Köttgryta med kycklinglever (AIP)

    AIP. Köttgryta med mustig smak gjord på grytbitar av nötkött. Valfritt alternativ är att lägga till kycklinglever sist, vilket är särskilt nyttigt för dig som äter enligt autoimmun kost.

     

    Läs mer

    Kycklinggryta med purjolök och morötter (AIP)

    AIP. Mustig kycklinggryta med krämig purjolök, morot, gul lök och massor av persilja. Genom att försteka allt får man fram smakerna. Sedan får grytan puttra i ugnen i 30 minuter.

    Läs mer

    Sötpotatissoppa med kyckling (AIP)

    AIP. En matig soppa med bitar av sötpotatis. Lägg i strinlad kyckling för extra protein eller ät den som en vegetarisk soppa. (Uteslut chili vid AIP).

    Läs mer

    Thaigryta med nötkött (AIP)

    AIP. En riktigt mustig gryta med grytbitar som får koka länge tillsammans med kålrot, morötter och massor av kryddor från det asiatiska köket. Receptet är baserat på 1 kg grytbitar och det räcker till 5-6 portioner. Denna gryta passar bra att frysa in.

    Läs mer

    Kyckling med svamp och kål i ugn (AIP)

    AIP. En rätt som sköter sig själv i ugnen. Bryn kycklingen runt om innan du lägger den tillsammans med kål , kokosmjölk och svamp i en långpanna eller form. Krydda med färsk timjan.

    Läs mer

    Kycklinggryta med brysselkål och svamp (AIP)

    AIP. En smakrik gryta med kycklingbitar, brysselkål och svamp. Krydda med citrongräs och gurkmeja. Om du återintroducerat paprika kan du använda paprikapulver.

    Läs mer

    Thaikycklinggryta (AIP)

    AIP. En mild gryta med smaker från det thailändska köket. Ät som den är eller med blomkålsris eller sötpotatisstrips till.

    Läs mer

    Oxsvansragu (AIP)

    AIP. Långkok med rotsaker, vitkål och oxsvans ger en fantastiskt mustig ragu. Köttet faller av benen (som du kan fortsätta att koka benbuljong på).

    Läs mer

    Köttgryta (AIP)

    AIP. En mustig gryta som tjänar på att stå länge och koka ihop. Använd gärna köttfond eller grönsaksfond som bas. Recept finns under såser och tillbehör. Köttet kan vara t ex högrev eller fransyska.

    Läs mer

    Kycklinggryta (AIP)

    AIP. Massor av grönsaker, massor av smak. Med kycklingfiléer som kokas med och sedan strimlas upp u grytan.

    Läs mer

    Kycklinggryta med grönsaker (AIP)

    AIP/PALEO. En mustig gryta där hemligheten är att man fräser lök och kryddor först och sedan låter man grytan puttra länge för att få en djup smak. Stek och lägg i kyckling sist. Det går bra att äta den vegetarisk också.

    Läs mer

    Kycklingwok med gurkmeja (AIP)

    AIP/PALEO. Smakrik kycklingwok med gurkmeja, kokosmjölk, lime och persilja. Basen i woken består av strimlad vitkål som får fräsa ihop med vitlök och svamp.

    Läs mer

    Högrevsgryta med lever (AIP)

    AIP/PALEO. Gör en god högrevsgryta och blanda i lever på slutet för extra näring. Lever från ungnöt eller kalv är fullproppad med folat, vitamin A och B12. Låt grytan puttra länge för ett mört kött.

    Läs mer

    Rotfruktsgryta med högrev (AIP)

    AIP. Denna gryta är superenkel och väldigt god. Bäst blir den i en slow cooker eller crock pot, men har man inte det går det bra att låta grytan småputtra på spisen i 3-4 h. Fyll på med vatten då och då så den inte bränns i botten.

    Läs mer

    Pulled beef (AIP)

    AIP. Knepet med att laga god pulled beef är att ugnssteka köttet i låg temperatur under lång tid. Köttet blir då så mört att det ramlar isär. Majrovor passar bra till köttet med sin milda, lite nötiga, smak.

    Läs mer

    Lammgryta med timjan (AIP)

    AIP. En smakrik gryta med mört lamm. Köp en bit lammrostbiff och skär i bitar. Istället för timjan går det bra med finhackad rosmarin. Servera grytan med blomkålsris eller ett mos/stomp av rotfrukter. Sås får man genom att plocka bort lamm och grönsaker och koka ner vätskan ca 30 min. Red med lite arrowrot, krydda och smaka av.

    Läs mer

    Kycklingsoppa från Skottland (AIP)

    AIP. En klassisk soppa från Skottland med kyckling, purjolök och katrinplommon. Använder man broskrika kycklingben så får man en god läkande kycklingbuljong på köpet. Smaka av med salt, denna soppa kan behöva lite extra salt för att balansera upp den mjuka och lena smaken från plommonen.

    Läs mer