-
Guacamole (AIP)
AIP. En kvick guacamole. Smaka av med lite limejuice i taget så att smaken inte tar över. Det är gott att hacka i en rödlök. I traditionell guacamole ingår koriander. Om man inte gillar det så hacka i lite persilja eller basilika istället.
Läs mer -
Inlagda rödbetor (AIP)
AIP/PALEO. Det är enkelt att lägga in sina egna rödbetor. Använd ättikslag till att pickla morötter eller gurka också.
Läs mer -
Kokbanan-nuggets med bacon (AIP)
AIP. Kokbanan, ekologisk bacon, vitlök och basilika är allt du behöver för att göra dessa goda nuggets. Perfekt som snacks på utflykten eller som mellanmål.
Läs mer -
Inlagd löksill och örtsill med citron (AIP)
AIP. Lägg in din egen sill och undvik socker och tillsatser. Dessa recept utgår från att man använder en färdig inläggningssill. Här använder vi fyra sillfiléer till två recept men det går bra att endast göra en sort på lagen. Burkarna på bilen är små.
Läs mer -
Ugnsrostade rädisor (AIP)
AIP. Rädisor brukar man äta råa, men det går bra att rosta dem i ugnen också. Jättegott med lite salt som tillbehör till grillat.
Läs mer -
Champinjoner i vitlök och citron (AIP)
AIP. Minichampinjoner passar bra att steka hela. Med citron och vitlök lyfter man smaken. Gott som tillbehör eller som en vegetarisk mindre tapasrätt.
Läs mer -
Rotselleriröra (falsk hummus) (AIP)
PALEO/AIP. Röra med smak av citron och mynta. Smaken på röran påminner mycket om hummus och passar bra även som tillbehör och smakförhöjare till såväl kött, fågel som fisk.
Läs mer -
Citronkräm lemon curd (Paleo)
PALEO. Citronkräm som passar bra som fyllning av småkakor, t ex macarons. Den passar bra även till våfflor, pannkakor eller på något gott paleobröd.
Läs mer -
Rödbetsröra (AIP)
AIP. Rostade rödbetor får en söt smak som passar väldigt bra till grillat. Men den här röran är god att äta som den är som en grönsaksdipp också. Röran fungerar också bra som tillbehör till en pyttipanna, istället för inlagda rödbetor.
Läs mer -
Kokbanankex med rosmarin (AIP)
AIP/PALEO. Goda små kex med italiensk smak av rosmarin. Det går fint att krydda med andra kryddor, det är bara att prova sig fram. Använd gärna kokbanan som är grön, men det går även bra om den mognat mer.
Läs mer -
Caesardressing (AIP)
AIP. I den klassiska caesardressingen finns det många ingredienser som inte ingår i AIP. Den här varianten liknar klassikern i smak, men med drag åt kokos. Ansjovisen tar gärna över i smak, se upp så den inte blir för dominant.
Läs mer -
Ljummen sallad med grönkål och tranbär (AIP)
AIP/PALEO. En sallad som är bäst varm eller ljummen. Naturligtvis går det bra att blanda ut med vanlig sallad. Att addera tranbär som har blötlagts innan blir en riktig smakförhöjare.
Läs mer -
Leverpastej på 30 minuter (AIP)
AIP. Klassisk leverpastej måste tillagas i flera timmar. Här är ett recept som blir klart på 20-30 minuter.
Läs mer -
Hummus på rostad palsternacka (AIP)
AIP. Hummus på rostad palsternacka. Smaken liknar originalet som är gjord på kikärtor. Gott som tillbehör till grillat kött, bröd och plockmat.
Läs mer -
Vinbärsgelé (AIP)
AIP. Gör din egen vinbärsgelé och passa på att göra lite extra när det är säsong. Man kan byta ut vinbär mot t ex blåbär och lingon och då passar den till syltkakor eller pannkakor och våfflor.
Läs mer -
Sötpotatis- och olivröra (AIP)
AIP. En god röra som är både salt och söt i ett. Den går på ett nafs att göra om du har några färdiga sötpotatisar. Annars skär sötpotatisen i små bitar och koka i 10 min
Läs mer -
Vinägrett (AIP)
AIP. Grunden i en vinägrett är olja, vinäger och salt. Sedan kan du variera vinägretten med olika kryddor. Det går med fördel ha i dragon (bearnaise-hållet) eller basilika (pestohållet).
Läs mer -
Blomkålsris (AIP)
AIP. Knepet med riktigt gott blomkålsris är att förvälla blomkålen ordentligt vid stekning. Det går bra att köra den rivna blomkålen i mikrougn i 2-3 min också. Annars häll vatten i stekpannan och rör om då och då så att blomkålen ångas av. Smaksätt gärna med gurkmeja och lite persilja.
Läs mer -
Risotto på butternut pumpa (AIP)
AIP. Fluffig ”risotto” perfekt som tillbehör till kött och fågel. Eller ät som det är som mellanmål.
Läs mer