• Gulasch

    Gulasch är en ungersk maträtt baserad på nötkött och paprika. Tillsammans får paprikan och köttet en spännande och smakrik arom som gjort denna lättlagade gryta populär över hela världen.

    • 1 - 2 timmar
    • 3 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    250 gramNötkött
    2 stGula lökar
    2 stVitlöksklyftor
    1 stPaprika, finhackad
    2 mskPaprikapulver
    2 tskKummin
    1 burkKrossade tomater
    4 dlVatten
    1 knippePersilja
    1 tskHavssalt
    1 tskköttbuljong i pulverform utan tillsatser, t ex Renée Voltaire

    Gör så här:

    1. 1)

      Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Skölj och torka med hushållspapper. Skär i mindre bitar, ca 1,5 cm x 1,5 cm. Bryn köttet runt om i olivolja. Lägg över köttet i en kastrull, skölj inte utr stekpannan.

    2. 2)

      Hacka paprikan, vitlöken och löken och stek. Tillsätt lite mer olivolja. Lägg över i kastrullen.

    3. 3)

      Häll i vatten, köttbuljong, krossade tomater, kummin, salt och klipp ner hälften av persiljan. Koka upp under omrörning. Sätt ner värmen så att soppan sjuder, lägg på ett lock och koka i 1 timme. Smaka av med mer salt och servera med mer persilja.