Bottnar canapéer grundrecept
AIP. Detta är ett grundrecept till canapéer som du kan toppa med valfri fyllning.
Läs merBenbuljong på kyckling i croc pot
AIP. Enkel benbuljong på kycklingskrov som smaksatts med lök, selleri och timjan. För lite extra mustig smak tillsätt några matskedar näringsjäst mot slutet. God att dricka som den är eller använd som smaksättare i såser, soppor och grytor. Benbuljong innehåller mängder av läkande aminosyror som är extra bra för tarmen.
Läs merMorotsgratäng med potatis och persilja
Paleo. Morotsgratäng med potatis, ägg och mandelmjölk – och massor av persilja. Gott som vegetarisk rätt eller ät som variant på potatisgratäng till grillat eller kyckling.
Läs merSnabb-picklad rödlök
AIP. En variant av picklad rödlök som går på en timme. Du kan behålla den picklade löken i en vecka i kylen.
Läs merPicklade gulbetor
AIP. Inlagda, eller picklade, gulbetor. Ljuvlig god smak. Passar som tillbehör eller blanda i en sallad.
Läs merNuggets på sötpotatis, bacon och gräslök med dippsås
AIP. Goda små nuggets gjorda på sötpotatis, bacon och gräslök. Servera med en enkel dippsås gjord på avokado och näringsjäst. Den smakar lite ostigt och passar bra till dessa nuggets.
Läs merSpetskål i ugn med skivad sötpotatis, bönor och broccoli
Paleo. Ugnsrostade grönsaker med kokos aminos och näringsjäst som ger en god smak. Här valde vi spetskål, svamp, bönor, broccoli och hyvlad sötpotatis.
Läs merRiven brysselkål och blomkål i ugn med pancetta och äpple
AIP. Riv och tillaga brysselkål och blomkål tillsammans med pancetta i ugnen. Det blir ett väldigt gott mellanmål tillsammans med äpple.
Läs merSötpotatis- och grönkålsbiffar (AIP)
AIP. Knapriga på utsidan med en krämigt mitt. Biffarna är ganska lösa inuti (som potatisbullar) så låt dem ligga och steka i rikligt med olivolja utan att röra dem tills de får en bra stekyta.
Läs merJordgubbssalsa
AIP. Så gott som tillbehör till grillat eller till stekt kött eller kyckling. Med lime, rödlök och thaibasilika som ger en exotisk smak tillsammans med söta jordgubbar.
Läs merNötfärsbiffar med sötpotatis – frukost, grundrecept
AIP. Biffar av nötfärs som är fyllda av finriven sötpotatis, vilket gör dem saftiga och goda. Kryddade med basilika och vitlök. Perfekt att äta till frukost eller mellanmål. Gör en stor laddning och frys in.
Läs merKycklingbiffar frukost, grundrecept
AIP. Små mumsiga kycklingbiffar med zucchini och morot som är kryddade med oregano och timjan. Perfekt att äta till frukost, passar bra både varma och kalla.
Läs merNotatissallad på rotselleri med kapris
AIP. Detta är ett supergott alternativ till potatissallad när du äter enligt AIP. Låt den kokta rotselleri få dra över natten i ättikslag innan du blandar med kokosgrädde, kapris och persilja.
Läs merRatatouille grundrecept
Paleo. Ratatouille är en smakrik röra på bland annat paprika, lök och zucchini. Gott till grillat och fungerar utmärkt att göra stor sats och frysa in. Då har du alltid något gott tillbehör hemma.
Läs merinlagda rödbetor med strimlad rödkål
AIP. Inlagda rödbetor med strimlad rödkål är ett supergott tillbehör. Passar bra till grillat, kyckling eller till sill. Förvara i en glasburk i kylen.
Läs merAvokadomajonnäs med chili och dijonsenap
Paleo. Avokado är gott att göra olika röror på. Här är en majonnäs med sting och hetta från chili och dijonsenap. Ett bra alternativ om man är vegan eller inte äter ägg.
Läs merOst på zucchini med vegetariskt gelatin
AIP. Detta är en variant av vår populära ”ost” på zucchini. Istället för animaliskt gelatin används här Agar agar (gjort på alger). För att detta gelatin ska stelna undviker man syra från ättika och citron som ingår i de andra varianterna. Den goda ostsmaken kommer från näringsjäst och den går lätt att skiva och och kan användas som vanlig ost då den till exempel smälter vid upphettning.
Läs merSmör enligt AIP
AIP. Gör ett gott alternativ till vanligt smör i form av AIP-smör. Tricket är att pressa stel kokosolja genom en finmaskig sil, sedan vispa upp det fluffigt tillsammans med näringsjäst och salt. Detta ”smör” kan du använda på ett av våra AIP-bröd, kex eller knäckebröd. Förvara i kylen men låt tina ganska länge innan du använder det.
Läs merHummus på rödbetor, vitlök och jordmandelmjöl
AIP. En smakrik och mustig hummus på rödbetor, grovt jordmandelmjöl, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och citronjuice. Passar som dippröra eller som tillbehör till fågel, vegetariskt eller grillat. Det grova jordmandelmjölet ger en smak och konsistens som påminner om traditionell hummus.
Läs merKalkonpålägg – gör eget
AIP. Helstek ett kalkonbröst och skiva tunt till pålägg! Du får garanterat tillsatsfritt pålägg som dessutom är supergott. Det går utmärkt att frysa in.
Läs merPlattbröd AIP
AIP. Ett superenkelt plattbröd med bara tre ingredienser. Smaksätt med endast salt eller någon krydda du gillar, t ex timjan, rosmarin, oregano eller vitlök. Perfekt att frysa in och passar bra till frukost eller mellanmål.
Läs mer