller koriander.
Läs mer -
Lövbiff med spenat, röda linser, chili och rostade cashews
God enkel rätt med marinerad lövbiff som fått ligga i en marinad av coconut aminos, olivolja och chili. Du steker lövbiffen tillsammans med röda linser och spenat. Toppa med rostade cashewnötter.
Läs mer -
Lax i knyte med dragon, lök och broccoli
AIP. Lax i ugnspaket med dragon, stekt lök och broccoli. Stek lök och skivor av broccolistammen en aning innan du lägger ner det i paketet med lax. Krydda rikligt med dragon.
Läs mer -
Stekt tonfiskfilé med blomkålsris och persiljepesto
AIP. Stek färsk tonfiskfilé och servera med blomkålsris och en smakrik pesto på persilja och vitlök. Köp MCS-märkt tonfisk (fiskad enligt regler för skyddat fiske).
Läs mer