• Juliga pepparkakor

    Supergoda juliga små kakor med riktig pepparkakssmak. Receptet är helt enligt autoimmun paleo, men gott för alla som äter vanlig paleo också.

    • 1 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    3 dl, 20 stDadlar, blötlagda & urkärnade
    1 dlCassavamjöl
    4 mskKokosolja, smält
    1,5 dlJordmandelmjöl, finmalet
    1 krmKanel
    2 krmKryddnejlika, malen
    1 tskHonung

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2)

      Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Det tar lite tid att mixa ihop allt och degen ska bli kladdig och hålla ihop väl. Tillsätt honungen sist och knåda in i degen med en matsked.

    3. 3)

      Lägg degen att vila en stund i kylskåpet i en plastpåse eller i plastfolie. Den blir lättare att hantera då. Ca 1 h. Det går naturligtvis att rulla bollarna direkt om man vill det.

    4. 4)

      Rulla bollar ca 1,5 cm i diameter. Eller gör större bollar för större kakor. Lägg på bakplåtspapper på en plåt.

    5. 5)

      Platta ut bollarna med en gaffel som du blöter i kallt vatten, då fastnar inte gaffeln i degen. Gör ett enkla tryck eller rutmönster. Man kan också platta till dem med baksidan av en matsked för jämn yta.

    6. 6)

      Grädda mitt i ugnen i ca 20 - 25 minuter. De blir sega i mitten vid kortare tid. För knapriga kakor sänk värmen till 150 grader och grädda längre.