• Gulasch

    Gulasch är en ungersk maträtt baserad på nötkött och paprika. Tillsammans får paprikan och köttet en spännande och smakrik arom som gjort denna lättlagade gryta populär över hela världen. Med en gjutjärnsgryta tillagar du den på mellan 2 och 3 timmar.

    • 1 - 2 timmar
    • 3 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    250 gram Nötkött från betesätande nöt
    2 st Gula lökar
    1 st Vitlöksklyfta, krossad och finskuren, eller pressad vitlöksklyfta, krossad och finskuren, eller pressad
    1 st Paprika, finhackad
    2 msk Paprikapulver
    2 tsk Kummin
    1 burk Krossade tomater
    4 dl Benavkok eller köttbuljong
    Ett knippe Hackad persilja till garnering

    Gör så här:

    1. 1)

      Värm ugnen till 175 grader C eller ställ en järngryta på lägsta värme.

    2. 2)

      Bryn kuberna av nötkött i en kastrull med smör eller kokosolja.

    3. 3)

      Lägg köttet åt sidan och bryn löken tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och paprika fortsätt bryningen i cirka 5 minuter på medelvärme.

    4. 4)

      Tillsätt åter köttet och tillsätt kryddor, tomater och buljong.

    5. 5)

      Sätt ett lock på grytan och sätt in i ugnen eller på svag värme på spisen om du har järngryta.

    6. 6)

      Låt det sjuda ii ca 2 timmar till 3 timmar, tills köttet blir mört

    7. 7)

      Servera och njut av de kryddigt starka smakerna.