Torskrygg med pepparrotsröra och broccoliris
AIP. Stekt fisk med pepparrotsröra och ett ris på riven broccoli. Det går bra med valfri vit fisk, här använde vi den lite lyxigare torskryggen.
Läs merKladdkaka med hallonsås
Paleo. En underbart smakrik kladdkaka som du serverar med syrlig hallonsås. I detta recept är det hälften kakao och hälften carobpulver vilket ger kladdkakan en sötare helt ljuvlig kolasmak.
Läs merGlass med mango och passionsfrukt
AIP. Ljuvlig syrlig glass på passionsfrukt och mango. Denna glass gör du genom att arbeta den i olika omgångar. Det tar lite tid men den blir både mjuk och god och det helt klart värt besväret!
Läs merHallonpaj med smuldeg på sötpotatismjöl
Ljuvligt god smulpaj med hallon. Smuldegen är gjord på sötpotatismjöl och kokosmjöl och behöver därför ingen extra sötning. Sötpotatismjöl finns att köpa online hos Dorimax.se.
Läs merMandelmusslor på jordmandel med hallonkokosgrädde
AIP. Ljuvligt goda ”mandelmusslor” gjorda på jordmandelmjöl och kassavamjöl. Fyll dem med kokosgrädde med mosade hallon. Detta recept ger fyra bakelser.
Läs merCitrusmarinerat kalkonbröst med skivad sötpotatis, brysselkål och svampsås
AIP. Citrusmarinerat kalkonbröst med stekt skivad sötpotatis, brysselkål och sås på Karl-Johansvamp. En riktigt festlig måltid som passar bra till middagsbjudning – eller bara som lite lyxigare rätt till vardags. Det går bra att frysa in det kött som blir över.
Läs merSmåkakor med smak av vanilj och kaffe
Paleo. Småkakor gjorda på jordmandelmjöl och kokosolja och som smaksatts av kallt kaffe och vanilj. Gör en laddning och frys in. Denna deg ger ca 12 kakor.
Läs merRyggbiff med strips på palsternacka och schalottenlöksås (AIP)
AIP. Riktig festmat med en bra bit kött och en ljuvlig sås på schalottenlök och kapris. Servera med strips på palsternacka och skivad zucchini.
Läs merÄppeltarte (AIP)
AIP. Äppeltarte med pajbotten. Denna äppelpaj är väldigt enkel och innehåller ingen fyllning mer än skivade äpplen. Därför är det gott med en vaniljsås på kokosmjölk till.
Läs merUtskuren biff med krämig champinjonsås (AIP)
AIP. Utskuren biff med broccoli och krämig sås på champinjoner och coconut aminos. Fantastiska smaker som passar bra ihop med lite pepprig rucolasallad.
Läs merMjuk dadelkaka med banan och grönbananmjöl (AIP)
AIP. Dadelkaka som är fylld med banan och gjord på grönbananmjöl. Försvinnande god med mängder av hackade och blötlagda dadlar som ger kakan en kolaaktig smak.
Läs merÄppelkaka med mandelmjöl (paleo)
Paleo. En äppelkaka med smet på ägg och mandelmjöl och med tunt skivade äpplen som trycks ner i smeten. Pudra över kanel och lite kokossocker och servera med en klick kokosgrädde.
Läs merTonfiskbiffar med sötpotatis och blomkål (AIP)
AIP. Goda små biffar som passar bra som tilltugg eller förrätt vid festliga tillfällen. Vill du äta dem som huvudrätt lägger du till valfritt tillbehör, t ex coleslaw, sallad eller mos.
Läs merMorotskaka med kokosmjöl och frosting (AIP)
AIP. En väldigt god morotskaka där vi använder banan och kokosmjöl ihop med rivna morötter. Frostingen är gjord på smakneutral kokosolja, honung och lite arrowrot. Kakan blir aningen smuligare än vanlig morotskaka.
Läs merKladdkaka med carob (AIP)
AIP. Klassisk kladdkaka som modifierats att passa enligt AIP. Den innehåller gelatinägg och banan för den karaktäristiska kladdiga mitten. God till både fest och fika. Servera med färska bär eller en klick kokosgrädde.
Läs merAnka med råstekt jordärtskocka och AIP-majonnäs (AIP)
AIP. Ugnsstekt anka med sparris och råstekt jordärtskocka som serveras med lite AIP-majonnäs. En festlig måltid när man äter AIP.
Läs merEva-Lenas brownie med svarta bönor (paleo)
Paleo. Goda chokladbrownies som är gjorda med svarta kokta bönor. Receptet från Eva-Lena, en medlem i klubben. Den serveras med färska bär.
Läs merPäronpaj med ingefära (AIP)
AIP. En söt och god efterrätt med ingefärsdränkta päron och mycket kokos. Denna paj är visserligen AIP, men tänk på att bara äta en liten bit då den är sötad med både honung och dadlar.
Läs merSmulpaj grundrecept (AIP)
AIP. Grundreceptet till smulpajen kan man använda till vilka bär som helst eller skivade äpplen. Här valde vi hallon. Ställ kokosoljan i kylen så den blir hård före du gör denna smulpaj så blir den extra knaprig.
Läs merBär-och äppelpaj med kokosbotten (AIP)
AIP. En lite smulig kokosbotten med ett lager av bärkräm. Denna mix mellan paj och tårta passar bra till både fest och fika. Ta bär efter säsong, här är det hallon och jordgubbar som steks ihop med äpple,
Läs merSmulpaj med frukt och carob (AIP)
AIP. Smulpaj med ”choklad”täcke av kokos och carob. Fyllningen består av blandad frukt som päron, anans, banan och clementin.
Läs mer