-
Ugnsrostad butternutpumpa med kanel, honung och bacon (AIP)
AIP. Ljuvligt smakrik rätt som passar bra som mellanmål eller förrätt. Lägg till en bit stekt nötkött så får du en huvudrätt. Kanel, honung och bacon gifter sig perfekt med pumpa.
Läs mer -
Tabbouleh – finhackad sallad med persilja (paleo)
Paleo. Tabbouleh är en finhackad sallad med mycket persilja som smaksätts med lök, hackade tomater och mynta. Uteslut tomater så blir den AIP, detta recept är med tomater så därför är den enligt paleo.
Läs mer -
Stomp på palsternacka och blomkål (AIP)
AIP. Stomp är ett grovt mos med bitar i. Det är gott som tillbehör till kött eller kyckling. Här har vi en variant med blomkål palsternacka och persilja.
Läs mer -
Ris på morot, ingefära och blomkål (AIP)
AIP. Ett gott tillbehör med sting av ingefära som bryter av bra mot de milda smakerna i blomkål och morötter.
Läs mer -
Mos på sötpotatis och majrova (AIP)
AIP. Ett bra alternativ till potatismos som passar fint till både fisk och kyckling. Majrova är en mild rotsak som balanserar upp den söta sötpotatisen. Krydda bara med salt.
Läs mer -
Krusbärssylt (AIP)
AIP. Gör din egen krusbärssylt! Gott till gröt eller som pålägg på AIP-kex. Krusbär innehåller pektin och passar därför extra bra att göra sylt och marmelad på.
Läs mer -
Sötpotatiswraps (AIP)
AIP. Ljuvligt goda wraps som man kan fylla med vad som helst. Här har vi förslag på palsternacksröra med kyckling.
Läs mer -
Sötpotatisgratäng med lök (AIP)
AIP. En krämig gratäng med lök och sötpotatis, kryddad med vitlök och franska örter. Passar perfekt till kött eller kyckling.
Läs mer -
Gnocchi på blomkål grundrecept (AIP)
AIP. Grundrecept till gnocchi gjord på blomkål och kassavamjöl. Gott som tillbehör till kött/fisk eller bara grönsaker som vegetariskt alternativ. Dessa går bra att eftergrädda i ugn eller steka i lite olivolja för en lite knaprig yta.
Läs mer -
Pesto (AIP)
AIP. En god och enkel pesto som är anpassad till AIP. Gott att ha till gnocchi eller zucchinipasta t ex.
Läs mer -
Picklad rödlök (AIP)
AIP. Pickla din egen rödlök. Det är väldigt gott som tillbehör och lätt att göra. En burk håller flera veckor i kylen.
Läs mer -
Sallad med sparris och stekt vitkål (AIP)
AIP. En ganska matig sallad med stekt vitkål och sparris. Med äppelcidervinäger får salladen en syrlig och fräsch smak.
-
Sallad med fänkål och sparris (AIP)
AIP. En vegetarisk sallad med mycket smak! Fänkål, sparris, rödlök och avokado med citronvinägrett. Gott tillbehör till kött och fisk.
Läs mer -
Frasiga strips på sötpotatis (AIP)
AIP. Frasiga strips på sötpotatis. Knepet är att blötlägga dem först i iskallt vatten sedan pudra med arrowrot och sedan ringla olivolja över dem innan de tillagas på hög värme i ugnen.
Läs mer -
Morotshummus (AIP)
AIP. Ett sötsyrligt alternativ till vanlig hummus som smakar fräscht och passar till fisk.
Läs mer -
Dippsås med ostsmak (AIP)
AIP. En sås som funkar bra till tacos eller som dippsås till grönsaksstavar eller kokbananchips t ex. Ostsmaken får man genom näringsjästen och den gula färgen via lite gurkmeja.
Läs mer -
Mos på palsternacka (AIP)
AIP. Jätteenkelt mos på palsternacka. Bara koka, låt ånga av och mixa med salt och lite olivolja.
Läs mer -
Rostat rotselleri-riv (AIP)
AIP. Fint strimlad rotselleri (jag använde Julienne-skärare) som rostas i ugnen tills den blir knaprig. Jättegott som tillbehör istället för andra rotfrukter.
Läs mer -
Zucchini”ost” med dragon
AIP. ”Ost” på zucchini smaksatt med dragon. Gott att ha som pålägg och osten smälter också snabbt om man vill ha lite ostsmak på t ex en AIP-lasagne. För mer traditionell ostsmak kan du addera 1 msk näringsjäst i receptet (liknar parmesan i smaken).
Läs mer -
Helstekt blomkål i ugn (AIP)
AIP. Helstekt blomkålshuvud blir saftigt inuti och kripsigt på utsidan. Toppa med näringsjäst för lite salt ost-smak. Gott som tillbehör eller som vegetarisk rätt.
Läs mer -
”COUSCOUS” med gurkmeja (AIP)
AIP. Couscous med färsk gurkmeja, äpple och persimon. Riktigt god liten sidosallad som passar bra till kött och fisk. Servera kall eller ljummen.
Läs mer