Kycklingbiffar frukost, grundrecept

    AIP. Små mumsiga kycklingbiffar med zucchini och morot som är kryddade med oregano och timjan. Perfekt att äta till frukost, passar bra både varma och kalla.

    Läs mer

    Notatissallad på rotselleri med kapris

    AIP. Detta är ett supergott alternativ till potatissallad när du äter enligt AIP. Låt den kokta rotselleri få dra över natten i ättikslag innan du blandar med kokosgrädde, kapris och persilja.

    Läs mer

    Ratatouille grundrecept

    Paleo. Ratatouille är en smakrik röra på bland annat paprika, lök och zucchini. Gott till grillat och fungerar utmärkt att göra stor sats och frysa in. Då har du alltid något gott tillbehör hemma.

    Läs mer

    inlagda rödbetor med strimlad rödkål

    AIP. Inlagda rödbetor med strimlad rödkål är ett supergott tillbehör. Passar bra till grillat, kyckling eller till sill. Förvara i en glasburk i kylen.

    Läs mer

    Avokadomajonnäs med chili och dijonsenap

    Paleo. Avokado är gott att göra olika röror på. Här är en majonnäs med sting och hetta från chili och dijonsenap. Ett bra alternativ om man är vegan eller inte äter ägg.

    Läs mer

    Ost på zucchini med vegetariskt gelatin

    AIP. Detta är en variant av vår populära ”ost” på zucchini. Istället för animaliskt gelatin används här Agar agar (gjort på alger). För att detta gelatin ska stelna undviker man syra från ättika och citron som ingår i de andra varianterna. Den goda ostsmaken kommer från näringsjäst och den går lätt att skiva och och kan användas som vanlig ost då den till exempel smälter vid upphettning.

    Läs mer

    Smör enligt AIP

    AIP. Gör ett gott alternativ till vanligt smör i form av AIP-smör. Tricket är att pressa stel kokosolja genom en finmaskig sil, sedan vispa upp det fluffigt tillsammans med näringsjäst och salt. Detta ”smör” kan du använda på ett av våra AIP-bröd, kex eller knäckebröd. Förvara i kylen men låt tina ganska länge innan du använder det.

    Läs mer

    Hummus på rödbetor, vitlök och jordmandelmjöl

    AIP. En smakrik och mustig hummus på rödbetor, grovt jordmandelmjöl, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och citronjuice. Passar som dippröra eller som tillbehör till fågel, vegetariskt eller grillat. Det grova jordmandelmjölet ger en smak och konsistens som påminner om traditionell hummus.

    Läs mer

    Kalkonpålägg – gör eget

    AIP. Helstek ett kalkonbröst och skiva tunt till pålägg! Du får garanterat tillsatsfritt pålägg som dessutom är supergott. Det går utmärkt att frysa in.

    Läs mer

    Stekt vitkål med äppelcidervinäger

    AIP. Stekt vitkål. En superenkel och väldigt god sidorätt. Bara tre ingredienser, vitkål, kokosolja och äppelcidervinäger.

    Läs mer

    Leverpastej (paleo)

    Paleo. Leverpastej med mjuk och mild smak. Denna pastej håller i kylen i två veckor. Här smaksatt med persilja och dragon.

    Läs mer

    Krispig sallad med hyvlad kålrabbi, sötpotatis och rödlök (AIP)

    AIP. Färsk hyvlad kålrabbi som bara får dra i lite dressing är ljuvligt gott och krispigt. Här serveras den med tärnad kokt sötpotatis och skivad rödlök. Gott som sidosallad till grillat eller kyckling.

    Läs mer

    Sötpotatismos med bacon och salladslök (AIP)

    AIP. Ett gott mos som kan ätas både som tillbehör eller  tillsammans med en bit stekt eller grillat kött, eller som en lättare lunch eller mellanmål. Sältan från baconet passar bra ihop med den söta sötpotatisen och du får lite brunch från den råa salladslöken som skivas ner.

    Läs mer

    Gratäng med broccoli och grönkål (paleo)

    Paleo. En så god och enkel gratäng! Med broccoli och grönkål, ägg och kokosgrädde som du neutraliserar smaken på med hjälp av citron.

     

    Läs mer

    Coleslaw med surkål och avokado (AIP)

    AIP. En extra nyttig variant av coleslaw som du gör med avokado och surkål. Det går bra att använda färdig surkål på burk.

    Läs mer

    Strips på kokbanan (AIP)

    AIP. Strips på kokbanan – enkla att göra i ugnen och gott som tillbehör till hamburgare eller är bara som mellanmål med en god dressing. T ex ranchdressing som du hittar här.

    Läs mer

    Sötsur dippsås (AIP)

    AIP. En sötsur sås som passar bra som dippsås eller sås till fisk och kyckling. Den kan ätas både varm och kall.

    Läs mer

    Risotto på blomkål med svamp och sparris (AIP)

    AIP. Ett gott alternativ till vanlig risotto, smaksatt med örtsalt, näringsjäst och gurkmeja. Gott som tillbehör till kyckling eller fisk, annars ät som vegetarisk rätt. Näringsjästen ger en god ostliknande smak.

    Läs mer

    Karamelliserad lök (AIP)

    AIP. Karamelliserad lök är gott som tillbehör till kött och grillat. Du behöver en flaska kokos aminos – finns att köpa online, t ex från Renée Voltaire.

    Läs mer

    Krämig sötpotatisgratäng (AIP)

    AIP. Krämig sötpotatisgratäng med purjolök. Gott som tillbehör till kyckling och kött. Purjolöken bidrar till att den blir krämig.

    Läs mer

    Dragonsås (AIP)

    AIP. Dragonsås! Saknar du bearnaise när du äter AIP? Då har du ett jättegott alternativ med denna varma sås.

    Läs mer