Bottnar canapéer grundrecept

    AIP. Detta är ett grundrecept till canapéer som du kan toppa med valfri fyllning.

    Läs mer

    Benbuljong på kyckling i croc pot

    AIP. Enkel benbuljong på kycklingskrov som smaksatts med lök, selleri och timjan. För lite extra mustig smak tillsätt några matskedar näringsjäst mot slutet. God att dricka som den är eller använd som smaksättare i såser, soppor och grytor. Benbuljong innehåller mängder av läkande aminosyror som är extra bra för tarmen.

    Läs mer

    Morotsgratäng med potatis och persilja

    Paleo. Morotsgratäng med potatis, ägg och mandelmjölk – och massor av persilja. Gott som vegetarisk rätt eller ät som variant på potatisgratäng till grillat eller kyckling.

    Läs mer

    Snabb-picklad rödlök

    AIP. En variant av picklad rödlök som går på en timme. Du kan behålla den picklade löken i en vecka i kylen.

    Läs mer

    Picklade gulbetor

    AIP. Inlagda, eller picklade, gulbetor. Ljuvlig god smak. Passar som tillbehör eller blanda i en sallad.

    Läs mer

    Nuggets på sötpotatis, bacon och gräslök med dippsås

    AIP. Goda små nuggets gjorda på sötpotatis, bacon och gräslök. Servera med en enkel dippsås gjord på avokado och näringsjäst. Den smakar lite ostigt och passar bra till dessa nuggets.

    Läs mer

    Spetskål i ugn med skivad sötpotatis, bönor och broccoli

    Paleo. Ugnsrostade grönsaker med kokos aminos och näringsjäst som ger en god smak. Här valde vi spetskål, svamp, bönor, broccoli och hyvlad sötpotatis.

    Läs mer

    Riven brysselkål och blomkål i ugn med pancetta och äpple

    AIP. Riv och tillaga brysselkål och blomkål tillsammans med pancetta i ugnen. Det blir ett väldigt gott mellanmål tillsammans med äpple.

    Läs mer

    Sötpotatis- och grönkålsbiffar (AIP)

    AIP. Knapriga på utsidan med en krämigt mitt. Biffarna är ganska lösa inuti (som potatisbullar) så låt dem ligga och steka i rikligt med olivolja utan att röra dem tills de får en bra stekyta.

    Läs mer

    Jordgubbssalsa

    AIP. Så gott som tillbehör till grillat eller till stekt kött eller kyckling. Med lime, rödlök och thaibasilika som ger en exotisk smak tillsammans med söta jordgubbar.

    Läs mer

    Nötfärsbiffar med sötpotatis – frukost, grundrecept

    AIP. Biffar av nötfärs som är fyllda av finriven sötpotatis, vilket gör dem saftiga och goda. Kryddade med basilika och vitlök. Perfekt att äta till frukost eller mellanmål. Gör en stor laddning och frys in.

    Läs mer

    Kycklingbiffar frukost, grundrecept

    AIP. Små mumsiga kycklingbiffar med zucchini och morot som är kryddade med oregano och timjan. Perfekt att äta till frukost, passar bra både varma och kalla.

    Läs mer

    Notatissallad på rotselleri med kapris

    AIP. Detta är ett supergott alternativ till potatissallad när du äter enligt AIP. Låt den kokta rotselleri få dra över natten i ättikslag innan du blandar med kokosgrädde, kapris och persilja.

    Läs mer

    Ratatouille grundrecept

    Paleo. Ratatouille är en smakrik röra på bland annat paprika, lök och zucchini. Gott till grillat och fungerar utmärkt att göra stor sats och frysa in. Då har du alltid något gott tillbehör hemma.

    Läs mer

    inlagda rödbetor med strimlad rödkål

    AIP. Inlagda rödbetor med strimlad rödkål är ett supergott tillbehör. Passar bra till grillat, kyckling eller till sill. Förvara i en glasburk i kylen.

    Läs mer

    Avokadomajonnäs med chili och dijonsenap

    Paleo. Avokado är gott att göra olika röror på. Här är en majonnäs med sting och hetta från chili och dijonsenap. Ett bra alternativ om man är vegan eller inte äter ägg.

    Läs mer

    Ost på zucchini med vegetariskt gelatin

    AIP. Detta är en variant av vår populära ”ost” på zucchini. Istället för animaliskt gelatin används här Agar agar (gjort på alger). För att detta gelatin ska stelna undviker man syra från ättika och citron som ingår i de andra varianterna. Den goda ostsmaken kommer från näringsjäst och den går lätt att skiva och och kan användas som vanlig ost då den till exempel smälter vid upphettning.

    Läs mer

    Smör enligt AIP

    AIP. Gör ett gott alternativ till vanligt smör i form av AIP-smör. Tricket är att pressa stel kokosolja genom en finmaskig sil, sedan vispa upp det fluffigt tillsammans med näringsjäst och salt. Detta ”smör” kan du använda på ett av våra AIP-bröd, kex eller knäckebröd. Förvara i kylen men låt tina ganska länge innan du använder det.

    Läs mer

    Hummus på rödbetor, vitlök och jordmandelmjöl

    AIP. En smakrik och mustig hummus på rödbetor, grovt jordmandelmjöl, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och citronjuice. Passar som dippröra eller som tillbehör till fågel, vegetariskt eller grillat. Det grova jordmandelmjölet ger en smak och konsistens som påminner om traditionell hummus.

    Läs mer

    Kalkonpålägg – gör eget

    AIP. Helstek ett kalkonbröst och skiva tunt till pålägg! Du får garanterat tillsatsfritt pålägg som dessutom är supergott. Det går utmärkt att frysa in.

    Läs mer

    Plattbröd AIP

    AIP. Ett superenkelt plattbröd med bara tre ingredienser. Smaksätt med endast salt eller någon krydda du gillar, t ex timjan, rosmarin, oregano eller vitlök. Perfekt att frysa in och passar bra till frukost eller mellanmål.

    Läs mer