Bär-och äppelpaj med kokosbotten (AIP)

    AIP. En lite smulig kokosbotten med ett lager av bärkräm. Denna mix mellan paj och tårta passar bra till både fest och fika. Ta bär efter säsong, här är det hallon och jordgubbar som steks ihop med äpple,

    Läs mer

    Smulpaj med frukt och carob (AIP)

    AIP. Smulpaj med ”choklad”täcke av kokos och carob. Fyllningen består av blandad frukt som päron, anans, banan och clementin.

    Läs mer

    Pannacotta med passionsfrukt (AIP)

    AIP. En enkel kokospannacotta med smak av passionsfrukt och vanilj.

    Läs mer

    Carob-chokladrutor (AIP)

    AIP. Till fikat passar det bra med carob-chokladrutor. Glasyren består av avokado, carobpulver och kokosolja. En riktigt god efterrätt.

    Läs mer

    Bowl med frästa räkor och algsallad (AIP)

    AIP. Bowl med havets läckerheter. Vitlöksfrästa stora räkor, algsallad, lättkokta morötter och polkabetor. En dressing på olivolja, ingefära, vitlök och pressad citron ger en fräsch smak till hela rätten.

    Läs mer

    Räk- och laxterrin (AIP)

    AIP. Två varianter av terriner – en med räkor och dill och en med varmrökt lax och pepparrot. Fyllningen är en blandning av olika grönsaker som passar bra med fisk och skaldjur – rotselleri, morötter och butternut-pumpa. Men det går bra att ta andra grönsaker också, t ex blomkål, spenat och kålrot.

    Läs mer

    Kammusslor med pepparrots-stomp (AIP)

    AIP. Lyxig förrätt med kammusslor och en rivigt mos gjort på pepparrot och palsternacka, Tips: Servera i miniportioner så det blir goda små munsbitar.

    Läs mer

    Lax med skaldjur och ingefärssås (AIP)

    AIP. En lyxig rätt med skaldjur och kall ingefärssås med olika grönsaker som sparris och broccoli. Stekta bacontärningar ger lite sälta till rätten.

    Läs mer

    Carob-pudding (AIP)

    AIP. Supergod carobpudding med banan och kokosgrädde. Carob smakar lite kolaaktigt och ersättes kakao vid autoimmun kost. Gelatinet i puddingen bidrar med nyttiga aminosyran glycin som hjälper att läka tarmen. (Receptet är för 1 portion).

    Läs mer

    Mjukglass AIP med chokladsmak

    AIP. Mjukglass med smak av choklad. AIP-okej med carob istället för kakao. prova med olika smaksättningar – jordgubbar, hallon, citron etc.

    Läs mer

    Lingonkakor (AIP)

    AIP. Lingonkakor – sötade med dadlar. Perfekt till fikat när man vill ha något som både är nyttigt och sötsyrligt.

    Läs mer

    Ingefärspäron med kolasås (AIP)

    AIP. Klassiska smaker! Päron med ingefära, kanel i ugn som serveras med en krämig kolasås gjord på carob.

    Läs mer

    Nachochips med tillbehör (paleo)

    PALEO. Klassisk taco-middag med nachochips. Ladda bordet med klassiska tillbehör som köttfärs med egna tacokryddor, guacamole, salsa, hackad lök, picklade grönsaker och sallad. Recept från Annika Sjöö.

    Läs mer

    Äppelplättar i ugn (AIP)

    AIP. Små söta plättar med äppelsmak som gräddas i ugn. Kokosmjölet gör att de inte håller ihop så bra, så bäst att äta dem med dessergaffel. Gott med en klick kokosgrädde (Garants) och syrliga bär som vinbär eller hallon.

    Läs mer

    Äppelpaj med bärtäcke (AIP)

    AIP. Äppelpaj med bärtäcke som blir saftig tack vare vaniljsåsen. Använd vilka bär som helst. Vi valde björnbär.

    Läs mer

    Vaniljpannacotta med mangopuré (AIP)

    AIP. Vaniljpannacotta på kokosmjölk passar perfekt ihop med mango. Gör en puré och toppa pannacottan med den direkt före servering.

    Läs mer

    Mandeltårta med körsbär (paleo)

    PALEO. Klassisk brittisk mandeltårta med körsbär – Bakewell cake. Här i en paleo-variant. Det går bra att byta ut körsbärssylt mot annan sylt.

    Läs mer

    Jordgubbshjärtan (AIP)

    AIP. Jordgubbshjärtan gjorda i vaniljhjärtanformar och fyllda med fluffig jordgubbsgrädde.

    Läs mer

    Grillad ananas med limehonung (AIP)

    AIP. Grillad ananas blir väldigt söt. Därför passar det gott med lime till. Lite extra festligt blir det med limehonung.

    Läs mer

    Krustader (AIP)

    Som festlig förrätt eller perfekt till vårfester och studentkalas har vi plockat fram ett helt nytt recept på krustader! Dessa är enligt AIP. Tumma dem tunna får de en fin krispighet.

    Fyll dem med vad du vill; svamp, räkor, tapenade, eller som i vår version med guaccamole med musslor, citron och dill (AIP) och het bruschettamix (paleo).

     

    Läs mer