• INLAGD LÖKSILL OCH ÖRTSILL MED CITRON

    AIP/PALEO. Lägg in din egen sill och undvik socker och tillsatser. Dessa recept utgår från att man använder en färdig inläggningssill. Här använder vi fyra sillfiléer till två recept men det går bra att endast göra en sort på lagen. Burkarna på bilen är små.

    • 20 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 stInläggningssillar 420 g
    Till lagenIngredienser:
    3 dlVatten
    1,5 dlÄttika (12 %) Om 24 % använd 0,75 dl
    2 mskHonung
    LöksillIngredienser:
    2 stFiléer av inläggningssill
    4 cmFinskivad purjolök
    1/2Finskivad rödlök
    2-3 stSvartpepparkorn eller kardemummafrön (uteslut vid AIP)
    2 stSmå lagerblad
    Ört- och citronsillIngredienser:
    2 stFiléer av inläggningssill
    1/2Citron, tunt skivad och delad
    3 stjälkarTimjan, färsk
    Några bladCitronmeliss
    Några bladMynta

    Gör så här:

    1. 1)

      Blanda ättika, vatten och honung i en kastrull och värm och vispa tills honungen är upplöst.

    2. 2)

      Till löksillen skiva lök och purjolök tunt och lägg i en burk tillsammans med lagerblad och ev peppar/kardemumma. Skär upp fisken i små bitar och lägg ner. Häll över hälften av spadet och blanda runt. Tillslut med lock och förvara i kylen.

    3. 3)

      För ört- och citronsillen; lägg alla färska kryddor i en burk tillsammans med fint skivad citron. Häll över hälften av spadet och tillsätt sillbitar.

    4. 4)

      Låt sillen dra i två-tre dagar för bästa smak.