Morotskaka med frosting (AIP,Paleo)

    AIP./PALEO. Morotskaka med frosting. Receptet innehåller kokossmör, något man kan göra själv om man inte hittar det. Riv morötterna fint eller grovt beroende på vilken konsistens du vill ha. De blir lite saftigare med finrivna morötter.

    Läs mer

    Bärtårta med gelé (AIP, paleo)

    AIP/PALEO. Bärtårta med geléöverdrag med klassiska smaker av blåbär och jordgubbar.

    Läs mer

    Lök- och ansvjovisgratäng med sötpotatis (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Rikligt med dragon lyfter denna gratäng som är både salt och söt. Det går bra att byta ut sötpotatis mot vanlig potatis om man äter vanlig paleo. Uteslut ansjovis för helt vegetarisk rätt.

    Läs mer

    SVARTKÅLSCHIPS MED SAFFRAN (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Krispiga chips på svartkål med saffran och havssalt. De tar bara ett par minuter i ugnen.

    Läs mer

    KOLA MED APELSINSMAK (AIP)

    AIP/PALEO. En kola som inte behöver kokas, gjord på dadlar och kokosolja. Smaksätt med carob vid AIP eller vanlig kakao/kaffe vid paleo. Apelsin är gott som smak, men du kan variera med vanilj, pepparmint eller lime.

    Läs mer

    ANKA I UGN MED LÖK-, RUSSIN OCH ÄPPELRÖRA (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Ljuvligt stekt ankbröst med knaprig skinnsida. Skär upp i tunna skivor och servera tillsammans med en röra på äpplen, schalottenlök och russin, sås och hyvlad zucchini. Såsen får en bra syra med en skvätt äppelcidervinäger vilket passar perfekt ihop med den söta röran.

    Läs mer

    PIZZA MINI (AIP, PALEO)

    AIP/PALEO. Pizza med mycket smak som helst görs i portionsstorlek. Kassavamjöl är ett nyttigt alternativ till vetemjöl och innehåller mineraler som zink, magnesium, koppar och järn.

    Läs mer

    TORTILLA MED TAPENADE OCH RÄKOR (AIP, PALEO)

     

    AIP/PALEO. Oliver är riktigt nyttigt med mycket antioxidanter, och räkor är fulla av selen och D-vitamin. En perfekt kombo med andra ord. Använd tortilla som du hittar under kategorin bröd.

    Läs mer

    MINIPAJER I MUFFINSFORM MED ÄPPLEN (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Pajdegen passar bra till både efterrättspajer och matpajer. Variera fyllningen med vad du har hemma eller vad du är sugen på. Det är gott med svamp. lök och köttfärs, till exempel. Här blev det äppelpajer.

    Läs mer

    ”Choklad”pudding på carob (aip, paleo)

    AIP/PALEO. En smarrig efterrätt på carob istället för kakao. Låt det koka ihop ordentligt så att puddingen blir tjock innan den hälls upp i portionsglas.

    Läs mer

    Ananas upside down-kaka (Paleo)

    PALEO. En riktig klassiker! Upside down kaka med ananas. Kakan blir bara saftigare om den serveras dagen efter.

    Läs mer

    HALLONTÅRTA MED KRÄMIG FYLLNING AIP

    AIP/PALEO. Hallon ger en fräsch smak! Den här tårtan tar lite tid att göra, men det är väl värt jobbet.

    Läs mer

    Grillade persikohalvor AIP

    AIP/PALEO. Servera grillade persikor tillsammans med en kula AIP-glass. Glassrecept finns under efterrätter. Ringla eventuellt lite honung över.

    Läs mer

    Jordgubbsbakelser AIP

    AIP/PALEO. Kakan till den här bakelsen är en variant på den brittiska kakan ”shortbread”. Låt dig inte luras av bilden, de här bakelserna är i miniformat och kakan är i storleken som en halv mandelkubb ungefär. Självklart går det att göra dem större. Det går också alldeles utmärkt att använda annan frukt eller andra bär som topping till, men här utgår vi från den klassiska engelska varianten ”Strawberry shortbread.”

    Läs mer

    KYCKLINGRULLADER MED THAISMAK AIP

    AIP/PALEO. Dela och banka ut några kycklingfiléer och gör goda rullader. Lime, kokos och koriander är en variant som ger thailändska smaker. Det går naturligtvis bra att variera kryddor hur man vill.

    Läs mer

    Lax- och gurkrullar med blancherad sötpotatis AIP

    AIP. God fingermat som går snabbt att göra. Genom att pressa citron över behåller de sin fräschör och kan göras i förväg och stå i kylen vid t ex skolavslutning eller bjudningar.

    Läs mer