Kokbanankex med rosmarin (AIP)

    AIP/PALEO. Goda små kex med italiensk smak av rosmarin. Det går fint att krydda med andra kryddor, det är bara att prova sig fram. Använd gärna kokbanan som är grön, men det går även bra om den mognat mer.

    Läs mer

    Caesardressing (AIP)

    AIP. I den klassiska caesardressingen finns det många ingredienser som inte ingår i AIP. Den här varianten liknar klassikern i smak, men med drag åt kokos. Ansjovisen tar gärna över i smak, se upp så den inte blir för dominant.

    Läs mer

    Ljummen sallad med grönkål och tranbär (AIP)

    AIP/PALEO. En sallad som är bäst varm eller ljummen. Naturligtvis går det bra att blanda ut med vanlig sallad. Att addera tranbär som har blötlagts innan blir en riktig smakförhöjare.

    Läs mer

    Leverpastej på 30 minuter (AIP)

    AIP. Klassisk leverpastej måste tillagas i flera timmar. Här är ett recept som blir klart på 20-30 minuter.

    Läs mer

    Hummus på rostad palsternacka (AIP)

    AIP. Hummus på rostad palsternacka. Smaken liknar originalet som är gjord på kikärtor. Gott som tillbehör till grillat kött, bröd och plockmat.

    Läs mer

    Sylt AIP

    AIP. God klassisk sylt som passar bra till pannkakor, våfflor eller i syltkakor eller mellan tårtlager. Detta recept innehåller hallon och blåbär – drottningssylt – men det går bra att göra sylt på jordgubbar, hjortron, krusbär, körsbär eller det du gillar.

    Läs mer

    Vinbärsgelé (AIP)

    AIP. Gör din egen vinbärsgelé och passa på att göra lite extra när det är säsong. Man kan byta ut vinbär mot t ex blåbär och lingon och då passar den till syltkakor eller pannkakor och våfflor.

    Läs mer

    Sötpotatis- och olivröra (AIP)

    AIP. En god röra som är både salt och söt i ett. Den går på ett nafs att göra om du har några färdiga sötpotatisar. Annars skär sötpotatisen i små bitar och koka i 10 min

    Läs mer

    Vinägrett (AIP)

    AIP. Grunden i en vinägrett är olja, vinäger och salt. Sedan kan du variera vinägretten med olika kryddor. Det går med fördel ha i dragon (bearnaise-hållet) eller basilika (pestohållet).

    Läs mer

    Blomkålsris (AIP)

    AIP. Knepet med riktigt gott blomkålsris är att förvälla blomkålen ordentligt vid stekning. Det går bra att köra den rivna blomkålen i mikrougn i 2-3 min också. Annars häll vatten i stekpannan och rör om då och då så att blomkålen ångas av. Smaksätt gärna med gurkmeja och lite persilja.

    Läs mer

    Risotto på butternut pumpa (AIP)

    AIP. Fluffig ”risotto” perfekt som tillbehör till kött och fågel. Eller ät som det är som mellanmål.

    Läs mer