Gulasch
Gulasch är en ungersk maträtt baserad på nötkött och paprika. Tillsammans får paprikan och köttet en spännande och smakrik arom som gjort denna lättlagade gryta populär över hela världen.
-
1 - 2 timmar
-
3 personer
-
Medelsvår
Ingredienser
250 gram Nötkött 2 st Gula lökar 2 st Vitlöksklyftor 1 st Paprika, finhackad 2 msk Paprikapulver 2 tsk Kummin 1 burk Krossade tomater 4 dl Vatten 1 knippe Persilja 1 tsk Havssalt 1 tsk köttbuljong i pulverform utan tillsatser, t ex Renée Voltaire Gör så här:
- 1)
Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Skölj och torka med hushållspapper. Skär i mindre bitar, ca 1,5 cm x 1,5 cm. Bryn köttet runt om i olivolja. Lägg över köttet i en kastrull, skölj inte utr stekpannan.
- 2)
Hacka paprikan, vitlöken och löken och stek. Tillsätt lite mer olivolja. Lägg över i kastrullen.
- 3)
Häll i vatten, köttbuljong, krossade tomater, kummin, salt och klipp ner hälften av persiljan. Koka upp under omrörning. Sätt ner värmen så att soppan sjuder, lägg på ett lock och koka i 1 timme. Smaka av med mer salt och servera med mer persilja.
-