BLOMKÅLSCOUSCOUS MED MAKRILL

    AIP/PALEO. En matig sallad med smak av dill, persilja och med söta dadlar och tranbär som är en god kontrast till den salta makrillen. Blomkål är perfekt att göra falsk couscous på. Detta är ett MEDLEMSRECEPT.

    Hela receptet finns i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på.

    Läs mer

    VÅFFLOR Á LA FLÄSKPANNKAKA

    AIP/ PALEO. Våfflor á la fläskpannkaka. Om du äter vanlig paleo eller har återintroducerat ägg, använd ett ägg istället för gelatinägg. Det går bra med tärnat rökt fläsk i smeten istället för bacon om man föredrar lite mer klassisk variant.

    Detta är ett MEDLEMSRECEPT. Hela receptet finns i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på.

    Läs mer

    Mangosallad med kräfststjärtar

    AIP/PALEO. Somrig sallad med både salt, sött och syrligt i ett. Mango och avokado ger en mild smak, sälta från kräftstjärtar och sedan syra från dressing på lime och olivilja. Hela receptet finns i Paleoklubben. Gå in HÄR som medlem eller bli medlem för att låsa upp receptet. 14 dagar fritt prova på.

    Läs mer

    Surkål

    Surkål är bra för en inflammerad tarm och man ska helst äta lite surkål varje dag. Här är ett enkelt recept att göra själv hemma. Det går också alldeles utmärkt att köpa surkål i affären. Den ska då vara opastöriserad. Bra märke är Tistelvinds.

    Läs mer

    Blåbärsvåfflor

    Paleovåfflor med blåbär. Det går bra att göra dem utan bär också eller byta ut blåbär mot hallon eller delade jordgubbar.

    Läs mer

    Dadelbollar med tranbär

    Lätt att svänga ihop och dessa går utmärkt att frysa in. Rulla i olika sorters kross, t ex krossade hasselnötter och tranbär, krossade cashews eller kokosflingor.

    Läs mer

    Hönsfrikadeller med stomp på jordärtskocka

    Frikadeller kokta i kycklingbuljong serverade med ett smakrikt stomp på jordärtskocka är gott, AIP och bra för magen. Frikadellerna i receptet är gjorda på ekologisk hönsfärs från Scan organics, men det går bra med vanlig kycklingfärs också.

    Läs mer

    Juliga pepparkakor

    Supergoda juliga små kakor med riktig pepparkakssmak. Receptet är helt enligt autoimmun paleo, men gott för alla som äter vanlig paleo också.

    Läs mer

    Risotto med butternutpumpa

    Fluffig risotto perfekt som tillbehör till kött och fågel. Eller ät som det är som mellanmål.

    Läs mer

    Nuggets med bacon

    Goda små nuggets som passar bra som förrätt eller mellanmål. Det går bra att byta ut bacon mot någon ekologisk skinka t ex.

    Läs mer

    Kimchi

    Kimchi är ett gott alternativ till vår svenska surkål. Kimchi är en traditionell koreansk rätt med snabbfermenterade grönsaker där basen är kinakål. Detta recept är anpassat för autoimmun paleo, men äter du vanlig paleo kan du lägga till chili för lite mer sting.

    Läs mer

    Kanelsnurror med russinröra

    Lite tunnare kanelsnurror med russin och äppelmos. Det går bra att variera innehållet efter smak och byta ut russin mot äppelbitar, färska bär eller frukt. Observera att degen inte jäser så det blir inte som vanliga kanelbullar utan mer som pannkakssnurror.

    Läs mer

    Äppeltarte AIP

    Äppeltarte med en botten som är nöt-, ägg, mejeri, gluten och sockerfri och därmed helt enligt autoimmun paleo. Vaniljsåsen/glassen kan man variera med olika smaker och frysta frukter.

    Läs mer

    Falska kärleksmums

    Kärleksmums. Recptet är vanilg paleo då det innehåller ägg och kakao.

    Läs mer

    Gröt på jordmandelmjöl AIP

    Jordmandeln är ett rotknöl från arten halvgräs. Knölarna tvättas, skrubbas och torkas för att sedan malas till ett grovt mjöl. Jordmandeln har en söt, nötig smak med inslag av citrus. Jordmandeln är dessutom rik på E-, D- och K-vitamin. Recept från Sannas Paleo

    Läs mer

    Morotsmuffins med kokosglasyr

    Morotskaka i muffinsform med nyttig kokosglasyr. Sötade med banan och äpple är de helt utan tillsatt socker, gluten, nötter, mjölkprodukter eller ägg. AIP. Från Sannas Paleo.

    Läs mer

    Pacos med kycklingfärs, lök, svamp, avokado och gurka

    Enkla AIP-pacos, dvs paleotacos. Kycklingfärs är gott tillsammans med avokado lite citron och gurka. Krydda gärna med koriander om du gillar det. Timjan, citronmeliss eller basilika är också gott.

    Läs mer

    Stekt abborre med gott mos AIP-vänligt

    Stek en fisk du gillar, vi stekte lokalt fiskad abborre. Ett gott rotmos gör man lätt på en stor sötpotatis och en kålrot. Stekt svamp till blir gott, finns det kantareller så är det att föredra. Lingon kan man bara mosa med en gaffel. Tillsätt lite honung för sötma.

    Läs mer