Picklad rödlök (AIP)
AIP. Pickla din egen rödlök. Det är väldigt gott som tillbehör och lätt att göra. En burk håller flera veckor i kylen.
Läs merSallad med sparris och stekt vitkål (AIP)
AIP. En ganska matig sallad med stekt vitkål och sparris. Med äppelcidervinäger får salladen en syrlig och fräsch smak.
Sallad med fänkål och sparris (AIP)
AIP. En vegetarisk sallad med mycket smak! Fänkål, sparris, rödlök och avokado med citronvinägrett. Gott tillbehör till kött och fisk.
Läs merFrasiga strips på sötpotatis (AIP)
AIP. Frasiga strips på sötpotatis. Knepet är att blötlägga dem först i iskallt vatten sedan pudra med arrowrot och sedan ringla olivolja över dem innan de tillagas på hög värme i ugnen.
Läs merMorotshummus (AIP)
AIP. Ett sötsyrligt alternativ till vanlig hummus som smakar fräscht och passar till fisk.
Läs merDippsås med ostsmak (AIP)
AIP. En sås som funkar bra till tacos eller som dippsås till grönsaksstavar eller kokbananchips t ex. Ostsmaken får man genom näringsjästen och den gula färgen via lite gurkmeja.
Läs merMos på palsternacka (AIP)
AIP. Jätteenkelt mos på palsternacka. Bara koka, låt ånga av och mixa med salt och lite olivolja.
Läs merRostat rotselleri-riv (AIP)
AIP. Fint strimlad rotselleri (jag använde Julienne-skärare) som rostas i ugnen tills den blir knaprig. Jättegott som tillbehör istället för andra rotfrukter.
Läs merZucchini”ost” med dragon (AIP)
AIP. ”Ost” på zucchini smaksatt med dragon. Gott att ha som pålägg och osten smälter också snabbt om man vill ha lite ostsmak på t ex en AIP-lasagne. För mer traditionell ostsmak kan du addera 1 msk näringsjäst i receptet (liknar parmesan i smaken).
Läs merHelstekt blomkål i ugn (AIP)
AIP. Helstekt blomkålshuvud blir saftigt inuti och kripsigt på utsidan. Toppa med näringsjäst för lite salt ost-smak. Gott som tillbehör eller som vegetarisk rätt.
Läs mer”COUSCOUS” med gurkmeja (AIP)
AIP. Couscous med färsk gurkmeja, äpple och persimon. Riktigt god liten sidosallad som passar bra till kött och fisk. Servera kall eller ljummen.
Läs merBrunkål (AIP)
AIP. Brunkål är egentligen bara vitkål som får gå i ugnen med lite kryddor och honung.Sött och gott tillbehör på julbordet till den salta sillen.
Läs merRödkålssallad med pickad rödlök (AIP)
AIP. Söt pickad rödlök, len lättstekt rödkål och lite syra från äpplen och tranbär. En perfekt sallad till högtidsbordet. Den går bra att göra i förväg då den blir ännu godare efter en natt i kylen.
Läs merBenbuljong på oxsvans (AIP)
AIP. Koka benbuljong med nyttiga aminosyror – samtidigt som du kokar mört och gott oxsvanskött. (Se recept på ragu separat om du vill slå två flugor i en smäll).
Läs merZucchiniost (AIP)
AIP. Detta är en ersättning för ost som smakar väldigt likt ost tack vare näringsjästen.
Läs merKimchi utan chili (AIP)
AIP. Kimchi innehåller probiotika, goda mjölksyrabakterier. Använd salt utan jod i och med att jod är bakteriedödande.
Läs merSurkål – liten burk (AIP)
AIP. Ett enkelt recept på en liten burk surkål. Ofta är det recept på flera kilo surkål och då blir det en större apparat. Därför plockade vi fram ett recept på bara en liten burk. Det går naturligtvis utmärkt att dubbla receptet. Använd salt utan jod då jod tar död på de värdefulla bakterierna.
Läs merKöttfond (AIP)
AIP. Koka fond på grönsaksrester och en bit märgben. Märgben finns att köpa billigt frysta och ger god smak på fond. Gör till en vana att samla ihop spill från grönsaker i en påse och förvara i frysen tills dess att det är dags att koka fond.
Läs merSalsa på nektarin (AIP)
AIP. En kall salsa med mycket smak tack vare citrongräs, rödlök och lime. Det söta kommer från nektarin och avokado. Passar bra som tillbehör till fisk eller grillat.
Läs merKlibbigt ”ris” med thaismak (AIP)
AIP. Klibbigt ris på stekt riven blomkål med smaker av kokosmjöl, kokos,koriander, lime och citrongräs. Gillar du inte koriander kan du hoppa över det eller använda t ex timjan istället.
Läs merBeamajo (Paleo)
PALEO. Beamajo är en paleovariant bearnaisesås. Den är gjord som en majonnäs eftersom den är gjord på olja istället för smör.
Läs mer