Kanelsnurror med russinröra

    Lite tunnare kanelsnurror med russin och äppelmos. Det går bra att variera innehållet efter smak och byta ut russin mot äppelbitar, färska bär eller frukt. Observera att degen inte jäser så det blir inte som vanliga kanelbullar utan mer som pannkakssnurror.

    Läs mer

    Äppeltarte AIP

    Äppeltarte med en botten som är nöt-, ägg, mejeri, gluten och sockerfri och därmed helt enligt autoimmun paleo. Vaniljsåsen/glassen kan man variera med olika smaker och frysta frukter.

    Läs mer

    Falska kärleksmums

    Kärleksmums. Recptet är vanilg paleo då det innehåller ägg och kakao.

    Läs mer

    Gröt på jordmandelmjöl AIP

    Jordmandeln är ett rotknöl från arten halvgräs. Knölarna tvättas, skrubbas och torkas för att sedan malas till ett grovt mjöl. Jordmandeln har en söt, nötig smak med inslag av citrus. Jordmandeln är dessutom rik på E-, D- och K-vitamin. Recept från Sannas Paleo

    Läs mer

    Morotsmuffins med kokosglasyr

    Morotskaka i muffinsform med nyttig kokosglasyr. Sötade med banan och äpple är de helt utan tillsatt socker, gluten, nötter, mjölkprodukter eller ägg. AIP. Från Sannas Paleo.

    Läs mer

    Pacos med kycklingfärs, lök, svamp, avokado och gurka

    Enkla AIP-pacos, dvs paleotacos. Kycklingfärs är gott tillsammans med avokado lite citron och gurka. Krydda gärna med koriander om du gillar det. Timjan, citronmeliss eller basilika är också gott.

    Läs mer

    Stekt abborre med gott mos AIP-vänligt

    Stek en fisk du gillar, vi stekte lokalt fiskad abborre. Ett gott rotmos gör man lätt på en stor sötpotatis och en kålrot. Stekt svamp till blir gott, finns det kantareller så är det att föredra. Lingon kan man bara mosa med en gaffel. Tillsätt lite honung för sötma.

    Läs mer

    AIP-all round kakor

    Kakor gjorda på kokbanan. För sötare kakor använder du mogna (gula) kokbananer och smaksätter med kanel, honung och ingefära. För matigare bröd smaksätt med salt, lite äppelcidervinäger och vitlökspulver.

    Läs mer

    Spenat och selleri-smoothie med citron

    Det är lätt att göra en smoothie med allt det du vill boosta din kost med; järn, magnesium, kalcium och vitaminer. Den här gröna varianten är fantastisk.

    Läs mer

    Te med ingefära

    Ingefära är antiinflammatoriskt och väldigt bra om man äter en autoimmun kost. Ett fiffigt sätt att få i sig ingefära är att göra ”te” och dricka till frukost. Du kan med fördel låta brygden stå i ett dygn innan du dricker den. Är smaken av ingefära för stark så kan man späda med vatten eller hälla ner i det vanliga teet.

    Läs mer

    Rödbetssmoothie med avokado, röda bär och honung

    Rödbetor är bra för blodtrycket, varesig man har för högt eller för lågt. För en matigare smoothie använder vi avokado. Det går även bra att byta ut honungen mot en halv banan. Men då kanske det behövs lite mer vatten.

    Läs mer

    Citronmorötter med rökt lax

    Superenkelt mellanmål eller lunch enligt autoimmun kost. Rivna morötter med massor av färskpressad citron samt en bit rökt lax.

    Läs mer

    Soppa på kycklingbuljong med frikadeller och jordärtskocka

    Soppa gjord på kycklingbuljong med frikadeller och jordärtskocka. Dessutom massor av persilja. Soppan är mustig och mättande och går alldeles utmärkt att frysa in. AIP.

    Läs mer

    Köttfärsbiffar med ljum algsallad

    Gör en rejäl laddning med små smakrika köttfärsbiffar. Dessa kan du äta till frukost, lunch eller middag och är en perfekt lösning när magen kurrar. Alger innehåller jod, kalcium och järn och är gott som tillbehör till biffarna.

    Läs mer

    Ugnsrostad pumpa med köttfärsfräs

    Rostad butternut-pumpa med kryddigt köttfärsfräs. Pumpan är väldigt söt så det gäller att balansera upp smakerna med salt, peppar och vitlök.

    Läs mer

    Smoothie med gelatin

    Smoothie med bär och gelatinpulver. Gelatin innehåller aminosyran glycin som hjälper till att läka tarmslemhinnan. Bra gelatinpulver av nöt hittar du på nätet, sök på gelatine and beef.

    Läs mer

    Granola

    Detta är ett utmärkt alternativ till müssli. Var bara försiktig så att nötterna och fröerna inte bränns. Blötlägg gärna nötter och pumpafrö över natten innan du gör granolan. Detta för att aktivera dem och reducera fytinsyra. Då får du lättare tillgång till nyttiga mineraler som järn, magnesium och zink. När du blötlägger kan du behöva torka granolan lite längre i ugnen för att den ska bli krispig.

    Läs mer

    Kåldolmar med rårörda lingon

    Kåldolmarna är anpassade till paleo. Krydda färsen mycket för en bra smak.

    Läs mer

    Sötpotatis gånger 3

    Du kan göra mycket gott av sötpotatis. Här är tre alternativ; mos, bakad och strips.

    Läs mer

    Grön soppa på broccoli och brysselkål

    Väldigt god och nyttig soppa på gröna grönsaker som t ex broccoli, spenat och brysselkål. Kokosmjölken gör den krämig. För extra protein kan du koka och halvera ett par ägg.

    Läs mer