• Mejerifri glass gånger 2 – AIP

  Hejsan!

  För att få tillgång till Paleoklubbens alla härliga recept och massor av artiklar behöver du gå med i klubben längst upp till höger på sidan. Det är 14 dagar helt fritt prova på, sedan kostar det 69 kr/mån utan bindningstid. 

  Idag fortsätter vi att fylla på fakta om kosten på medlemssidan. Man hör ofta att det är nyttigt att äta inälvsmat, speciellt när man äter autoimmun kost. Varför är det så? Kort sammanfattat kan man säga att det beror på den höga koncentrationen av näringsämnen som finns i just inälvsmat. Vi fördjupar oss i B12, som det finns massor av i just inälvsmat.
  Läs mer under ”Fakta Råvaror”, efter att du gått med/loggat in HÄR.

  Frukostgröt!

  Frukost är ibland en knivig fråga både när man äter vanlig paleo och framförallt om man äter autoimmun kost, AIP.

   

  P1070559Därför är vi så glada att vi lyckats skapa en riktigt god frukostgröt som är AIP. Den kräver lite extra kärlek och omrörning, men det är det värt. Receptet ger en stooor portion, perfekt att dela upp till två frukostar.

  Gelatinet i gröten gör den aningen stel när den kallnat men bara värm med lite extra kokosmjölk och rör om lite så blir den som vanlig gröt igen.

  Salladsbåtar

  Som veckans lunchrätt blir det enkla salladsbåtar med fyllning. En god kombination är stekt svamp, stekt köttfärs och guacamole. Vi valde kycklingfärs till våra båtar, men det går bra med vilken färs som helst.

  P1010328

   

   

   

   

   

   

  Två sorters glass

  Till efterrätt blir det två sorters glass, en mangoglass med kanel och en bärglass med banan och gelatin. Och till glassen är det gott med grillade persikohalvor.

   

  I vår kockskola visar vi hur man gör persikorna med glass:

   

   

  Taggar:

  Kommentarer

  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments