• Kimchi

    Kimchi är ett gott alternativ till vår svenska surkål. Kimchi är en traditionell koreansk rätt med snabbfermenterade grönsaker där basen är kinakål. Detta recept är anpassat för autoimmun paleo, men äter du vanlig paleo kan du lägga till chili för lite mer sting.

    • 30 min och sedan 1 dygn
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 salladshuvudkinakål, strimlat
    2 msksalt
    2,5 dlskivade rädisor
    2,5 dlmorötter, skivade eller strimlade
    4 mskfärsk ingefära, finhackad
    3vitlöksklyftor, finhackade
    1/2 mskkokossocker eller honung
    Litekallt vatten

    Gör så här:

    1. 1)

      Strimla salladen fint och lägg i en bunke. Tillsätt saltet och massera kålen tills den släpper vätska. Ca 15 minuter minst.

    2. 2)

      Täck kålen med kallt vatten. Lägg en tung tallrik eller liknande över kålen så den trycks ner under ytan.

    3. 3)

      Ställ bunken på golvet och låt stå i rumstemperatur i ett dygn täckt med plastfolie.

    4. 4)

      Häll av kålen och skölj med kallt vatten. Låt kålen droppa av i ett durkslag i ca 30 min.

    5. 5)

      Kombinera med resten av ingredienserna och låt allt dra i tätslutande burkar i kylen ett par timmar före servering. Bör ätas upp inom en vecka.