• Paleoglass helt mejerifri

    Paleoglass som du kan variera in i det oändliga. Inspiration från Annika Sjöös kokbok och andra paleokokböcker

    • 10 min
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    3 stFrysta bananer
    2 stFrysta och tärnad mango
    1/2 dlKokosmjölk

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala, dela och frys in bananer och mango.

    2. 2)

      Kör allt med en stavmixer och spä ut med lite kokosmjölk tills du fått rätt konsistens. Lös glass - mjukglass och hård glass - kulglass! Toppa med lite rostade kokosflingor. Klart!

    3. 3)

      För mindre dominant banansmak mixa med hallon och blåbär. För mer sorbetliknande glass, använd kokosvatten. Häll i kakao och honung för chokladglass. Använd urkärnade dadlar, honung och kokosgrädde för kolasmak. Ha i lite färsk mynta, pepparmintolja och äkta vanilj för fräsch mintsmak. Fler smaker på bloggen, inlägg "Enkel paleoglass i elva smaker"