Laxspett med citron och ingefära (AIP)

    AIP. Laxspett som marinerat i citron, vitlök och ingefära. Dessa går bra att göra i ugnen, men vill du grilla dem så lägg dem på en liten plåt eller form och grilla indirekt på grillen så fastnar de inte.

    Läs mer

    Rotfruktsgryta med högrev (AIP)

    AIP. Denna gryta är superenkel och väldigt god. Bäst blir den i en slow cooker eller crock pot, men har man inte det går det bra att låta grytan småputtra på spisen i 3-4 h. Fyll på med vatten då och då så den inte bränns i botten.

    Läs mer

    Skinkschnitzel på bädd av rostad blomkål och spenat (AIP)

    AIP. Hitta en fin bit ekologiskt fläskkött. I receptet används lite tunnare skink-schnitzel, men det går bra med kotlett eller en bit karré också. Det är kombinationen med rostad blomkål, spenat och fläskkött som är gott.

    Läs mer

    Hamburgare med krispiga sötpotatisstrips (AIP)

    AIP. Klassiska hamburgare behöver inget mer än bra färs och salt. Bearbeta inte smeten för mycket, men slå färsen mellan händerna ett par gånger så att fettet delas i burgarna. Sötpotatisstrips kan vara svårt att få krispiga. I det här receptet får man veta knepet!

    Läs mer

    Tartelette – paj med fyllning (AIP)

    AIP. Pajer med tre olika sorters fyllning. En med sidfläsk och svamp, en med lax och spenat och en vegetarisk med morötter, svamp och lök.

    Läs mer

    Lammgryta med timjan (AIP)

    AIP. En smakrik gryta med mört lamm. Köp en bit lammrostbiff och skär i bitar. Istället för timjan går det bra med finhackad rosmarin. Servera grytan med blomkålsris eller ett mos/stomp av rotfrukter. Sås får man genom att plocka bort lamm och grönsaker och koka ner vätskan ca 30 min. Red med lite arrowrot, krydda och smaka av.

    Läs mer

    Våfflor som variant på fläskpannkaka (AIP)

    AIP. Våfflor med smak av fläskpannkaka, gjord på gelatinägg istället för vanligt ägg. Använd bacon eller tärnat rökt sidfläsk.

    Läs mer

    Stora köttbullar fyllda med brysselkål (AIP)

    AIP. Fyll köttfärs med brysselkål och forma till stora köttbullar. Till 500 g köttfärs blir det ca 6 stora dolmar. Ett annorlunda sätt att ta till vara på brysselkål.

    Läs mer

    Kycklingsoppa från Skottland (AIP)

    AIP. En klassisk soppa från Skottland med kyckling, purjolök och katrinplommon. Använder man broskrika kycklingben så får man en god läkande kycklingbuljong på köpet. Smaka av med salt, denna soppa kan behöva lite extra salt för att balansera upp den mjuka och lena smaken från plommonen.

    Läs mer

    Mustig svampsoppa (AIP)

    AIP. Svampsoppa med blomkål som bas. Blomkålen gör att soppan blir krämig utan att man behöver reda den eller tillsätta t ex kokosmjölk. Krydda upp soppan med dina favoritkryddor, men en blandning av timjan och dragon ger en fin smak.

    Läs mer

    Marinerad flankstek med morotsris (AIP)

    AIP. Flankstek som tillagas i ugnen tillsammans med ett ris på morot som är smaksatt med ingefära.

    Läs mer

    Panerade fisknuggets i avokadobåt (AIP)

    AIP. Små fiskbitar som paneras i kokosflingor, citron, gurkmeja och salt och sedan steks krispiga. Servera med en halv avokado och finhackad rödlök och en klick guacamole.

    Läs mer

    Rostade sötpotatismackor med svamp (AIP)

    AIP. Ett smart sätt att göra en AIP-macka på. Man behöver rosta sötpotatisskivorna ca tre gånger för att de ska bli genomlagade. Variera med olika pålägg, t ex mosad avokado, skinka, leverpastej och gurka, knaperstekt bacon, rökt lax etc. Går utmärkt att göra vegetarisk.

    Läs mer

    Minigratäng med sötpotatis (AIP)

    AIP. Gör ett gäng sötpotatisbakelser eller minigratänger i muffinsformar och ha i kylen under veckan. Supergott att äta till frukost och ett litet knippe av energi med mineraler, vitaminer, fibrer, protein och bra fett.

    Läs mer

    Pizza med botten på kassavamjöl

    AIP. En pizza med mycket smak. Grunda med nomato-sås. Toppa med skinka, köttfärs, räkor, musslor, svamp, oliver, färsk spenat eller andra favoriter. Eller kör den helt vegetarisk.

    Läs mer

    Biff Rydberg (AIP)

    AIP. En klassisk svensk huvudrätt som är i princip som originalet förutom att potatis är utbytt mot sötpotatis och ingen rå äggula till – kan du äta ägg så lägg till detta såklart.

    Läs mer

    Kycklingfrikadeller med mos på jordärtskocka (AIP)

    AIP. Frikadeller kokta i kycklingbuljong serverade med ett smakrikt stomp på jordärtskocka är gott och bra för magen.

    Läs mer

    Köttfärsbiffar med lök (AIP)

    AIP. Gör en stor omgång köttfärsbiffar och ha som back up både till lunch, frukost och mellanmål. De du inte räknar med att äta inom de närmaste dagarna kan du frysa in. Variera biffarna med olika tillbehör och kryddor. Servera med mos, rostade grönsaker eller sallad och en god sås.

    Läs mer