Ingefärspäron med kolasås (AIP)

    AIP. Klassiska smaker! Päron med ingefära, kanel i ugn som serveras med en krämig kolasås gjord på carob.

    Läs mer

    Nachochips med tillbehör (Paleo)

    PALEO. Klassisk taco-middag med nachochips. Ladda bordet med klassiska tillbehör som köttfärs med egna tacokryddor, guacamole, salsa, hackad lök, picklade grönsaker och sallad. Recept från Annika Sjöö.

    Läs mer

    Äppelplättar i ugn (AIP)

    AIP. Små söta plättar med äppelsmak som gräddas i ugn. Kokosmjölet gör att de inte håller ihop så bra, så bäst att äta dem med dessergaffel. Gott med en klick kokosgrädde (Garants) och syrliga bär som vinbär eller hallon.

    Läs mer

    Äppelpaj med bärtäcke (AIP)

    AIP. Äppelpaj med bärtäcke som blir saftig tack vare vaniljsåsen. Använd vilka bär som helst. Vi valde björnbär.

    Läs mer

    Vaniljpannacotta med mangopuré (AIP)

    AIP. Vaniljpannacotta på kokosmjölk passar perfekt ihop med mango. Gör en puré och toppa pannacottan med den direkt före servering.

    Läs mer

    Mandeltårta med körsbär (Paleo)

    PALEO. Klassisk brittisk mandeltårta med körsbär – Bakewell cake. Här i en paleo-variant. Det går bra att byta ut körsbärssylt mot annan sylt.

    Läs mer

    Jordgubbshjärtan (AIP)

    AIP. Jordgubbshjärtan gjorda i vaniljhjärtanformar och fyllda med fluffig jordgubbsgrädde.

    Läs mer

    Grillad ananas med limehonung (AIP)

    AIP. Grillad ananas blir väldigt söt. Därför passar det gott med lime till. Lite extra festligt blir det med limehonung.

    Läs mer

    Krustader (AIP)

    Som festlig förrätt eller perfekt till vårfester och studentkalas har vi plockat fram ett helt nytt recept på krustader! Dessa är enligt AIP. Tumma dem tunna får de en fin krispighet.

    Fyll dem med vad du vill; svamp, räkor, tapenade, eller som i vår version med guaccamole med musslor, citron och dill (AIP) och het bruschettamix (paleo).

     

    Läs mer

    Biffar med lök och zucchini (AIP)

    AIP. Saftiga goda biffar där man får både kött och grönsaker i ett. Dessa fungerar därför även bra som mellanmål eller plockmat vid fest. Löken gör den extra smakrik.

    Läs mer

    Lax- och spenatpaj (AIP)

    AIP/PALEO. Paj med lax, purjolök och spenat. Istället för äggstanning används en palsternackskräm med citron. Detta för att den ska passa för dig som äter AIP.

    Läs mer

    Chokladpannacotta (AIP)

    AIP/PALEO. Chokladpannacotta! Superduperenkel på bara TRE ingredienser. Släng ihop i ett nafs och avnjut till fikat. Du kan antingen välja kako (paleo) eller carob (AIP) till pannacottan. Vi har valt att inte söta den med någonting för att göra den så nyttig som möjligt. Men naturligtvis kan man ha en tsk honung i om man vill. Avnjut med skivad banan eller bär.

     

    Läs mer

    Ugnsgrillade kycklingbitar (AIP)

    AIP/PALEO. En både mild och lite syrlig hummus på blomkål tillsammans med små grillade kycklingbitar på lårkött. God plockmat som kan avnjutas kall.

    Läs mer

    Rödbetsdrink (AIP)

    AIP/PALEO. Rödbetor är bra för blodtrycket och bra när man ska ladda inför träning. Gör din egen rödbetsjuice.

    Läs mer

    Texmex-kyckling i avokado med koriandersås (Paleo)

    PALEO. En förrätt på avokado i ugn med mexikansk kyckling och koriandersås. Gillar du inte koriander så kan du ta persilja eller basilika istället. Byt ut paprika och chili mot en msk nomatsås så blir rätten AIP.

    Läs mer

    Hasselnöt- och mangokaka (paleo)

    PALEO. En saftig efterrättskaka med smak av hasselnötter och söt mango.

    Läs mer

    Smörgåstårta (paleo)

    PALEO. Denna smörgåstårta är som en dröm. Saftigt god med hembakat bröd. Baka formfranskan som ingår i receptet. Franskan hittar du under bröd. Receptet är från Birgitta Höglund. Majonnäsen är gjord på mild olivolja och finns under såser och tillbehör.

    Läs mer

    Köttfärsfylld paprika med chilitoppning (paleo)

    PALEO. Kryddiga paprikahalvor fyllda med köttfärsröra och kokosgrädde med chili. Det söta i kokosgrädden och den ugnsgrillade paprikan bryter av hettan i köttfärsen fint. Ät som de är eller med en sidosallad.

    Läs mer

    Krispiga kokospanerade kycklingklubbor (AIP)

    AIP/PALEO. Grillade kycklingklubbor i ugn med krispig kokospanering. Dessa sköter sig själva i ugnen och är lätta att göra. Den gula färgen kommer från gurkmeja. Servera med en sallad på riven morot, avokado, spenat och vinägrett.

    Läs mer

    Jordmandelmusslor (AIP)

    AIP/PALEO. Goda småkakor med kokosgrädde (tips är att köpa Garants tetra som är färdigvispad i paketet). Om du äter vanlig paleo går det bra att använda vanligt mandelmjöl.

    Läs mer

    Rödbetsbiffar med guacamole (AIP)

    AIP/PALEO. Gör goda biffar med kokta rödbetor och servera med en vitlöksspäckad guacamole.

     

    Läs mer