• Rotfruktsgryta med nötkött (AIP & Paleo)

    AIP. Detta är ett recept för tryckkokare. Fördelen med en tryckkokare är att det bara tar 30 minuter att få en mustig gryta med mört kött. Här använde vi sötpotatis, majrova, blomkål, broccoli och lök. Här är tryckkokaren vi använder oss av.

    • 30 min
    • 2 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    300 gnötkött, t ex ryggbiff eller grytbitar
    2 (500 g)majrovor
    1broccoli
    8 dlblomkål i bitar, ca en halv medelstor
    1 (150 g)gul lök
    1 (400 g)stor sötpotatis
    1 tskhavssalt 🛒
    5 dlvatten
    3 mskcoconut aminos 🛒

    Gör så här:

    1. 1)

      Skölj och dela köttet i mindre grytbitar. Torka av med hushållspapper. Bryn köttet runt om i lite olivolja.

    2. 2)

      Skala och dela majrovorna och sötpotatisen. Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Hacka löken.

    3. 3)

      Lägg kött och grönsaker i en tryckkokare, salta och blanda runt. Häll över vattnet. Tillaga i 30 minuter på högsta nivån. Servera med persilja.