-
Kycklingsallad med linser, chili och honungsvinägrett (paleo)
Paleo. Kycklingsallad med chili, purjolök och linser. Blanda salladen med en honungsvinägrett som du snabbt gör själv.
Läs mer -
Oreganopuckar med purjo och zucchini (AIP)
AIP. Små smakrika köttfärsbiffar med oregano, riven zucchini och finhackad purjo och vitlök. Goda att äta kalla som mellanmål eller till frukost. Oregano är mycket näringsrikt och innehåller vitamin A, E och C samt järn och kalcium.
Läs mer -
Gratinerad aubergine med lax- och lökröra (paleo)
Paleo. Gratinerad aubergine som gröps ur och fylls med en röra på stekt lök, sötpotatis och lax. Toppa med näringsjäst istället för ost. Det är gott och ger även extra B-vitamin till rätten.
Läs mer -
Anka med råstekt jordärtskocka och AIP-majonnäs (AIP)
AIP. Ugnsstekt anka med sparris och råstekt jordärtskocka som serveras med lite AIP-majonnäs. En festlig måltid när man äter AIP.
Läs mer -
Morotspasta med rökt fläsk och svamp (paleo)
PALEO. Strimla morötter i en spiralizer eller med en liten julienne-strimlare och ha som bas. Övriga ingredienser är stekta cocktailtomater, svamp, persilja och rökt fläsk. Lite cayennepeppar ger rätt sting.
Läs mer -
Biff teriyaki (paleo)
PALEO. Biff teriyaki – klassisk japansk rätt som du enkelt kan svänga ihop själv. Här wokade vi skuren ryggbiff med champinjoner, stjälkselleri och broccoli i vår tappning av teriyakisås.
Läs mer -
Kallrökt lax med spenat, blomkål och oliver (AIP)
AIP. Enkel och nyttig vardagsmat, servera valfri lax. Försök hitta vildfångad eller ekologisk lax. Vi valde kallrökt lax i receptet men det går bra med annan fisk också, som t ex makrill, rökt röding. Du får bra fetter, D-vitamin, kalcium och även ämnet allicin (från blomkålen) som kan dämpa inflammation.
Läs mer -
Biffar med kyckling och kantareller (AIP)
AIP. Biffar av kycklingfärs fyllda med kantareller (eller annan svamp) är en supergod kombo. Servera med lättfräst sparris, lök och broccoli.
Läs mer -
Lövbiff, trattkantareller med zucchini- och blomkålsris (AIP)
AIP. Lövbiff, trattkantareller med zucchini- och blomkålsris. Trattkantareller som stekts ihop med vitlök, grönsaksris som fått färg av gurkmeja och till det några hastigt frästa lövbiffar. Hittar du inte trattisar går det bra att välja annan svamp.
Läs mer -
Kycklingburgare med citron och syrlig grönsaksröra (AIP)
AIP. Blanda kycklingfärs med enbart dill och citron, lägg på en plåt och stek i ugnen. Till detta fräst vitkål, selleri och broccoli med dill och en skvätt äppelcidervinäger.
Läs mer -
Varmrökt lax med stekt brysselkål och persiljerot (AIP)
AIP. Persiljerot är mild och lite nötig i smaken och god att steka i strimlor. Här med brysselkål, schalottenlök och finhackad ingefära. Servera med en bit varmröt lax eller annan fisk och pressad citron.
Läs mer -
Vilt- eller lammfärsbiff med blomkålsris (AIP)
AIP. Viltfärsbiffar eller lammfärsbiffar, allt efter tillgång. Vilt är nyttigt kött som innehåller många mineraler som järn och zink. Dessutom innehåller vilt mer omega 3 än traditionellt nötkött.
Läs mer -
Fräst färs med kokosmjölk, zucchini och koriander (AIP)
AIP. Köttfärsröra med asiatiska smaker. Fräs ihop lök, köttfärs, zucchini och tillsätt kokosmjölk och koriander. En enkel och god vardagsrätt som mättar bra. Vill du kan du lägga till mer stekta grönsaker eller blomkålsris.
Läs mer -
Soppa på skaldjursmix, musslor och palsternacka (AIP)
AIP. En god skaldjurssoppa som är superenkel att göra. Köp färdig fryst skaldjursmix och frysta blåmusslor. Bara att koka en god bas på palsternacka och sen lägga i skaldjuren. Krydda med persilja.
Läs mer -
Sötpotatissallad med avokado, mango och kräftstjärtar (AIP)
AIP. Gudgomligt god och lite lyxig sallad med kokt sötpotatis, avokado, söt mango och salta kräftstjärtar. Lite kapris och skivad salladslök bryter av med extra smaker.
Läs mer -
Chilibiffar med stekt aubergine och zucchini (Paleo)
Paleo. Chilibiffar med stekt aubergine och zucchini. Biffarna tillagar sig själv i ugnen, gör gärna lite extra och frys in.
Läs mer -
Ugnsbakad lax med dragon (Paleo)
Paleo. Ugnsbakad lax passar bra ihop med dragon. Laxen blir jämnt tillagad när man delar i lika stora bitar. Servera med blandade ångkokta grönsaker och bönor i skida som brytbönor, vaxbönor eller haricoverts.
Läs mer -
Sötpotatissoppa med lammbullar (AIP)
AIP. Krämig soppa på sötpotatis, lök, blomkål och timjan som serveras med lammfärsbullar på spett. Lammbullarna är kryddade med en nypa kanel, vilket passar bra till lamm.
Läs mer -
Varmrökt lax med morot och broccoli (AIP)
AIP. Superenkel, god och nyttig vardagsmat. Ångkoka morötter och broccoli, toppa med citronvinägrett och servera med varmrökt lax eller röding.
Läs mer -
Röding, spenat- och blomkålsmos med kall dillsås (AIP)
AIP. Varmrökt röding är lyxigt och väldigt gott. Det är också en fet fisk som innehåller mycket omega 3. Servera med ett grönt blomkålsmos med spenat och en kall sås med smak av dill och citron. Vi använde färdig kokosyoghurt som bas till såsen, vilket innehåller bra probiotika.
Läs mer -
Köttfärsbiffar fyllda med kantareller (AIP)
AIP. Köttfärsbiffar fyllda med kantareller. Den stekta svampen gör biffarna saftiga. Tillaga biffarna på bakplåtspapper i ugnen så håller de ihop bra. Servera med ugnsrostade rotsaker – vi valde kålrot, palsternacka, sötpotatis och majrova.
Läs mer