Krusbärssylt (AIP)

    AIP. Gör din egen krusbärssylt! Gott till gröt eller som pålägg på AIP-kex. Krusbär innehåller pektin och passar därför extra bra att göra sylt och marmelad på.

    Läs mer

    Sötpotatiswraps (AIP)

    AIP. Ljuvligt goda wraps som man kan fylla med vad som helst. Här har vi förslag på palsternacksröra med kyckling.

    Läs mer

    Sötpotatisgratäng med lök (AIP)

    AIP. En krämig gratäng med lök och sötpotatis, kryddad med vitlök och franska örter. Passar perfekt till kött eller kyckling.

    Läs mer

    Gnocchi på blomkål grundrecept (AIP)

    AIP. Grundrecept till gnocchi gjord på blomkål och kassavamjöl. Gott som tillbehör till kött/fisk eller bara grönsaker som vegetariskt alternativ. Dessa går bra att eftergrädda i ugn eller steka i lite olivolja för en lite knaprig yta.

    Läs mer

    Pesto (AIP)

    AIP. En god och enkel pesto som är anpassad till AIP. Gott att ha till gnocchi eller zucchinipasta t ex.

    Läs mer

    Picklad rödlök (AIP)

    AIP. Pickla din egen rödlök. Det är väldigt gott som tillbehör och lätt att göra. En burk håller flera veckor i kylen.

    Läs mer

    Sallad med sparris och stekt vitkål (AIP)

    AIP. En ganska matig sallad med stekt vitkål och sparris. Med äppelcidervinäger får salladen en syrlig och fräsch smak.

     

    Läs mer

    Sallad med fänkål och sparris (AIP)

    AIP. En vegetarisk sallad med mycket smak! Fänkål, sparris, rödlök och avokado med citronvinägrett. Gott tillbehör till kött och fisk.

    Läs mer

    Frasiga strips på sötpotatis (AIP)

    AIP. Frasiga strips på sötpotatis. Knepet är att blötlägga dem först i iskallt vatten sedan pudra med arrowrot och sedan ringla olivolja över dem innan de tillagas på hög värme i ugnen.

    Läs mer

    Morotshummus (AIP)

    AIP. Ett sötsyrligt alternativ till vanlig hummus som smakar fräscht och passar till fisk.

    Läs mer

    DIPPSÅS MED OSTSMAK (AIP)

    AIP. En sås som funkar bra till tacos eller som dippsås till grönsaksstavar eller kokbananchips t ex. Ostsmaken får man genom näringsjästen och den gula färgen via lite gurkmeja.

    Läs mer

    Mos på palsternacka (AIP)

    AIP. Jätteenkelt mos på palsternacka. Bara koka, låt ånga av och mixa med salt och lite olivolja.

    Läs mer

    Rostat rotselleri-riv (AIP)

    AIP. Fint strimlad rotselleri (jag använde Julienne-skärare) som rostas i ugnen tills den blir knaprig. Jättegott som tillbehör istället för andra rotfrukter.

    Läs mer

    Sötpotatis- och grönkålsbiffar (AIP)

    AIP. Knapriga på utsidan med en krämigt mitt. Biffarna är ganska lösa inuti (som potatisbullar) så låt dem ligga och steka i rikligt med olivolja utan att röra dem tills de får en bra stekyta.

    Läs mer

    zucchini”ost” med dragon (AIP)

    AIP. ”Ost” på zucchini smaksatt med dragon. Gott att ha som pålägg och osten smälter också snabbt om man vill ha lite ostsmak på t ex en AIP-lasagne. För mer traditionell ostsmak kan du addera 1 msk näringsjäst i receptet (liknar parmesan i smaken).

    Läs mer

    Helstekt blomkål i ugn (AIP)

    AIP. Helstekt blomkålshuvud blir saftigt inuti och kripsigt på utsidan. Toppa med näringsjäst för lite salt ost-smak. Gott som tillbehör eller som vegetarisk rätt.

    Läs mer

    ”COUSCOUS” med gurkmeja (AIP)

    AIP. Couscous med färsk gurkmeja, äpple och persimon. Riktigt god liten sidosallad som passar bra till kött och fisk. Servera kall eller ljummen.

    Läs mer

    Brunkål (AIP)

    AIP. Brunkål är egentligen bara vitkål som får gå i ugnen med lite kryddor och honung.Sött och gott tillbehör på julbordet till den salta sillen.

    Läs mer

    Rödkålssallad med pickad rödlök (AIP)

    AIP. Söt pickad rödlök, len lättstekt rödkål och lite syra från äpplen och tranbär. En perfekt sallad till högtidsbordet. Den går bra att göra i förväg då den blir ännu godare efter en natt i kylen.

    Läs mer

    Benbuljong på oxsvans (AIP)

    AIP. Koka benbuljong med nyttiga aminosyror – samtidigt som du kokar mört och gott oxsvanskött. (Se recept på ragu separat om du vill slå två flugor i en smäll).

    Läs mer