• Frukostbullar (AIP)

    Dessa småbröd är gjorda utan jäst eller bakpulver så de kommer inte att jäsa. Konsistensen blir därför lite kompakt, men de är väldigt goda. Vänta med att äta dem tills det har gått ett par timmar, annars kan de lätt vara lite sega inuti pga kokbananen. Allra bäst är att lägga dem i en påse och vänta till dagen efter. Då är konsistensen lik vanligt bröd. Receptet är godkänt enligt autoimmun kost (AIP) & paleolitisk  kost.

    • 40 min
    • 4 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    1 ststor kokbanan, ca 250 g skalad
    1/2 dlkokosmjölk
    1/2 dlkokosolja, smält
    2 dlkassavamjöl, ev mer beroende på märke
    1 tskfinhackad rosmarin (går bra med annan krydda)

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°. Skala och dela kokbananen i bitar.

    2. 2)

      Mixa kokbananen med kokosmjölk, kokosolja, kryddor och salt till en jämn smet.

    3. 3)

      Tillsätt mjölet och arbeta in det ordentligt. Ta upp degen och knåda igenom den. Tillsätt ev mer mjöl. Olika sorters cassavamjöl kräver olika mängd.

    4. 4)

      Forma 4-6 småfrallor och lägg på bakplåtspapper. Skåra ett kryss på dem med en vass kniv och grädda mitt i ugnen i 25-30 min.

    5. 5)

      Låt vila tills de är helt kalla innan de delas. Annars kan de lätt vara lite degiga inuti.