Soppa på rostad blomkål och fänkål (AIP)
AIP. En krämig och smakrik soppa. Genom att rosta grönsakerna i ugnen får soppan en djup och nötig smak.
Läs merChiligryta med kycklingfärs (paleo)
Paleo. Chiligryta med kycklingfärs. En mustig gryta som får stå och puttra i ett par timmar. Den innehåller kycklingfärs som ett gott alternativ till vanlig chili con carne.
Läs merHögrevsgryta med tomat och lök (paleo)
Paleo. En mustig gryta med tomat, lök och färska kryddor som får stå och puttra på spisen i flera timmar – eller tillaga den i en slow cooker. Servera med potatis zoodles – strimlad färsk zucchini.
Läs merKöttgryta med bönor och sockerärtor (paleo)
Paleo. Köttgryta med broccoli, bönor och sockerärtor, smaksatt med citrongräs, grön chili och kokosmjölk och lime.
Läs merLottas vegetariska linsgryta (paleo)
Paleo. En vegetarisk gryta som tjocknar lite tack vare röda linser och potatis. Smaksättningen drar åt det indiska köket med bockhornsklöver, kryddnejlika, gurkmeja och cayennepeppar.
Läs merKöttgryta med färsk gurkmeja, ingefära och citrongräs (AIP)
AIP. Köttgryta smaksatt med färsk gurkmeja, ingefära, kokosmjölk och citrongräs. Smakrik gryta där grönsakerna är broccoli, lök och stjälkselleri.
Läs merAsiatisk kycklinggryta med böngroddar (paleo)
Paleo. Grön currypasta (Garants) ger mustig smak till denna kycklinggryta som får rikligt med krisp genom böngroddar som läggs i sist.
Läs merÖrtspäckad kycklingfilé med grönsaksgryta (paleo)
Paleo. Tillaga grönsaksgrytan på spisen medan kycklingen står i ugnen. Mustig och smakrik rätt.
Läs merKöttgryta med kycklinglever (AIP)
AIP. Köttgryta med mustig smak gjord på grytbitar av nötkött. Valfritt alternativ är att lägga till kycklinglever sist, vilket är särskilt nyttigt för dig som äter enligt autoimmun kost.
Kycklinggryta med purjolök och morötter (AIP)
AIP. Mustig kycklinggryta med krämig purjolök, morot, gul lök och massor av persilja. Genom att försteka allt får man fram smakerna. Sedan får grytan puttra i ugnen i 30 minuter.
Läs merSötpotatissoppa med kyckling (AIP)
AIP. En matig soppa med bitar av sötpotatis. Lägg i strinlad kyckling för extra protein eller ät den som en vegetarisk soppa. (Uteslut chili vid AIP).
Läs merThaigryta med nötkött (AIP)
AIP. En riktigt mustig gryta med grytbitar som får koka länge tillsammans med kålrot, morötter och massor av kryddor från det asiatiska köket. Receptet är baserat på 1 kg grytbitar och det räcker till 5-6 portioner. Denna gryta passar bra att frysa in.
Läs merKyckling med svamp och kål i ugn (AIP)
AIP. En rätt som sköter sig själv i ugnen. Bryn kycklingen runt om innan du lägger den tillsammans med kål , kokosmjölk och svamp i en långpanna eller form. Krydda med färsk timjan.
Läs merKycklinggryta med brysselkål och svamp (AIP)
AIP. En smakrik gryta med kycklingbitar, brysselkål och svamp. Krydda med citrongräs och gurkmeja. Om du återintroducerat paprika kan du använda paprikapulver.
Läs merThaikycklinggryta (AIP)
AIP. En mild gryta med smaker från det thailändska köket. Ät som den är eller med blomkålsris eller sötpotatisstrips till.
Läs merOxsvansragu (AIP)
AIP. Långkok med rotsaker, vitkål och oxsvans ger en fantastiskt mustig ragu. Köttet faller av benen (som du kan fortsätta att koka benbuljong på).
Läs merKöttgryta (AIP)
AIP. En mustig gryta som tjänar på att stå länge och koka ihop. Använd gärna köttfond eller grönsaksfond som bas. Recept finns under såser och tillbehör. Köttet kan vara t ex högrev eller fransyska.
Läs merKycklinggryta (AIP)
AIP. Massor av grönsaker, massor av smak. Med kycklingfiléer som kokas med och sedan strimlas upp u grytan.
Läs merKycklinggryta med grönsaker (AIP)
AIP/PALEO. En mustig gryta där hemligheten är att man fräser lök och kryddor först och sedan låter man grytan puttra länge för att få en djup smak. Stek och lägg i kyckling sist. Det går bra att äta den vegetarisk också.
Läs merKycklingwok med gurkmeja (AIP)
AIP/PALEO. Smakrik kycklingwok med gurkmeja, kokosmjölk, lime och persilja. Basen i woken består av strimlad vitkål som får fräsa ihop med vitlök och svamp.
Läs mer