• Succé för Paleokvällen

  Igår var det premiär för vår Paleokväll på restaurang Brickyard. Det blev väldigt trångt och lite strul med stolar och tekniken, så det ska vi jobba på till nästa gång. I övrigt verkade allt vara en succé. Maten var suverän och gästerna härliga. Folk hade rest från Göteborg, Östersund, Västerås, Motala, Gävle och Sundsvall för att nämna några städer.  Åsa Söderbergs chokladtårtor var jättegoda och Primatens Kombucha försvann i ett huj.

   

  Nästa gång blir det färre biljetter och om du vill komma så maila mig direkt: cecilia.nilsson@swedishpaleo.se

   

  Nästa föreläsare är Jonas Bergqvist från MF-gruppen. Han är en skicklig föreläsare och en av de främsta experterna på paleo i Sverige. Exakt vad han ska prata om återkommer vi med.

  /Cecilia

   

  Här är ett inlägg från min vän och medbloggare Marie Norder Aspholm som kan ge en recension av kvällen:

   

  Swedish Paleo’s uppskattade Paleokväll

   

  20150830_192516

   

  Cecilia Nisbet Nilsson på Swedish Paleo arrangerade i dag en mycket uppskattad Paleokväll på restaurang Brickyard på Södermalm. Den kan bara beskrivas som en succé. 90 stycken paleointresserade kom för att lyssna till Karl Hultén, mingla och äta supergod och hälsosam paleomat.

   

  Karl Hultén har en magisterexamen i Biomedicin och är författare till boken “Hjärnhälsa, kost och motion för hjärnan”. Han är även licensierad Crossfit-tränare och expert hos Swedish Paleo. Tidigare har han forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet och arbetat som medicinjournalist för ett flertal tidningar.
  Karl höll en mycket intressant föreläsning om paleo och autoimmun sjukdom. Intresset var stort och frågorna många. Han talade om att individanpassa kosten och livsstilen, prioritera näringstäta livsmedel, utesluta livsmedel som orsakar inflammation och lurar immunförsvaret, omega-3 och omega-6, socker, glutens påverkan på immunförsvaret och orsak till läckande tarm. Han menar som fler och fler numer gör, att sjukdomar börjar i magen med dess tarmflora och immunförsvar.

   

  Karl

   

  Publik paleokväll

   

  Efter föreläsningen så åt vi en underbar paleobuffe som Morgan på  Brickyard komponerat. Det var ekologiska kycklingspett med olika grönsakstillbehör som ugnsbakade rödbetor, blomkål, en het chiliröra och cashewsås. Till dessert hade Åsa Söderlund, kokboksförfattare, lagat läckra chokladmoussetårtor, självklart paleo.

   

  Mat paleokväll

   

  min mat

   

  Många kända ansikten inom världen för paleo och naturlig mat hittades bland gästerna.

   

  Birgitta och Lindha

   

  Kokboksförfattaren Birgitta Höglund, lanserar nu sina kokböcker i USA och bloggaren Lindha ”Halvalindha” Vikström som gjort en fantastisk viktresa och tappat halva sin vikt. Birgitta och Lindha är med och startar ett nytt spännande café med inriktning LCHF, paleo och rawfood i Östersund. Lindha och jag planerar just nu en gemensam föreläsning i Gävle i oktober.

   

  Jonas

   

  Jonas Bergqvist från MF-gruppen, på gång med ny paleobok och föreläsningturné med Annika Sjöö som startar i Göteborg nästa vecka.

   

  20150830_194700

   

  Åsa Söderberg, kokboksförfattare, som lagade den goda chokladmoussetårtan till oss.

   

  FB_IMG_1440962963571

   

  Jag och Anna Skoglund njuter av den goda maten.

   

  Vi ser fram fler spännande föreläsningar som Cecilia på Swedish Paleo anordnar. Håll utkik på Swedish Paleo för nästa Paleokväll.

   

  Hälsningar från Marie

  Marie Norder Aspholm

  Gävle Kost & Livsstil

   

  Kategorier:
  Taggar:

  Kommentarer

  Prenumerera
  Notifierat av
  guest
  2 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  trackback
  Paleokvällen – Fyscoachen
  8 år sedan

  […] paleointresserade. Tyvärr hann jag inte med att ta så många bilder så jag hänvisar till detta inlägg på arrangörens Swedish Paleo […]

  trackback
  Pulled Beef och lite om allt som händer i mitt liv | Birgitta Höglunds mat
  8 år sedan

  […] började i söndags när jag var med på Swedish Paleo Club’s första medlemskväll på restaurang Brickyard på Skånegatan på […]