• Gulasch (Paleo)

    Gulasch är en ungersk maträtt baserad på nötkött och paprika. Tillsammans får paprikan och köttet en spännande och smakrik arom som gjort denna lättlagade gryta populär över hela världen.

    • 1 - 2 timmar
    • 3 portioner
    • Medelsvår

    Ingredienser

    250 gramnötkött
    2 stgula lökar
    2 stvitlöksklyftor
    1 stpaprika, finhackad
    2 mskpaprikapulver
    2 tskkummin
    1 burkkrossade tomater
    4 dlvatten
    1 knippepersilja
    1 tskhavssalt
    1 tskköttbuljong i pulverform utan tillsatser, t ex Renée Voltaire

    Gör så här:

    1. 1)

      Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Skölj och torka med hushållspapper. Skär i mindre bitar, ca 1,5 cm x 1,5 cm. Bryn köttet runt om i olivolja. Lägg över köttet i en kastrull, skölj inte utr stekpannan.

    2. 2)

      Hacka paprikan, vitlöken och löken och stek. Tillsätt lite mer olivolja. Lägg över i kastrullen.

    3. 3)

      Häll i vatten, köttbuljong, krossade tomater, kummin, salt och klipp ner hälften av persiljan. Koka upp under omrörning. Sätt ner värmen så att soppan sjuder, lägg på ett lock och koka i 1 timme. Smaka av med mer salt och servera med mer persilja.