-
Småkakor AIP
AIP. Goda småkakor som du kan frysa ner och plocka fram när det är dags för fika. Smaksätt hur du vill, men det är gott med vanilj, kanel och kryddnejlika.
Läs mer -
Rostade pumpakärnor (Paleo)
PALEO. När du köper pumpa blir det kärnor över efter att du rensat den. Dessa kan du rosta i ugnen – perfekt snack. Observera dock att detta inte är AIP.
Läs mer -
Pumpa i ugn med kanel och honung (AIP)
AIP. Pumpa i ugn med kanel och honung. God efterrätt som är superenkel att göra. Servera med lite AIP-mjukglass.
-
Mjukglass AIP med chokladsmak
AIP. Mjukglass med smak av choklad. AIP-okej med carob istället för kakao. prova med olika smaksättningar – jordgubbar, hallon, citron etc.
Läs mer -
Lingonkakor (AIP)
AIP. Lingonkakor – sötade med dadlar. Perfekt till fikat när man vill ha något som både är nyttigt och sötsyrligt.
Läs mer -
Ingefärspäron med kolasås (AIP)
AIP. Klassiska smaker! Päron med ingefära, kanel i ugn som serveras med en krämig kolasås gjord på carob.
Läs mer -
Gelégodis (AIP)
AIP. Gelégodisar som smakar precis som en stark ingefära/gurkmeja-shot – fast i geléform. Perfekt att ta på morgon istället för att göra vanlig shot. Håller i kylen i en vecka med lite plastfolie över.
Läs mer -
Äppelplättar i ugn (AIP)
AIP. Små söta plättar med äppelsmak som gräddas i ugn. Kokosmjölet gör att de inte håller ihop så bra, så bäst att äta dem med dessergaffel. Gott med en klick kokosgrädde (Garants) och syrliga bär som vinbär eller hallon.
Läs mer -
Äppelpaj med bärtäcke (AIP)
AIP. Äppelpaj med bärtäcke som blir saftig tack vare vaniljsåsen. Använd vilka bär som helst. Vi valde björnbär.
Läs mer -
Vaniljpannacotta med mangopuré (AIP)
AIP. Vaniljpannacotta på kokosmjölk passar perfekt ihop med mango. Gör en puré och toppa pannacottan med den direkt före servering.
Läs mer -
Lime- och avokadopudding (AIP)
AIP. En frisk och fräsch efterrätt som går snabbt att göra. Smaka av med honung hur söt du vill ha den men 1 msk till två avokador ger en bra balans.
Läs mer -
Banan- och kiwipudding (AIP)
AIP. En superenkel dessert med kiwi och banan. Mixa med kokosgrädde. Du kan variera i det oändliga med olika frukter, men kiwi ger en syrlig och fräsch smak.
Läs mer -
Körsbärspaj (AIP)
AIP. Busenkel pajdeg med bara tre ingredienser. Den blir dessutom jättegod. Fyll med vad du vill – frukt, bär osv. Den fungerar även bra som matpaj. Här med körsbär!
Läs mer -
Krusbärskräm (AIP)
AIP. Krusbär är nyttigt och fulla av antioxidanter. Gör din egen kräm, sötad med lite honung. Ät tillsammans med några av våra skorpor till exempel.
Läs mer -
Bounty med grapefrukt (Paleo)
PALEO. Bounty bites med chokladtäcke och smak av grapefrukt. Om du byter ut kakao mot carobpulver blir dessa AIP. Uteslut även kaffet i så fall. Variera dina bountybitar med olika smaker – citron, vanilj, kanel etc.
Läs mer -
Skorpor (AIP)
AIP. Skorpor gjorda på en mix av jordmandel- och kassavamjöl. Gelatinägget gör att de håller ihop. Om du gör dem lite mindre blir de enklare att dela.
Läs mer -
Fruktsallad med kokosgrädde (AIP)
AIP. En fräsch fruktsallad som äts i portionsglas med sked. Skär ner frukten i mindre bitar.
Läs mer -
Energipraliner (Paleo)
PALEO. Energibar i form av praliner. Lite fetare än vanlig energibar och passar därför extra bra i frysen. Bara att ta fram en till fikat eller före träning. Kollagenpulver i dem gör dem extra nyttiga.
Läs mer -
Mandeltårta med körsbär (Paleo)
PALEO. Klassisk brittisk mandeltårta med körsbär – Bakewell cake. Här i en paleo-variant. Det går bra att byta ut körsbärssylt mot annan sylt.
Läs mer -
Jordgubbshjärtan (AIP)
AIP. Jordgubbshjärtan gjorda i vaniljhjärtanformar och fyllda med fluffig jordgubbsgrädde.
Läs mer -
Kollagenplättar i ugn (AIP)
AIP. Kollagenplättar gjorda på jordmandelmjöl. Det är svårt att få till AIP-pannkakor och detta är ett mellanting mellan kakor och plättar som görs i ugnen. Goda med lite ringlad honung över. Perfekt att ha med som fika eller mellanmål och extra nyttiga med kollagenpulver.