-
Skaldjur med chili och vitlök (paleo)
Paleo. Skaldjur med chili. Skaldjur med chili. Enkel rätt där du steker chili, tomat, zucchini och vitlök och ihop med en påse fryst skaldjursmix!
Läs mer -
Biffsallad med tre kålsorter och citron (AIP)
AIP. Matig och smakfull sallad med entrecote skuren i smala bitar. Knepet med rödkål är att steka den länge och med lite vatten i stekpannan. När man steker fänkål och vitkål får man fram en mild och nötig smak.
Läs mer -
Asiatisk kycklinggryta med böngroddar (paleo)
Paleo. Grön currypasta (Garants) ger mustig smak till denna kycklinggryta som får rikligt med krisp genom böngroddar som läggs i sist.
Läs mer -
Entrecote med sötpotatisgratäng och dragonsås (AIP)
AIP. Festlig måltid där såsen är gjord på jordärtskocka som mixas med dragon, lite kokosmjölk och citron. Köp ekologiskt nötkött.
Läs mer -
Bacon, sötpotatis, broccoli och sparris (AIP)
AIP. Mättande och nyttig frukost. Du steker ner allt på en gång. Köp ekologisk bacon utan tillsatser.
Läs mer -
Kycklingpytt med pepparrot (AIP)
AIP. Riven färsk pepparrot ger smak och lite sting till denna pyttipanna med strimlad kyckling och grönsaker. Pressad citron ger extra fräschör.
Läs mer -
Limekyckling med skogschampinjoner och zucchininudlar (paleo)
Paleo. Limekyckling med stora skogschampinjoner, nudlar av zucchini och valfri krydda. Här med chili och paprikapulver.
Läs mer -
Örtspäckad kycklingfilé med grönsaksgryta (paleo)
Paleo. Tillaga grönsaksgrytan på spisen medan kycklingen står i ugnen. Mustig och smakrik rätt.
Läs mer -
Kycklingburgare fyllda med rädisa (AIP)
AIP. Kycklingburgare med hackade rädisor! Rädisor får en mild smak när de tillagas och detta är en jättegod kombination. Ät med bakade sötpotatishalvor och broccoli.
Läs mer -
Kycklingsallad med linser, chili och honungsvinägrett (paleo)
Paleo. Kycklingsallad med chili, purjolök och linser. Blanda salladen med en honungsvinägrett som du snabbt gör själv.
Läs mer -
Oreganopuckar med purjo och zucchini (AIP)
AIP. Små smakrika köttfärsbiffar med oregano, riven zucchini och finhackad purjo och vitlök. Goda att äta kalla som mellanmål eller till frukost. Oregano är mycket näringsrikt och innehåller vitamin A, E och C samt järn och kalcium.
Läs mer -
Gratinerad aubergine med lax- och lökröra (paleo)
Paleo. Gratinerad aubergine som gröps ur och fylls med en röra på stekt lök, sötpotatis och lax. Toppa med näringsjäst istället för ost. Det är gott och ger även extra B-vitamin till rätten.
Läs mer -
Anka med råstekt jordärtskocka och AIP-majonnäs (AIP)
AIP. Ugnsstekt anka med sparris och råstekt jordärtskocka som serveras med lite AIP-majonnäs. En festlig måltid när man äter AIP.
Läs mer -
Morotspasta med rökt fläsk och svamp (paleo)
PALEO. Strimla morötter i en spiralizer eller med en liten julienne-strimlare och ha som bas. Övriga ingredienser är stekta cocktailtomater, svamp, persilja och rökt fläsk. Lite cayennepeppar ger rätt sting.
Läs mer -
Biff teriyaki (paleo)
PALEO. Biff teriyaki – klassisk japansk rätt som du enkelt kan svänga ihop själv. Här wokade vi skuren ryggbiff med champinjoner, stjälkselleri och broccoli i vår tappning av teriyakisås.
Läs mer -
Kallrökt lax med spenat, blomkål och oliver (AIP)
AIP. Enkel och nyttig vardagsmat, servera valfri lax. Försök hitta vildfångad eller ekologisk lax. Vi valde kallrökt lax i receptet men det går bra med annan fisk också, som t ex makrill, rökt röding. Du får bra fetter, D-vitamin, kalcium och även ämnet allicin (från blomkålen) som kan dämpa inflammation.
Läs mer -
Biffar med kyckling och kantareller (AIP)
AIP. Biffar av kycklingfärs fyllda med kantareller (eller annan svamp) är en supergod kombo. Servera med lättfräst sparris, lök och broccoli.
Läs mer -
Lövbiff, trattkantareller med zucchini- och blomkålsris (AIP)
AIP. Lövbiff, trattkantareller med zucchini- och blomkålsris. Trattkantareller som stekts ihop med vitlök, grönsaksris som fått färg av gurkmeja och till det några hastigt frästa lövbiffar. Hittar du inte trattisar går det bra att välja annan svamp.
Läs mer -
Kycklingburgare med citron och syrlig grönsaksröra (AIP)
AIP. Blanda kycklingfärs med enbart dill och citron, lägg på en plåt och stek i ugnen. Till detta fräst vitkål, selleri och broccoli med dill och en skvätt äppelcidervinäger.
Läs mer -
Varmrökt lax med stekt brysselkål och persiljerot (AIP)
AIP. Persiljerot är mild och lite nötig i smaken och god att steka i strimlor. Här med brysselkål, schalottenlök och finhackad ingefära. Servera med en bit varmröt lax eller annan fisk och pressad citron.
Läs mer




