• Muffins med hallon

    Goda efterrättsmuffins

    • 30 minuter
    • 8 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    2 dl Mandelmjöl
    1/2 tsk Bakpulver
    3 st Ägg
    2 msk Honung, ekologisk
    2 msk Smör eller kokosolja
    1 krm Äkta vainlj
    2 dl Hallon
    En handfull Färska bär eller frukt till garnering

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175 grader Vispa ägg och honung fluffigt. Tillsätt smöret som är smält. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan ner i smeten. Vispa så det blandas, inte mer. Vält ner hallonen och rör - typ vik - runt så det blandas. Fyll muffinsformarna till hälften och grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Prova och stick en tandpetare i mitten. Den ska vara torr när muffinsarna är klara.

    2. 2)

      Låt dem svalna lite och toppa sedan med färsk frukt. TIPS: Lägg muffinsarna i en plastpåse eller burk med tätslutande lock i kylen över natten. De gojsar då till sig och bli ännu godare och saftigare dagen efter! Dessa är också perfekta att frysa in.